Şimdi Ara

ikinci el araba arayışında başımıza gelenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
6.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İkinci el araba almaya karar vereli birkac ay oluyor. 2 bebekli bir aile oldugumuzdan arka koltuklarına iki bebek koltugu ve bir yetişkinin sıgabilecegi bir araba araştırmaya başladık. Önce modelleri belirledik (renault scenic, VW touran, Ford C-max). Eşim otomatik vites şartı koştugundan ikinci el piyasasında epeyce bir secenegimizi elemek zorunda kaldık.

İnternetteki ilanlardan bütçemize uygun (30.000 tlye kadar) arabalara bakmaya başladık.

Yılına ve kilometresine göre fahiş fiyat isteyenlerle hiç konusmadık.

Biçok ilanda fix yazılan yazı: "boyası değişeni yok" ancak basit bir plaka sorgusundan bahsedilen arabaların ortalama olarak 4 adet çarpma kaydına rastladık.

Kaydı olmayanların ya da ufak hasarlı olanların sevis kayıtlarına baktırdık (teknik servislerde buldugumuz tanıdıklar vasıtası ile) ve bahsedilen arabaların yarısında sorunlara rastladık. Örnegin, periyodik bakımları yapılmamış, şanzımanı 3 kere dagılmış, aslında filo arabasıymıs, kilometresini düşürmüş v.b.

Yukarıdaki işlemlerden sonra elimizde bakmaya gidebilecegimiz araba pek kalmadı :(.

Servis kaydında temiz cıkan iki adet (VW touran)'ı görmeye gittik. ikisini de begendik.

Önce ilk baktıgımızı expertize soktuk ve (sahibi bize iki yer boyalı demişken) kaput dahil, tavan hariç arabanın bütün parçalarının boyalı oldugunu gördük. Ve işin kötü tarafı arabaya ne oldugu konusunda ne tramerde ne de yetkili serviste kayıt olmamasıydı. Satıcı durumdan haberdar olmadıgını ilk sahibinin belki kaza yapmıs olabilecegini söyledi.

Daha sonra baktıgımız arayı da expertize soktuk ve teknik servis bize arabanın 9000 tl masrafı oldugu raporunu cıkardı.

Sonuc olarak biz ikinci el araba alamayacagımızı düşünmeye basladık.

Bize araba pazarına gitmemizi önerdiler. Bir de o yolu deneyecegiz.

Kesinlikle ezpertize sokmadan ikinci el araba almayın.

Paylaşmak istedim

• Siz en iyisi bütçenizi zorlayıp sıfır alın en garantisi bu.

mesela yeni opel meriva tam bir aile arabası fiyatıda yanlış hatırlamıyorsam 39 binden başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superhead

Siz en iyisi bütçenizi zorlayıp sıfır alın en garantisi bu.

mesela yeni opel meriva tam bir aile arabası fiyatıda yanlış hatırlamıyorsam 39 binden başlıyor.
    Geçen haftalarda aracımı satılığa çıkarttım ve haftaiçi ilk müsait anımda alıcılara arabayı gösterdim.İnsanlar o kadar çok hokkabaz düzenbaz ile karşılaşmış ki ister istemez sizede öyle yaklaşıyorlar.Arabada boya-darbe yok dediğimde tuhaf tuhaf bakıyorlardı.Yetkili serviste hem 30.000 bakımını yaptırdım hemde ekspertizini yaptılar.En son alıcı servis sorumlusunun şu sorusu ile dumur oldu;

Ser. tem: Abi sen arabayı alacak mısın?
    Alıcı: Hayırdır?
    Ser. tem: Yok abi sen almayacaksan ben alıcam da...
    Alıcı: :SSS

Umarım düzgün biri tarafından itinalı kullanılmış bir araç alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 13NiGhT_M@Re

Geçen haftalarda aracımı satılığa çıkarttım ve haftaiçi ilk müsait anımda alıcılara arabayı gösterdim.İnsanlar o kadar çok hokkabaz düzenbaz ile karşılaşmış ki ister istemez sizede öyle yaklaşıyorlar.Arabada boya-darbe yok dediğimde tuhaf tuhaf bakıyorlardı.Yetkili serviste hem 30.000 bakımını yaptırdım hemde ekspertizini yaptılar.En son alıcı servis sorumlusunun şu sorusu ile dumur oldu;

