Şimdi Ara

iki sorum var rio karma ve nw a1000 ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kaç gündür araştırıyorum ama hiçbi yerde iyi bir yanıt bulamadım:
    1) rio karma koca istanbulda var mı? Aranızda kullananlar var mı? tavsiye ederler mi? Benim bu güne kadar kadar gördüğüm en ergonomik ve kaliteli mp3 player kendisi. Ayrıca fiyatı yurtdışında inanılmaz ucuz(ingilterede 90 pound) ama gümrüğe takılır diye korktuğum için alamıyorum. Bu konuda da bi fikri olan var mı?

2)nw-a1000 i araştırdım ve daha önce hi-md mi satmama sebep olan saçmalıkları sony nin hala devam ettirdiğini gördüm. Aranızda bi engellemeleri crackleyebilen birileri var mı?(bu birazcık hayal gibi oldu ama neyse.) Mesela aptal yazılım yerine sürükle bırak yöntemiyle kullanabiliyor muyuz aleti herhangi bi crack ile?

• ha son bi soru:
    Doğubankta rio nitrus gördüm fiyatı haddinden fazla uygundu ama ortadaki kırmızı tuş kırmızı değil metalik griydi. acaba sahte mi diye düşündüm ama popüler olmayan bi ürünün sahtesini çıkarmama ihtimalleri daha yüksek. firmwaresi orjinalinkiyle aynı. Acaba kuruntu mu yaapıyorum?sizce alayım mı?
  • kimse yazmamışbari ben yazayım iyice araştırdım.
    1) rio karma koca şehirde yok maalesef. Ama reviewlerde 100 lerce kişi HD probleminden bahsediyor. güvenilir değil yani. Almayı düşünüyorsanız rahatlıkla cayabilirsiniz.

2)Bunu yapamıyoruz maalesef. Zaten yapılsa sony mp3 player piyasasında çok daha farklı yerlerde olurdu. Plak şirketini korumak adına neler kaybettiğinin farkında değil galiba sony. olsun kendi kaybeder

3)rio nitrus da diğer riolar gibi pek güvenilir değil. HD sinde problemler çıkabiliyor.
  • Valla ben A1000 den çok memnunum, sony nin connect player i son update ile sorunsuz ve hızlı. Atrac formatını bir çok kişi sevmiyor ama ben A1000 de yüklü 1200 e yakın şarkıyı atrac3 plus 192kps olarak yükledim kullanıyorum. Atrac plus ın avantajı, dinleme süresini arttırıyor pil süresini, mp3 göre daha fazla şıkıştırma sağlıyor.
    Yanlız orjinal olarak yüksek kbps sahip müziklerde atrac kullanıyorum, çünkü netten indirdiğiniz 128kbps lik bir mp3 ü atrac yapmanın hiç bir anlamı yok, elimdeki 192kbps ve üstü mp3 leri atrac3 plus olarak kullanıyorum. 128kbps lik mp3 leri A1000 e mp3 olarak atırıyorum direkt.

Ben sony Nw-A serisinin en güzel yanı, tam bir müzik çalar olması, şarkılara, albüm, song artist, genre vs. istediğiniz şekilde ulaşabiliyorsunuz, artist link özelliği ise çok kullanışlı bence.
    Yine zevkler ve renkler tartışılmaz, önemli olan kullanan kişinin kullandığı cihazdan memnuniyeti. Bir başkasına bir bir cihaz daha iyi gelebilir.
    Ses kalitesi olayı çok tartışılıyor, bu da cihazların içine yüklenen şarkıların kalitesi ve türü ile çok alakalı. Ikı cihazı karşılaştırırken, aynı mp3 dosyasını kullanmak lazım, hatta aynı kulaklığı kullanmak lazım. Eq ayarlarını da unutmamak lazım. Şarkıların türü çok önemli, pop ile heavey metal arasında çok fark var mesela, bir cihaz pop şarkılarda daha başarılı olurken ses kalitesi olarak heavey metal de başarız olabiliyor veya tam tersi olabiliyor. O yüzden bir cihaz alınırken, kendi diinleyeceğiniz müzik tarzına göre ses kalitelerine bakın, eq ayarlarına bakın size tavsiyem.
    Sony NW-A serisinde bende A-1000 ve ses kısıtlaması var avrupa birliği standartları için bunu kırabiliyorsunuz bunu kırıp doğru eq ayarlarını yapınca, ses hard rock ve heavey için mükemmemel oluyor bence... tabiki. Cx300 ile nasıl ses verecek merakla bekliyorum cx300 ü...

