Şimdi Ara

İki monitörü tek kullanmak (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bende 19' ve 22' olmak üzere iki ayrı monitörüm var işletim sistemim win7 ben bunları tek bir monitör olarak kullanmak istiyorum ve bilgisayarcıya gittim bana monitör çoklayıcı önerdi ve aldım aldığım monitör çoklayıcının resmi aşağıda ben bunu aldım oldu ama aynı anda iki monitörde aynı görüntüyü gösteriyor yani bunları birleştiremedim ayarlarıyla çok oynadım nette tarif edilenleri yaptım ama gene olmadı benim ne yapmam gerek iki monitörü tek bir monitör gibi kullanmak için lütfen yardımcı olun.
    ekran kartı çıkışım çift biri yeni sisteme göre diğeri eski siteme göre
    Şimdiden teşekkürler.

acaba bu aparattan alsam diğer monitörü eski girişe yenisinide bu girişe taksam yapabilirmiyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webmaster52 -- 7 Nisan 2010; 9:15:19 >

• 2 monitörden ayrı ayrı görüntü almak için ekran kartının 2 çıkışı olması lazım diye düşünüyorum.Sen tek çıkıştan dağıtıyorsun muhtemelen.Ekran kartında 2 monitör çıkışı varsa bunları ayrı ayrı bağla.Bağlantılarını yaptıktan sonra ekran kartı ayarlarına girdikten sonra multiple displays (çoklu görüntü) seçeneklerinden istediğin görüntü tipini seçeceksin.
  • mrb arkadaşlar yaklaşık 1.5 aydır benimde bir problemim var.ikinci monitöre masa üstünü genişletemiyorum üstelik ayarlarıda yaptım ama yinede olmuyor.monitörlerden birisi 20" diğeri 17".ekran kartım his 4670 çift DVI çıkışı var, gerek windowstan gerekse ati catalistten ayarları yaptım ama yinede olmadı olmayan şu mesela premiereyi açtığımda ikinci monitöre genişlemesini istiyorum ama birinci monitörde açlıoyor sadece , ancak mouseyle genişletirsem oluyor.tam ekran yapınca programı yine 1. monitöre geri geliyor.bıktım usandım bi türlü olmadı.en güncel sürücüleri indirdim olmadı acaba win7 den mi kaynaklanıyor diye merak ettim xp kurdum durum xp dede aynı.Görev çubuğu bile genişlemiyor.monitörlerin mhz ayarlarına kadar aynı aytım yinede olmadı.Çalıştığım yerde sistemide ben kuruyorum sorun yok gayet güzel çalışıyor.photoshop edius premiere vs. ikinci monitöre genişliyor ama evdeki sistemimde genişlemiyor.nette araştırdım birsonuca ulaşamadım.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: formatus

mrb arkadaşlar yaklaşık 1.5 aydır benimde bir problemim var.ikinci monitöre masa üstünü genişletemiyorum üstelik ayarlarıda yaptım ama yinede olmuyor.monitörlerden birisi 20" diğeri 17".ekran kartım his 4670 çift DVI çıkışı var, gerek windowstan gerekse ati catalistten ayarları yaptım ama yinede olmadı olmayan şu mesela premiereyi açtığımda ikinci monitöre genişlemesini istiyorum ama birinci monitörde açlıoyor sadece , ancak mouseyle genişletirsem oluyor.tam ekran yapınca programı yine 1. monitöre geri geliyor.bıktım usandım bi türlü olmadı.en güncel sürücüleri indirdim olmadı acaba win7 den mi kaynaklanıyor diye merak ettim xp kurdum durum xp dede aynı.Görev çubuğu bile genişlemiyor.monitörlerin mhz ayarlarına kadar aynı aytım yinede olmadı.Çalıştığım yerde sistemide ben kuruyorum sorun yok gayet güzel çalışıyor.photoshop edius premiere vs. ikinci monitöre genişliyor ama evdeki sistemimde genişlemiyor.nette araştırdım birsonuca ulaşamadım.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim...

ne oluyor ne olmuyor... ne istiyorsun neyi elde ediyorsun karmaşık kurmaşık yazmışsın arkadaşım..
    elle uzatınca oluyor diyorsun.. tamam işte..
    bende photshopu bi ara böyle kullandım..
    bilgisayarı açtığında-programı açtığında menüler ve pencere tek bir monitöre gelir bundan doğal birşey yok..
    sonra elle onu öbür monitöre taşıyacaksın..
    e programı ve bilgisayarı 5 dk bir açıp kapamadığına göre.. bu ayarı günde bir kez yapacaksın işte.. hadi bilemedin günde iki kere..........
    bunada mı üşeniyorsun anlamadım ki..

