Şimdi Ara

Iki kriterim var, tavsiye bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

forumdaki fujifilm hakkindaki bir cok sayfayi okudum. Fiyatindan dolayi kotulenmis genelde bu makine. ben yurt disinda oldugumdan burdan 235 euroya fujifilm finepix Hs25 Exr alabilirim. profesyonellikte gozum yok kendi capimda guzel fotoraflar cekmek istiyorum sadece tatilde orda burda. benim icin cok onemli iki kriter var.

1. El titremesi sebebiyle kayan fotograflar gormek istemiyorum sanirim o konuda suphe duymayacagim bir makine cunku teknosadaki gorevli resmen makineyi sallayarak cekti fotografi ve sonuc gayet netti. bi arkadas makinede en onemli seylerden biri shutter speed demisti. sanirim o da bu konu oluyor. Ve bu makineninki (Auto mode) 1/4sec. to 1/4000sec., (All other modes) 30sec. to 1/4000sec seklinde belirtilmis.

2. Gece cekimi: gun isigindaki kaliteyi beklemiyorum tabiki ama gece modunda da ise yarar seyler olsun isterim yani.

Finepix Hs deneyenlerden bu iki kritere ve fiyata bakarak tavsiye edilir ya da bu makine senin beklentilerin icin daha uygun demesini bekliyorum. bi de gece, karanlik ya da los ortamda cekilmis fotograflar varsa onlari da gormek isterim. simdiden herkese tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neden ki -- 12 Aralık 2012; 14:04:57 >

• Hs25 ile ilk sorunu yaşamazsınız çoğu zaman ancak gece çekimlerde hiç memnun etmeyecektir
  • Teşekkürler sharks power. Fujifilmi boşverdim desek, dslr-like olsun olmasın, beklentilerimi en iyi şekilde karşılayacak ve fiyatı 600lirayı geçmeyecek bir makine önerebilir misiniz?
  • gece çekimi önemli bir kriterse iso başarımı yüksek bir d-slr bakman gerekecek.600 lira bütçeyle imkansız ama.sana 2.el canon g serisi (g9, g10 vs.) tavsiye edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nervium

gece çekimi önemli bir kriterse iso başarımı yüksek bir d-slr bakman gerekecek.600 lira bütçeyle imkansız ama.sana 2.el canon g serisi (g9, g10 vs.) tavsiye edebilirim.

O zaman hepsini boşverip sorumu şöyle değiştireyim, maksimum 600 ytl'ye dış mekan çekimi için alabileceğim en iyi makine nedir?
  • dış mekan, güneş ışığı var, neyle olsa çekersin.lens açılarına bak sadece.canon powershot s90 mesela.

üsküp'te bit pazarından 1 euro'ya aldığım smena symbol bile çoşuyor güneşi görünce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nervium

dış mekan, güneş ışığı var, neyle olsa çekersin.lens açılarına bak sadece.canon powershot s90 mesela.

üsküp'te bit pazarından 1 euro'ya aldığım smena symbol bile çoşuyor güneşi görünce.

Çok haklısın. Benim de rollei compactline 101 var, gündüz çekimlerinde baya iyi (verdiğim paraya düşünerek konuşuyorum). sorun gece, aslında gece çekimleri de titretmeden ya da tripodla yapılırsa güzel olur diye düşünüyorum. Yani sırf gece güzel çeksin diye bir makinaya o kadar para vermek mantıklı gelmedi. Sanırım vazgeçiyorum almaktan. Sağol.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hatta bi kaç da fotoğraf koyayım. merak eden olursa diye ve yorum almak için

Rollei makinamın elinden gelenler
    Burda bi manzara çekimi
    http://img69.imageshack.us/img69/6075/dsci7205.jpg

Yakından bir yaprak çekimi
    http://img10.imageshack.us/img10/8310/dsci6608.jpg

Bu da en gece iyi fotoğrafı elde etmek için biraz araştırma yapıp öğrendiğim ISO ve shutter speed ayarları yaparak çektiğim fotoğraf
    http://img62.imageshack.us/img62/2016/dsci7928.jpg

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.