Şimdi Ara

ikinci el araba arayışında başımıza gelenler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
6.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan 4 sene kadar önce sattığım aracımı almak için komşum çok ısrar etmişti, sonundada almıştı... Nasip meselesi tabi. Yazılanları okuyunca neden bu kadar çok ısrar ettiğini daha iyi anlıyorum.
  • Sıfır araç tavsiye edenlere bir soru madem:

Şimdi bütçe 30.000 in üstüne çıkamayacagına göre (kredi ile 30.000 oluyor :) )

soru: sıfır ford fusion almak mantıklı mı? Otomatik olması şartımızı da unutmamak lazım.

Ford fusion yeteri kadar geniş bir araba mıdır? ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: derya_deniz

Sıfır araç tavsiye edenlere bir soru madem:

soru: sıfır ford fusion almak mantıklı mı? Otomatik olması şartımızı da unutmamak lazım.

ben etmem. fusion ara bir araçtır ve tutmamıştır (fusion olanlar itiraz edecektir hemen ama öyle işte tutmadı). iç genişliği de b sınıfı gibidir. araç zaten yükseltilmiş b+ gibi garip bi sınıfta.
    ford'da aile arabası olacak modeller focus sedan, mondeo, c-max ve kuga'dır. bunların sıfır baz fiyatları 40binden başlamakta 70bine kadar çıkmaktadır.
    tekrar ediyorum o fiyatlara en donanımlı olarak alınabilecek en mantıklı sıfır araç astra'dır. ille de otomatik derseniz otomatik astra hb'i 37000'e aldı dün arkadaşım. ben olsam sedanını alırdım ama o da otomatik istedi ve hb'i seçti. ona araç baktığımız için şu an sıfır araçları iyi biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: wind06

quote:

ben etmem. fusion ara bir araçtır ve tutmamıştır (fusion olanlar itiraz edecektir hemen ama öyle işte tutmadı). iç genişliği de b sınıfı gibidir. araç zaten yükseltilmiş b+ gibi garip bi sınıfta.
    ford'da aile arabası olacak modeller focus sedan, mondeo, c-max ve kuga'dır. bunların sıfır baz fiyatları 40binden başlamakta 70bine kadar çıkmaktadır.
    tekrar ediyorum o fiyatlara en donanımlı olarak alınabilecek en mantıklı sıfır araç astra'dır. ille de otomatik derseniz otomatik astra hb'i 37000'e aldı dün arkadaşım. ben olsam sedanını alırdım ama o da otomatik istedi ve hb'i seçti. ona araç baktığımız için şu an sıfır araçları iyi biliyorum.

doğrudur, opel meriva, renault modus sınıfı araçlar b ve c sınıfı arasında sıkışıp kalmıştır, ikinci eli pek tutmaz, sıfır fiesta ne kadar bilmiyorum ama çok daha mantıklı olacaktır

ikinci el için de sabır diyorum... sabrederseniz kısmetiniz gelir diye düşünüyorum, eşe dosta da haber verdiyseniz çıkar yakında temiz bir araç, "temiz" 2003 düz vites megané I arayan varsa beklerim

• quote:

Bugün araba fiyatları inanılmaz derecede yükseldi.

Sizin normalde 30.000 TL' ye bir çok alternatifiniz olmalı ve bu arabalardan birini almanız gerekirdi.

Ama ülkemizdeki 2009 yılındaki krizin sona ermesinden sonra insanımız "SIFIR" arabaya hücum etti, cebinde biraz parası olan kredi çekti ve daha iyi bir araç aldı.

Tabi bu da piyasayı acaip canlandırdı, 2010 yılında ülkemizde SIFIR ARAÇ SATIŞLARI PATLADI, bayiler KOTALARINI ÇOKTAN doldurdular.

Talep fazla olunca da fiyatlar inanılmaz yükseldi.

Oysa ki 2009 yılında SIFIR ARAÇ aldığım dönemde bayiler benim peşimde geziyor, telefon üstüne telefon ediyor ve taciz ediyorlardı.