• dostum rio alma bence kesn garantili bi urun al...

rionun firması batıo yada battı... bozulsa yedek parca hicbisey yok..

mesela benm h10 20 gb bozuldu yedek parcsı turkiyede yok..2 aydır bekliom olmadı diolar olsada 100$ + kdv..
  • ben de sanırım en sonunda bir daha sony almamaya yemin etmiş olsam bile a1000 alacağım galiba. Ama şöyle bir sorun var ki evimde bi bilgisayarım olmadığım için sürekli net cafelerden yükleme yapacağım. Eski hi-md playerımda böyle birşeye izin vermiyordu. Yani 3. bir bilgisayardan şarkı yüklemek istediğim zaman bunu engelliyordu. NW a1000 topiğinde bu tartışılmış ama hala muallakta sanırım. Bunun hakkında bi fikrin var mı? Sony engelleme konusunda tam olarak neler yapmış a1000 de? Bu konuda herhangi bir sorun yaşar mıyım? cx300 konusunda ise bana garip gelen yurtdışı fiyatının türkiyedeki fiyatından daha fazla olması. İlk defa oluyo galiba böyle bişey
  • quote:

Orjinalden alıntı: pinkfloydian

ben de sanırım en sonunda bir daha sony almamaya yemin etmiş olsam bile a1000 alacağım galiba. Ama şöyle bir sorun var ki evimde bi bilgisayarım olmadığım için sürekli net cafelerden yükleme yapacağım. Eski hi-md playerımda böyle birşeye izin vermiyordu. Yani 3. bir bilgisayardan şarkı yüklemek istediğim zaman bunu engelliyordu. NW a1000 topiğinde bu tartışılmış ama hala muallakta sanırım. Bunun hakkında bi fikrin var mı? Sony engelleme konusunda tam olarak neler yapmış a1000 de? Bu konuda herhangi bir sorun yaşar mıyım? cx300 konusunda ise bana garip gelen yurtdışı fiyatının türkiyedeki fiyatından daha fazla olması. İlk defa oluyo galiba böyle bişey

Sana şöyle anlatayım, a1000 e sadece connet veya sonic stage ile mp3 atabilirsin. Ama internet cafe de ki bilgisayara connect yükleme şansın varsa bu konuda problem yaşamazsın. Çünki diyelim 500 adet mp3 olduğu müzik arşivin var cd de. Netcafe de connect i kurarak bunu A1000 e atabilirsin, sonradan başka bir bilgisayar kullanman gerekirse mp3 aktarımı için, connect i tekrar kurarsın o bilgisayarada, A1000 deki şarkıları bu bilgisayara da aktarabilirsin, A1000 e yeni şarkılarda atabilirsin.
    Mesela ben A1000 e şarkılarımı attıktan bir süre sonra bilgisayarıma format atmak zorunda kaldım, xp yi tekrar kurduktan sonra connect i kurdum. İlk önce A1000 imde bulunan şarkıları bilgisayara tekrar aktardım, sonra yeni mp3 lerimi atrac3+ olarak yükledim sorunsuz kullanıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ama şöyle bişey var ki sen aynı bilgisayarda o işi yapmışsın. ben ise frklı bilgisayarlarda bunu yapmaya çalışacağım. O konuda bi sıkıntı oluşmaz mı?
    CP sonuçta senin bilgisayarını bir şekilde tanımış olabilir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.