Şimdi Ara

İkinci El Araba Alacaklar İçin Ufak Bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,araba alacak arkadaşlara yardımcı olmak adına böyle bi konu açtım,tartışmak yerine,eksiklerini söyleyip,bişeyler eklerseniz sevinirim :)

İnternet üzerinden araştırırken dikket etmemiz gereken noktalar

*İlan sahibi aracımız diye hitap ediyorsa arabaya,dikkatlı olun,galerici olma ihtimali yüksektik.
    *Aracın özelliklerini abs ebd vs.yazıp kestirip atmak yerine ayrıntılarıyla bilgilendirmeye çalışanlar,daha güvenilir geliyor bana göre.
    *Keyfe keder satılıktır,pert takıntısı olan aramasın,isteyene değil istedigime satarım diyorsa hiç bakmayın,direk eleyin :)
    *Ev alacağım askere gideceğim deyipte,takas seçeneği sunanları söylememe gerek yok saten.
    *Aracın içinin fotolarını görebiliyorsanız,km ile karşılaştırın,Örnekleyecek olursak,50.000 km deki 3 yaşında aracın pedalları,vitesi veya direksiyonu aşınmaz..
    *Satan kişinin konuşmasından bile aracın temiz olup olmadığını anlayabilirsiniz,çok soru sorun eger kusur varsa sahibi bocalar.
    *kısmen toplanmıştır= pertten çıkma @smbdy
    *hiçbir bilgi yazmamış, detaylı bilgi için arayın =pert veya buna benzer bi durum var @ smbdy
    *Bel ya da etek altı boyalı,çıtır hasarlı,renk tutmamasından dolayı boyalı,tavana birşey düştüğü için boyalı ve birkaç(!) parça boya var diye uzar gider ... @ historiyst_45

Dışarda görebilecegimiz araçlarda dikkat etmemiz gereken noktalar

İlk başta motor veşasi numarasını kontrol edin.(Çalıntı olup olmadığına dair)

KAPORTA
    *Otomobilin etrafında gezerek pas çürük ve boya hatalarını görmeye çalışın,
    *Otomobilin kapı ile çamurluk aralarında üst ve alt aralıklarına dikkat edin üst ve alt aralıklar arasında fark olmamalıdır.
    *Mıknatısınızı otomobilin değişik yerlerine (özellikle köşelerine ve tavanına) yapıştırın; mıknatısın değişik çekim gücü gösteriyorsa, bu boyanın altında macun tabakası olduğunu ve aracın anarıma girdiğini gösterir.
    * Boyanma, onarım yok diyorsa arabanın karşısına geçip boyadan yansımanızı takip edebilirsiniz. Orjinal boyada vücudu bire bir olmasa da yamuk yumuk olmadan ayna gibi gösterecektir. @mhmt_mhmt

MOTOR
    Kaputu, motor çalıştırmadan açıp motora ve kablo demetlerine dikkatlice bakın yağ sızıntılarını ve sonradan bantlanmış kabloları tespit etmeye çalışın, sonradan bantlanmış kablolar gelişi güzel yapılmış onarımları işaret eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nusret_t -- 17 Kasım 2011; 20:03:15 >

• Böyle uzunca bir konu vardı hatırlıyorum ama yine de ekleyeyim ; Boyanma, onarım yok diyorsa arabanın karşısına geçip boyadan yansımanızı takip edebilirsiniz. Orjinal boyada vücudu bire bir olmasa da yamuk yumuk olmadan ayna gibi gösterecektir.
  • **kısmen toplanmıştır= pertten çıkma
    **hiçbir bilgi yazmamış, detaylı bilgi için arayın =pert veya buna benzer bi durum var
  • Bunlarıda ekledim,yazıldıkça ekleyeceğim :) teşekkür ederim.
  • Güzel paylaşım sağolun. Ekler oldukça daha iyi, verimli olur.
  • Bel ya da etek altı boyalı,çıtır hasarlı,renk tutmamasından dolayı boyalı,tavana birşey düştüğü için boyalı ve birkaç(!) parça boya var diye uzar gider ...
  • merhaba,

ben foruma yakın bir zamanda üye oldum ve 2. el bir araç almak istiyorum. satıcıyla görüşürken ve alım sırasında nasıl bir yol izlemem konusunda başlık ararken karşımda bu topici buldum =D

ilgilendiğim araç linki;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2007-model-cok-temiz-grande-punto-59311151/detay/

araç ile görüşleriniz, tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Ayrıca tavsiye edebileceğiniz usta ya da servis var mıdır? nasıl bir yol izlemeliyim?

İlk arabam olacak onun için kazık yiyerek değilde tavsiyelerle palazlanmak istiyorum..

şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Can-KSK

Güzel paylaşım sağolun. Ekler oldukça daha iyi, verimli olur.

Teşekkür ederim,sağolun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: plone

merhaba,

ben foruma yakın bir zamanda üye oldum ve 2. el bir araç almak istiyorum. satıcıyla görüşürken ve alım sırasında nasıl bir yol izlemem konusunda başlık ararken karşımda bu topici buldum =D

ilgilendiğim araç linki;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2007-model-cok-temiz-grande-punto-59311151/detay/

Ayrıca tavsiye edebileceğiniz usta ya da servis var mıdır? nasıl bir yol izlemeliyim?

İlk arabam olacak onun için kazık yiyerek değilde tavsiyelerle palazlanmak istiyorum..

şimdiden teşekkürler

Araç sahibi ilanı dürüst yazmış, ilk sahibi olması avantaj. Bahsettiği o darbenin fotolarını isteyin. Yetkili servisede sordurun kazayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Can-KSK

quote:

Orijinalden alıntı: plone

merhaba,

ilgilendiğim araç linki;

şimdiden teşekkürler

Araç sahibi ilanı dürüst yazmış, ilk sahibi olması avantaj. Bahsettiği o darbenin fotolarını isteyin. Yetkili servisede sordurun kazayı.

sol ön far altından bir darbe almıştır Yetkili serviste bakım yapıldıgından tamir/boya yerine sol çamurluk, tampon, far ve ön kaput direkt değiştirilmiştir. Diyor fakat ön far altı ile kaputun ne alakası var şiddetli bir şey olmadıktan sonra.yan saç dese sürtmüştür falan diyeceğim ama,bunu sahibine sormanızda,fotolara bakmanızda fayda var.plakayı açık bırakmasıda avantajdır tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nusret_t -- 17 Kasım 2011; 20:42:02 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.