Şimdi roller değişti ; Bayiler alıyorsan al, almıyorsan alma kardeşim pozisyonuna geçtiler.

Keza bu sene çok muazzam kar elde ettiler araç satışlarından.

2010 yılı SIFIR ARAÇ SATIŞI YÖNÜNDEN TÜRKİYEDE ALTIN YIL OLDU.

Dikkat ettiyseniz de Aralık Ayında da hiç bir firma cazip bir kampanya düzenlemedi.

Öyle ki C sınıfı markalara bile günümüzde 50.000 TL' den fazla para isteniyor, full bir C sınıfı araç alırsanız bu rakam 55.000 TL' ye kadar çıkıyor.

Normalde C sınıfı araçların fiyatları 35.000 -45.000 TL aralığında bilemedin 37-38.000 - 45.000 TL aralığında olmalıdır, bundan sonrası C sınıfı bir araç için fazladan istenen paralardır.

Üzülerek söylemeliyim ki bu durum 2011 yılında da devam edecek gibi görünüyor, fiyatlar yine yüksek devam edecek, 55.000 TL' ye C sınıfı arabaları satacaklar.

Ama 2012 yılında bu böyle olmayacak diye düşünüyorum.

Çünkü ülkemiz herkesin SIFIR ARAÇ alacağı kadar zengin bir ülke değil, otomobil piyasası yönünden doymamış bir ülkeyiz.

2012 yılında hem piyasanın biraz daha doymasından, hem de borçlanma çok artmış olacağından talep azalacak, fiyatlar düşecek, bayiler yine sizi taciz etmeye başlayacaklardır.

Bugün sizin şanssızlığınız aşırı taleplerden dolayı BALON GİBİ ŞİŞEN FİYATLAR.

Bu balon patlayacak, ama daha zamanı var, herhalde size de yetişmez, siz bu arada çoktan aracınızı almış olursunuz.

Ne diyeyim, bu da sizin şanssızlığınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 16 Aralık 2010; 21:11:30 >

• ÖZELDENDE YAZDIM 2BİN 3 BİN DAHA KOYARAK SIFIR SUV 4X2 SUZUKİ SX4 ALMANIZI TAVSİYE EDERİM,BEN ÇOK MEMNUNUM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çok bilinmeyenli denklem

quote:

Sizin normalde 30.000 TL' ye bir çok alternatifiniz olmalı ve bu arabalardan birini almanız gerekirdi.

Ama ülkemizdeki 2009 yılındaki krizin sona ermesinden sonra insanımız "SIFIR" arabaya hücum etti, cebinde biraz parası olan kredi çekti ve daha iyi bir araç aldı.

Tabi bu da piyasayı acaip canlandırdı, 2010 yılında ülkemizde SIFIR ARAÇ SATIŞLARI PATLADI, bayiler KOTALARINI ÇOKTAN doldurdular.

Oysa ki 2009 yılında SIFIR ARAÇ aldığım dönemde bayiler benim peşimde geziyor, telefon üstüne telefon ediyor ve taciz ediyorlardı.

Şimdi roller değişti ; Bayiler alıyorsan al, almıyorsan alma kardeşim pozisyonuna geçtiler.

Dikkat ettiyseniz de Aralık Ayında da hiç bir firma cazip bir kampanya düzenlemedi.

Öyle ki C sınıfı markalara bile günümüzde 50.000 TL' den fazla para isteniyor, full bir C sınıfı araç alırsanız bu rakam 55.000 TL' ye kadar çıkıyor.

Normalde C sınıfı araçların fiyatları 35.000 -45.000 TL aralığında bilemedin 37-38.000 - 45.000 TL aralığında olmalıdır, bundan sonrası C sınıfı bir araç için fazladan istenen paralardır.

Üzülerek söylemeliyim ki bu durum 2011 yılında da devam edecek gibi görünüyor, fiyatlar yine yüksek devam edecek, 55.000 TL' ye C sınıfı arabaları satacaklar.

Çünkü ülkemiz herkesin SIFIR ARAÇ alacağı kadar zengin bir ülke değil, otomobil piyasası yönünden doymamış bir ülkeyiz.