• zaten sizin dediğiniz şekilde yapıyorum bende ama artık sıkıldım neredeyse yeni monitör alıcam,buradan yardım istememin sebebide yanlış olan birşeyin düzelmesi.ha sizde bilmiyorda devlet memurları gibi illa benim yaptığım gibi olsun diyorsanız hiç yazmasaydınız bence daha iyi olurdu. üşenmek değil benimkisi.normalde olan birşey olmuyor.dedimya işyerindeki bilgisayarda programları açınca ik monitörede genişlemiş bişekilde açılıyor.benim bilgisayarda ikinci monitöre ancak ben götürürsem gidiyor meselebu.normalde ikinci monitörde görev çubuğunun devamı olması lazım o bile yok.
  • neden kaynaklandığını öğrenmek istiyorum sadece mümkünse ekran kartındamı sorun var diye düşünüyorum ama zannetmiyorum pek.hayırlısı bakalım
  • Sürücü ayarlarından yapabiliyor olmanız gerekir. Extend desktop gibi bir adı var.

Kartınız ATI mi? Nvidia mı? Bende iki karttan da var, ona göre akşam bakıp söyleyebilirim.
  • öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.ekran kartım ati 4670 2 dvi çıkışı var.Catalist control center/desktop manager/multi-display window control seçeneğinden
    -maximize to window corners
    ve
    -maximize to full desktop
    seçeneklerinide denemiştim ama işe yaramamıştı.Ya biyerde yanlışlık yapıyorumdur umarım.Başka ayar varsa bilmiyorum inşallah bi sonuca ulaşırız.
  • Şimdi kontrol ettim.

Masaüstünde sağ tuş > kişiselleştirme > görüntü ayarları > 1. ve 2. monitörlerinizi belirleyin, monitörleri aynı çözünürlüğe ayarlayın, daha sonra her iki monitörde de Masaüstünü bu monitöre genişler seçeneğini işaretleyin.

Bu işlem bitince tek bir masaüstünün olacak.

Bundan sonra Catalyst içinde Hydravision ayarlarına gidin, Enable Desktop Manager işaretini kaldırın. Maximize seçeneklerine girin ve kısa yol tuşlarınızı tanımlayın. İşlem tamamdır. Örneğin Maximize ederken aynı zamanda Ctrl basarsanız pencere her iki ekrana da yayılacaktır.

Deneyip sonucu bildirin lütfen,

Kolay gelsin,
  • teşekkür ederim.dediğiniz ayarları yaptım 17" olanın hertzinide aynı yapınca program açılınca iki monitörüde kapladı çok şükür.önemsiz bi ayrıntı belkide :) sadece görev çubuğu genişlemedi ikinci monitöre birde masaüstü arka planı iki monitördede ayrı ayrı ama masaüstü tek masa üstü, bunada şükür, benim istediğim programın tam ekran yapınca iki monitördede görünmesiydi böylelikle sorun hallolmuş oldu.Ama şunu anladım çift monitörlü sistemden tam verim bekleniyorsa iki monitörde aynı marka ve model olacak, teknik özellikleri farklı olmayacak bence yoksa böyle can sıkıcı şeyler olabiliyor.

fato65 ilginiz ve duyarlılığınız için çok teşekkür ederim saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formatus -- 29 Mayıs 2010; 9:45:38 >
  • Rice ederim, işinizi gördüğünüze sevindim.

Daha önce Nvidia ile çift monitör kullandığımda farklı çözünürlükleri detekliyordu ama ATI sürücüsü şu anda destekmlemiyor her nedense.

İleride yeni bir sürücü ile tam istediğiniz şekilde de yapılabilmesi mümkün olur umarım.

İyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.