Ser. tem: Abi sen arabayı alacak mısın?
    Alıcı: Hayırdır?
    Ser. tem: Yok abi sen almayacaksan ben alıcam da...
    Alıcı: :SSS

Umarım düzgün biri tarafından itinalı kullanılmış bir araç alabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Bizim gibi ikinci el bakanlar için faydalı bir paylaşım. İç açıcı olmasa da. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: hada

Bizim gibi ikinci el bakanlar için faydalı bir paylaşım. İç açıcı olmasa da. Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    bende durumdan mustaripin ikinci el ararken duyduklarım resmen soğuttu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hada

Alıntıları Göster
    Bizde yazın ortasından bu yana arıyoruz. Dediklerini aynen yaşadık. Ortalık sahtekardan geçilmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

bende durumdan mustaripin ikinci el ararken duyduklarım resmen soğuttu.

Alıntıları Göster
    ikinci el araç alırken 3'e 5'e bakmamak lazım araba içinize sindiyse içi dışı temizse, arızası, büyük kazası yoksa bir de "insan" tarafından kullanılmışsa alınmalı,

ama hem temiz olsun hem az km olsun hem kazasız olsun deyip de hem de ucuz olsun demek doğru olmaz;

ayrıca yetkili serviste yapılan tampon değişimleri, çamurluk değişimlerine falan çok takılmamak gerek, otoparkta birisi geri geri gelirken kapıya girmiştir, çok yavaşça olmuştur ama kapı sacını değiştirir genelde servis, sanayideki usta düzeltir belki ama değişmesi daha iyidir, böyle araçlar denk geldiğinde neden değişmiş neden boyanmış onları araştırın

araca sahibi kaskolu mu binmiş bakımlarını düzenli yaptırmış mı, kaç yıldır kullanıyor gibi sorular da temizliği hakkında fikir verir, yetkili servis expertizi tabi ki de şart

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

Bizde yazın ortasından bu yana arıyoruz. Dediklerini aynen yaşadık. Ortalık sahtekardan geçilmiyor.

Alıntıları Göster
    Ya eşiniz manuel kullanacak ya da sıfır alacaksınız. İkicni elde araba almak biraz şans işi. Oto pazarında fiyatlar fahiş, galericiler sandıktaki çürük meyvelerini orda sergiliyor. Oto pazarında daha dikkatli olmak lazım. Hangi sitelere baktınız bilmiyorum, araba.com ve sahibinden.com'a bakmanızı öneririm.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Ben de şu an bir aracı araştırıyorum 2 parçada boya var dendi,tramerden gelen mesajda 11000 TL hasar çıktı. Gözüm korktu valla.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Ben de kesin bir karar vermediğim için aracımı ilanlara falan koymamıştım. Ama çevreye duyurmuştum '' Eğer adam gibi bir fiyatla müşteri çıkarsa satarım'' diye. Tanıdıklarım arasında temiz ikinci el dizel arayanlar vardı. Gittiler Türkiye'nin öbür ucundan ,ilanlardan , galerilerden araba aldılar.
    Demek ki satıcı olmak başka bir şey. Ben de o yetenek yok. Ben sorana eksiğini , kusurunu söylerim. Millet de taklalı arabayı yakın dostuna satar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

Ya eşiniz manuel kullanacak ya da sıfır alacaksınız. İkicni elde araba almak biraz şans işi. Oto pazarında fiyatlar fahiş, galericiler sandıktaki çürük meyvelerini orda sergiliyor. Oto pazarında daha dikkatli olmak lazım. Hangi sitelere baktınız bilmiyorum, araba.com ve sahibinden.com'a bakmanızı öneririm.

Alıntıları Göster
    Dün yine pazardaydım.Güzel araç gelmiyor gelse de sabahın köründe el sıkışılıyor.Ne yazık ki benim gittiğim pazarda olan arabalar internet veya diğer kanallar yoluyla satılamamış araçlar oluyor.Zaten talip olayım şuna dediğiniz , içinize sinen araca rastlamak zor.Üşüdüğüm yanıma kaldı yine dün

• quote:

Alıntıları Göster
    ,daha önce başka aracı expere sokmuş aracın boyasız olduğu ve alınabileceği sölenmşti ancak aracın tüm kilima sistemi çalışmıyor sunroof bozuk ve airbag arızası olduğunu ben anladım dedimki demekkki buda yalan o yüzden bu imzamdaki aracı alırken expere sokmadım,kayıtlarına baktım tek bir kazası gözüküyordu 3 parça boyalıydı,doğuş gurubun şirketi olan kiralık araç olark 70000 km kadar kulanılmış km düşürme olmamış ,düzenli servis kayıtları var,şasisine baktırdım kayıklık varmı diye ok alınca iç ve dışındanda memnun olunca aldım 1 yıla yaklaşıyor 5kuruş masrafı olmadı çokda memnunum,25 bine aldım lpg ve yeni lastikli olarak imzamdaki aracı,boyaya odaklanmayın derim iç malzeme eğer berbatsa o aracı bırakın,içi temizse km kayıtları düzgünse ve şasisinde kayıklık yoksa tavan kesilmemişse o araç değerlendirilebilir derim

• quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Ben de kesin bir karar vermediğim için aracımı ilanlara falan koymamıştım. Ama çevreye duyurmuştum '' Eğer adam gibi bir fiyatla müşteri çıkarsa satarım'' diye. Tanıdıklarım arasında temiz ikinci el dizel arayanlar vardı. Gittiler Türkiye'nin öbür ucundan ,ilanlardan , galerilerden araba aldılar.
    Demek ki satıcı olmak başka bir şey. Ben de o yetenek yok. Ben sorana eksiğini , kusurunu söylerim. Millet de taklalı arabayı yakın dostuna satar...

Alıntıları Göster
    hocam 30 bin tl ile ne işiniz var ikinci el ile alın ufak bir kredi daha koyun üzerine 5-6 bin daha c sınıf bir hb veya sedan araç alın olsun bitsin harcadığınız zamana yazık yinede geçmiş olsun inşallah umduğunuz gibi bir araç bulursunuz şahsi görüşüm çok özel istisnalar olmadıkça ikinci ele bulaşmamak lazım diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

hocam 30 bin tl ile ne işiniz var ikinci el ile alın ufak bir kredi daha koyun üzerine 5-6 bin daha c sınıf bir hb veya sedan araç alın olsun bitsin harcadığınız zamana yazık yinede geçmiş olsun inşallah umduğunuz gibi bir araç bulursunuz şahsi görüşüm çok özel istisnalar olmadıkça ikinci ele bulaşmamak lazım diye düşünüyorum

Alıntıları Göster
    ikinci el araba almak gerçekten zor iş. bence öncelikle galericilere, internetten, gazetelerden bu işin ticaretini yapanlara eğer tanıdık filan değillerse kesinlikle bulaşmayın. bir de istediğiniz zaman istediğiniz gibi bir ikinci el bulamazsınız. sürekli takip etmelisiniz, ancak o zaman belki iyi durumda bir araç denk getirebilirsiniz. ayrıca kesinlikle sahibinden alın, ve mümkünse memur filan olsun. gerçekten ince eleyip sık dokumayı gerektiren bir iş. yine de kazık yeme ihtimaliniz yüksek.

dolayısıyla sürekli araç alıp satan birisi değilseniz, aldığınız aracı uzun süre kullanmak niyetindeyseniz şartları zorlayıp sıfıra yönelmek daha mantıklı.

ancak iyi bir ikinci el araç bulmak ve de uygun fiyata bulmak gerçekten güzel bir duygu olsa gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

ikinci el araç alırken 3'e 5'e bakmamak lazım araba içinize sindiyse içi dışı temizse, arızası, büyük kazası yoksa bir de "insan" tarafından kullanılmışsa alınmalı,

ama hem temiz olsun hem az km olsun hem kazasız olsun deyip de hem de ucuz olsun demek doğru olmaz;

ayrıca yetkili serviste yapılan tampon değişimleri, çamurluk değişimlerine falan çok takılmamak gerek, otoparkta birisi geri geri gelirken kapıya girmiştir, çok yavaşça olmuştur ama kapı sacını değiştirir genelde servis, sanayideki usta düzeltir belki ama değişmesi daha iyidir, böyle araçlar denk geldiğinde neden değişmiş neden boyanmış onları araştırın

araca sahibi kaskolu mu binmiş bakımlarını düzenli yaptırmış mı, kaç yıldır kullanıyor gibi sorular da temizliği hakkında fikir verir, yetkili servis expertizi tabi ki de şart

aracın boyalı olması degil de bizi rahatsız eden neden boyalı oldugu bilinmemesi. Satıcı aracın kaza mı yapmıs yoksa cizikten mi boyanmıs oldugunu bize soyleyemedi. Benim de haberim yok dedi. O yüzden vazgectik.