2012 yılında hem piyasanın biraz daha doymasından, hem de borçlanma çok artmış olacağından talep azalacak, fiyatlar düşecek, bayiler yine sizi taciz etmeye başlayacaklardır.

Bu balon patlayacak, ama daha zamanı var, herhalde size de yetişmez, siz bu arada çoktan aracınızı almış olursunuz.

kesinlikle katılıyorum. Herkes 30000 varsa sıfır al diyor ama sıfırlar da 30.000 in üstünde. biraz konfor olsun derseniz opsiyonlarla 35.000-40.000 civarı oluyor 30.000 lik bir arac dahil.

• Otomotiv satışları 11 ayda 2009'u solladı

Türkiye otomotiv pazarında 2010 yılı Ocak-Kasım dönemi otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, geçen yılın aynı döneme göre yüzde 30,83 oranında artarak 612 bin 544 adet olarak gerçekleşti.

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) 2010 yılı Ocak- Kasım ayı verilerine göre, Türkiye Otomotiv pazarında 2010 yılı Ocak-Kasım dönemi otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı 612 bin 544 adet olarak gerçekleşti.

468 bin 203 adet olan 2009 yılı 11 aylık otomobil ve hafif ticari araç pazar toplamına göre satışlar yüzde 30,83 oranında arttı. 2009 yılı Ocak-Aralık dönemi binek ve hafif ticari araç toplam pazarı ise 557 bin 126 adet olmuştu.

2010 yılında otomotiv sektörü beklentilerin üzerinde bir talep ile karşılaştı. Ekonomik aktivitenin ve büyümenin hızlanması, kredi piyasalarındaki normalleşme, krizden çıkış sinyalleri ve güven ortamındaki iyileşme, düşük faiz ortamı, Türk Lirası'ndaki değerlenme, düşük avro kuru ve şirketlerin yoğun kampanyaları gibi etkenler bir araya gelerek yılın genelinde sektörümüzde beklenenin üzerinde talep oluşmasına yol açtı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: çok bilinmeyenli denklem

quote:

kesinlikle katılıyorum. Herkes 30000 varsa sıfır al diyor ama sıfırlar da 30.000 in üstünde. biraz konfor olsun derseniz opsiyonlarla 35.000-40.000 civarı oluyor 30.000 lik bir arac dahil.

Herkes dediğinde haklı ama sizin isteklerinize şartlarınıza uygun o fiyata da araç yok .Eğer o şartları istiyorsanız 4-5 bin daha vermeniz gerekicek yoksa acele etmeden ikinci ele bakın.

• Sıfır arabalara tekrar baktım da, ticari istemiyorsanız, bir kasa 4 tekerlek alabiliyorsunuz 30.000'e. En son ford focus'a bakalım dedik. Hadi ferahlıktan ödün verelim, sedanlarının bagajı da gayet buyuk. Her neyse istedigimiz özelliklerle (otomatik arka camlar, esp filan) 38.000 yapıyor. :(
  • quote:

fusion tavsiye etmem. eski teknoloji, tutmayan bir konsept, hiç bir avantajlı yönü yok. bir çeşit yükseltilmiş fiesta. toyota urban cruser gibi tutmayan bir deneme.

dostum açık söylemek gerekirse 30.000 e işinizi görecek tavsiye edilebilir sıfır araç yok gibi. dacia dustere bir bakın derim.

