Bildirim
ikinci derece denklem
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Up
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
ikinci soruda diskriminant =0 olmalı b^2-4ac=0 (m+1)^2-4.(m-1).m/4=0 açınca m=-1/3 çıkar işlem hatam yoksa. köklerin çarpmaya göre terslerinin toplamı da 1/x1+1/x2 dir ve payda eşitleyip toplarsak (x1+x2)/x1.x2 olur yani (-b/a)/(c/a) ve a lar gidince -b/c =-(m+1)/(m/4) m yi yerine koyarsak 8 çıkıyor -
1.
6 mı cıkıyor -
ilk soruda iki kare farkı yaparsak
(x^2-10x-24)(x^2+10x+24)=0 çarpanlara ayırırsak(x-12)(x+2)(x+6)(x+4)=0 kökler 12,-2,-6,-4 en büyük en küçük toplamı da 6
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalyuvasi -- 5 Mart 2014; 19:55:05 > -
quote:
Orijinalden alıntı: karanlikprensesi
Up
Ben ilkini 6 buldum 2 kare farkından (x²-10x-24).(x²10x+24)=0 çarpanlara ayırdım (x-12).(x+2) (x+6.)(x+4)=0 kökleri x=12,x=-2,x=-6,x=-4 12-6=6
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi councill -- 5 Mart 2014; 19:57:51 > -
Tesekkurler birsey soracagim simettik iki koku vardir diyorsa ne yapmamz lazm?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karanlikprensesi -- 5 Mart 2014; 20:06:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: kartalyuvasi
ikinci soruda diskriminant =0 olmalı b^2-4ac=0 (m+1)^2-4.(m-1).m/4=0 açınca m=-1/3 çıkar işlem hatam yoksa. köklerin çarpmaya göre terslerinin toplamı da 1/x1+1/x2 dir ve payda eşitleyip toplarsak (x1+x2)/x1.x2 olur yani (-b/a)/(c/a) ve a lar gidince -b/c =-(m+1)/(m/4) m yi yerine koyarsak 8 çıkıyor
Cvp 16
Kardeş ben şu ikinci soruda niye topladığını anlamadım çarpma işlemini soruyor (1/x1) . (1/x2) yapmıyacakmıyız ? -
quote:
Orijinalden alıntı: x-Large
Kardeş ben şu ikinci soruda niye topladığını anlamadım çarpma işlemini soruyor (1/x1) . (1/x2) yapmıyacakmıyız ?
Haklisinz arkadas orda carpmaya gore terslerinin toplamini yapmis carpma sorduguna gore 1/x1.x2 yapinca 16 buldum
kardeş yukardaki yönteme göre m=-1/3 geliyor devamı burda
-
quote:
Orijinalden alıntı: karanlikprensesi
quote:
Orijinalden alıntı: kartalyuvasi
ikinci soruda diskriminant =0 olmalı b^2-4ac=0 (m+1)^2-4.(m-1).m/4=0 açınca m=-1/3 çıkar işlem hatam yoksa. köklerin çarpmaya göre terslerinin toplamı da 1/x1+1/x2 dir ve payda eşitleyip toplarsak (x1+x2)/x1.x2 olur yani (-b/a)/(c/a) ve a lar gidince -b/c =-(m+1)/(m/4) m yi yerine koyarsak 8 çıkıyor
Cvp 16
ben toplama diye okumuşum. aynı işlemlerle 1/x1.1/x2 yaparız. x1.x2 =c/a (-1/12)/(-4/3) ordan =1/16 çıkar istediği sonuç ta 16 olur -
-
...
Edit:resmi eklemeyi unutmuşum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anti aliasing -- 5 Mart 2014; 20:29:38 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: anti aliasing
...
Edit:resmi eklemeyi unutmuşum
http://hizliresim.com/KPdaJO
Çözümünüzü anlamadim
Simetrik iki kök varsa kökler toplamı 0'dır. Kökler toplamı -b/a olduğundan akare - bkare/ a-b yaıp anın b cinsinden değerini bulduk. Kökler çarpımı c/a olduğundan 2ab/a-b için b yerine -a yazdık. Ve cevabı bulduk .Anlamadığınız yer olursa sorabilirsiniz. İyi çalışmalar.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X