arkadaşlar amd işlemcili ntfs ile formatlanmış ve c: d: şeklinde ikiye bölünmüş bir hardiske sahip vista home premium işletim sistemli bir notebooka sahibim c: sürücüsüne sistem kurulu ve d: sürücüsünü depo yapıyorum ancak geçenlerde nerden estiyse d: sürücüsünede xp kurayım bakalım ne olucak dedim ve iyi halt ettim artık bilgisayarım açılımda direkt olarak xp işletim sistemine yöneliyor yani d: üzerinden çalışıyor vistayı görmüyor ancak c: sürücüsünde vista hiç ellenmemiş bir şekilde en son kullandığım hali ile duruyor ancak artık ben ona ulaşamıyorum.bilgisayarın açlışı esnasında f8 ile msdos kipinde işletim sistemleri mönüsüne girdiğimde vistayı göstermiyor bile ama kurulu durumda.xp den kurtulup vistaya geri dönüşü nasıl yapabilirim.bunu format atmadan yapmanın bir yolu var mı acaba? yada yoksada nasıl yapılabilir?
öncelikle girdiğin işletim sistemi ne olursa olsun dos ortamını açıyorsun. bootcfg yazıp enter liyorsun. komutlar geliyor. bootcfg /rebuild yazıyorsun enter liyorsun. pc de kurulu olan işletim sistemlerin görünüyor. onlara isim ve numara veriyorsun sonra exıt yazıp enterliyorsun ve çıkıyorsun. pc yeniden açıldığında siyah ekranda sana soruyor hangi işletim sisteminden giriş yapmak istiyorsu diye. ok işaretleriyle seçiyorsun enter liyorsun ve giriyorsun bukadar.
bence vista değil xp den devam et derim . tabi arzular şelale .