veya ikinci elde şansınızı deneyin.
  • geçtiğimiz aylarda internetten 2006 model golf buldum fiyatı makuldu ve ilanda 3 parça boya olduğunu yazmıslardı bende arabaya bakmaya gittim gittiğimde aracın galeride olduğunu ilanı galerinin koyduğunu gördüm neyse araca baktım inceledim pek sorunu yok gibiydi sonra tramer kayıtlarına ve kaza kayıtlarına ulastım araç 2008 de kazaya karısmıs araçta 3 yaralı var ve 10 bin liralık hasar yazılmıs , neyse ondan vazgeçtim yine bir ilan gözüme çarptı ford focus 2005 model dizel hatcback trend modeli adamla telefonda konustum ilk önce isini sordum medikalciyim dedi telefonda aldığım cevaplar hep gelisi güzel cevaplardı yalan soylediğini anlar gibiydim aracın bacanağına ait olduğunu iddia etti tamam dedim ve aracın önceki sahibini aradım adam baska bir ilde ; senin dedim aracını sattığın kisi bacanağınmı akrabalığın varmı die szordum - yoo adamlar galerici dedi bi araçla takas ettik dedi , araca gittim baktım ve aracın her yeri boyalı dünya kadar masrafı çıktı ekspertizde bende bu aracı bedava verseniz almam dedim ve çıktım piyasa fiyatının altında olan ne kadar ilan varsa hepsinin bi kusuru vardı baktığım araba elimde kaldı bende ilanlarda düsük fiyatlı araçlara hiç bakmadım piyasa değerinin altındaki ilanları hiç incelemedim
    en sonunda yine bir ilan gördüm ve sahibini aradım adam emekliyim dedi ve aracının bütün herseyini niye aldığını niye sattığını yalansız anlattı bende arastırdım ve doğru soylediğini anladım gittim araca baktım söylediği gibi tertemiz ve bakımlı çıktı adam bütün servis kayıtlarını , tuttuğu notları bir bir gösterdi aracı adet yerini bulsun die servise götürdüm servistede bisey çıkmayınca aracı belki piyasa fiyatının üzerine almıs olsamda tertemiz bir araç almıs oldum 2007 model 70 binde ford focus tdci 110 beygir collection modeli , gerçekten mükemmel bi araç almısım
    tavcsiyem piyasa değerinin altında fiyat verilen araçlara hiç zahmet edip bakmayın , galericilere kesinlikle güvenmeyin adamların tek derdi araba satmak olduğundan ne yalanı ne dolanı gözleri görmez belki iyileri vardır ama ben henüz rastlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkpls -- 17 Aralık 2010; 17:54:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: brkpls

...galericilere kesinlikle güvenmeyin adamların tek derdi araba satmak olduğundan ne yalanı ne dolanı gözleri görmez belki iyileri vardır ama ben henüz rastlamadım.

iyi olanları cennettedir artık, bu dünyada bulmak biraz zor
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 24 Aralık 2011; 14:10:50 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 24 Aralık 2011; 14:11:33 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 24 Aralık 2011; 14:12:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkpls

geçtiğimiz aylarda internetten 2006 model golf buldum fiyatı makuldu ve ilanda 3 parça boya olduğunu yazmıslardı bende arabaya bakmaya gittim gittiğimde aracın galeride olduğunu ilanı galerinin koyduğunu gördüm neyse araca baktım inceledim pek sorunu yok gibiydi sonra tramer kayıtlarına ve kaza kayıtlarına ulastım araç 2008 de kazaya karısmıs araçta 3 yaralı var ve 10 bin liralık hasar yazılmıs , neyse ondan vazgeçtim yine bir ilan gözüme çarptı ford focus 2005 model dizel hatcback trend modeli adamla telefonda konustum ilk önce isini sordum medikalciyim dedi telefonda aldığım cevaplar hep gelisi güzel cevaplardı yalan soylediğini anlar gibiydim aracın bacanağına ait olduğunu iddia etti tamam dedim ve aracın önceki sahibini aradım adam baska bir ilde ; senin dedim aracını sattığın kisi bacanağınmı akrabalığın varmı die szordum - yoo adamlar galerici dedi bi araçla takas ettik dedi , araca gittim baktım ve aracın her yeri boyalı dünya kadar masrafı çıktı ekspertizde bende bu aracı bedava verseniz almam dedim ve çıktım piyasa fiyatının altında olan ne kadar ilan varsa hepsinin bi kusuru vardı baktığım araba elimde kaldı bende ilanlarda düsük fiyatlı araçlara hiç bakmadım piyasa değerinin altındaki ilanları hiç incelemedim
    en sonunda yine bir ilan gördüm ve sahibini aradım adam emekliyim dedi ve aracının bütün herseyini niye aldığını niye sattığını yalansız anlattı bende arastırdım ve doğru soylediğini anladım gittim araca baktım söylediği gibi tertemiz ve bakımlı çıktı adam bütün servis kayıtlarını , tuttuğu notları bir bir gösterdi aracı adet yerini bulsun die servise götürdüm servistede bisey çıkmayınca aracı belki piyasa fiyatının üzerine almıs olsamda tertemiz bir araç almıs oldum 2007 model 70 binde ford focus tdci 110 beygir collection modeli , gerçekten mükemmel bi araç almısım
    tavcsiyem piyasa değerinin altında fiyat verilen araçlara hiç zahmet edip bakmayın , galericilere kesinlikle güvenmeyin adamların tek derdi araba satmak olduğundan ne yalanı ne dolanı gözleri görmez belki iyileri vardır ama ben henüz rastlamadım.

