arkadaşlar veritabanındaki tarihden sistemin tarihini çıkartıyorum ama benim kullandığım yöntemle en fazla 24 saatten geri doğru sayıyor ben şöyle istiyorum örneğin 2:23:59:00 1:23:59:00 0:23:59:00 ama benim yaptığım işlemde normalde 0:23:59:00 olması gerekirken 1:23:59:00 oluyor
$fark = $db_tarih_cevir-$sistem_tarih_cevir; $farki_cevir= ("d H:i:s",$fark); // 24 saatten geriye doğru sayıyor ama gün olunca sıkıntı oluyor yani 23:59 olması gerekirken 1:23:59 oluyor :( nasıl düzeltilebilir
Tarih ve saati Unix epoch / Unix time denilen rakama çevirip o rakamlar üzerinden istediğin gibi eklem çıkarma yapabilirsin. PHP'de Unix time dönüştürücü fonksiyonlar vardır, dokumantasyondan bak.
unix time e cevirmişim zaten orada sıkıntı yok işlemleri yapabiliyorum lakin yazdırmada sorun yaşıyorum bak diyelimki $zaman= 86400; şeklinde saat değeri var tamam mı bunu ben 24:00:00 şeklinde yazdırabiliyorum saat dakika saniye olarak ben şunu diyorum gün olarak nasıl yapıcam? onun komutu bu date("d H:i:s",$zaman) şimdi 1:24:00:00 yazıyor ama 23:59:00 a düştüğü zaman 1 in orda olmaması lazım gene orda oluyor 23:59:00 olması gerekirken 1:23:59:00 oluyor diyeceksinki neden gününde yazmasını istiyorsun diyelimki 5 günlük fark var ozaman geri geri sayarken 5:24:00:00 değilde 4:24:00:00 dan başlaması gerekiyor onu nasıl yapıcam anlamadım
Nurullahcirak61N
kullanıcısına yanıt
uzun süredir PHP ile çalışmadığım için Unix time 'ı formatlı datetime a ceviren fonksiyonları bilmem fakat hepsi PHP dokumantasyonunda var, oradan bakıp teker teker denemelisin. O noktada tavsiyem, denemeleri web sunucu üzerinden değil, php'yi CLI olarak kullanarak (bilgisayarındaki komut satırında) yapman, böylelikle denemeler daha hızlı ve verimli olur.
w3resource
PHP Date Exercise: Time difference in days and years, months, days, hours, minutes, seconds between two dates - w3resource