Dediklerinize katılıyorum bu arada, ufak tefek cizikler olmussa da, ya da boya yapılmıssa da alınabilir. Ancak satıcının bu konuda bize bilgi vermesi gerekiyor. Ya da en azından teknik serviste kaydının cıkması gerekli bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

aynen araba.com ve sahibinden.com sitelerine baktık. Oto pazarı konusunda bir fikrimiz yoktu. Paylaşım için saolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derya_deniz

quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

aracın boyalı olması degil de bizi rahatsız eden neden boyalı oldugu bilinmemesi. Satıcı aracın kaza mı yapmıs yoksa cizikten mi boyanmıs oldugunu bize soyleyemedi. Benim de haberim yok dedi. O yüzden vazgectik.

Dediklerinize katılıyorum bu arada, ufak tefek cizikler olmussa da, ya da boya yapılmıssa da alınabilir. Ancak satıcının bu konuda bize bilgi vermesi gerekiyor. Ya da en azından teknik serviste kaydının cıkması gerekli bence.

Alıntıları Göster
    Çizikten boyalı diyene de inanmayın. Sahibinden.com'da güneş yanığı ve çizikten komple boyalı yüzlerce araba var. Bir de incelediğiniz arabaların km'si ile direksiyon, vites ve pedalların aşınmasına bakın. Km 90 bin civarı veya daha düşükse ama direksyion parlamışsa km'si düşürülmüştür. Yalnızca yetkili servise de güvenmeyin, mutlaka güvendiğiniz bir oto ustasına gösterin. Kaportacı daha iyi olur. Bazıları araba şöyle bir bakarak neyi var neyi yok anlıyor. Birkaç ay önce aldığım VIP Starex'i önce Gimat Sanayi'deki babamın ustasına gösterdik, klimayı çalıştırmadan klimanın bozuk olduğunu söyledi. Klima kayışı kopmuş ama sonradan götürdüğümüz muayene yeri yalnızca klima bozuk diye k3ağıda işaretledi.

Şu an için seçenekleriniz otomatikten vazgeçmek, sıfıra veya daha ucuz arabalara (Dacia Logan gibi) yönelmek olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 13 Aralık 2010; 15:15:38 >

• quote:

Zaten sonunda sıfır almayı zorlayacagız gibi görünüyor. Yaa ilk arabamız oldugundan sıfır almayalım demiştik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derya_deniz

quote:

Zaten sonunda sıfır almayı zorlayacagız gibi görünüyor. Yaa ilk arabamız oldugundan sıfır almayalım demiştik.

Alıntıları Göster
    birde ikinci el ilanlarında adam 120000 km deki arabası için 1200 km de 12000 km de diye yazıyor arabaya bakıyorsun ahı gitmiş vahı kalmış orjinal km diyor bide ilanda bende ilk aracım olacağı için ikinci el bakıyordum ama sıfra döndüm.

• İkinci elde aracımı satılığa çıkardım, arayan ilk kişiden itibaren zanlı muamelesine tutuldum. Sebebi ise aracımın 2005 model KM sinin ise 45.000 olması.;) Sorulan ilk soru değişeni varmı? evet ön sağ çamurluk avuç içi kadar yamuldu, temponuyla değdiren kadın gıcıklık yaptı ben de ona değiştirttim. Ama arkadan bastırsam yerine gelirdi veya ustaya iki çekiç attırsam "lokal boya" olacak ve alıcı gözüyle daha makbul sayılacakdı. Taliplisi servise götürdü, çamurluğu söylemedi, değişen çamurluğu servis kontrol edip ölçtüğü halde anlamadı:)
    (Geçen yazdan anılarım...)
    Şimdi 2004 megan2 sedan dyn.' imvar, arkadaşımdan aldım. Hiç boyası yok ama tamponunda çizik var, kapısının altında yine avuç içi kadar ezik var, kaskoyu bozmadan yaptırabilirim ama yaptırmıyorum. Bir gün yarın satarsam zan altında kalmayayım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chenell -- 13 Aralık 2010; 15:25:47 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.