ne alıcı satıcıya, ne satıcı alıcıya güveniyor.
    benim baba bi araba sattı, ilk sahibi sıfır aldı. adam sadece senede 1 kere aydın-istanbul yapar, işi yürüme mesafesi. gezmez dolaşmaz.
    araba 3 senelik, senede 4 bin 5 bin anca yapmış 17000 de. çok da ucuza vermek istedi arkadaşının arkadaşına.
    Kadın bir sorular soruyor, görsen suç işlemişiz. (kadın yani bu, bi bilene gittik. kadın 3 gram anlasa gam yemiycem)
    adam temiz araba diyor, zaten ufak tefek şeyleri söyledi babamın belirttiği
    kadın;
    -bu arabanın km si sıfırlanmış,
    - arka tampon değişmiş arkadan darbe almış (ulan park ederken taş çizdi, babamda suç niye değiştirirsin ki)
    -yok içerde sigara içilmiş (babam sigara kullanmaz, 1 kere de içtirtmedi)
    -şura yamuk, boya solmuş
    ondan fiyat düşükmüş.
    adam azcık yuksek kaldırıma çıksa gider içi rahat etmez rot balans ayarı yaptırırdı, bütün bakımlar yetkili servisten
    hala yanarım o kadar temiz araba o fiyata o kadına gitti diye
    Allah herkese babam gibi araba kullanan adamdan araba nasip eylesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natbolad -- 18 Aralık 2010; 0:14:13 >

• bu arada çok bilinmeyenli denklem kardeşim.
    nickin de yazdıkların da güzel
    eyvallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: natbolad

bu arada çok bilinmeyenli denklem kardeşim.
    eyvallah

bir de mesajları ayrı ayrı yazmasa, mesaj sayısı artsın diye mi yapıyor nedir anlam veremedim, önceki mesajını değiştir sersin altına eklersin yani, flood yapılmaz forumlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Orijinalden alıntı: natbolad

bu arada çok bilinmeyenli denklem kardeşim.
    eyvallah

bir de mesajları ayrı ayrı yazmasa, mesaj sayısı artsın diye mi yapıyor nedir anlam veremedim, önceki mesajını değiştir sersin altına eklersin yani, flood yapılmaz forumlarda

Bibaşı olmam lazım

Yarbay olmam lazım

Kıdemli Yarbay olmam lazım.

O bakımdan yani.

Mesajları ayırmamın nedeni çok uzun yazılar okuyucuyu sıkar, okumak istemez.

Ben de bazen çok uzun yazılar görüyorum forumda ve bazen beni de sıkıyor bu kadar uzun mesajlar.

Bu yüzden okuyucunun dikkatinin dağılmaması, yazdıklarımın okuyucu tarafından kolay anlaşılabilmesi ve okuyucunun sıkılmaması için,

Mesajları bölüyorum.

Neden bu, başka bir nedeni yok.

Bana kalsa rütbemi "Teğmen" olarak sabitlemek isterdim.

Yüzbaşı olunca kendimi zaten yaşlanmış hissettim.

Binbaşı olunca ne olacak bakalım.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.