Şimdi Ara

ikinci el araba arayışında başımıza gelenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
6.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim çevremde araç kullananların neredeyse hiç biri zırt pırt araç değiştirmiyor. Ancak bu internette rastladığım araçların yuzde 90 ı son 1 yıl içinde el değiştirmiş. Bu beni çok kıllandırıyor. İlk sahibinden araç bulmak çok zor (2-3 yaşında arabalar için konuşuyorum)

Satmaya niyeti olmayip da öylesine fiyat koyanlar internet piyasasını acayip yükseltiyor. Sahibinden satanlar galericilerden daha pahalıya satıyor. Bir de galericiler internet 300-500 tl daha yüksek fiyat yazıyor. Yanlarına gittiğinizde ne kadar diye sorduğunuzda düşük fiyat söylüyor.

Gördüğüm kadarıyla expertize de epey para harcamışsınız.
    Ben de uzun süredir otomatik vites bakıyorum ancak temiz bir araç bulamadım. Yada bulduklarımın satmaya niyeti yok, öylesine tavan bir fiyat yazmışlar. Kolay gelsin diyorum.
  • Anlatmayı unuttum.2 tane honda city görmeye gittim.

İlkinde hiç kazasız, tertemiz yazıyordu.
    Tamam, arabanın dışında bir kaza ve boya belirtisi, ezik yoktu. Ancak arabanın içi hiç de tertemiz değildi. Sigara yanıkları, çocukların arabanın arka koltuğuna döktüğü içecekler vs. Arabanın koltukları da kremden resmen simsiyah renge dönmüştü. Bu araba da 2006 model 45000 km deydi. Arabanın 45000 de olduğuna inanamadım doğrusu. İçini böyle kullanan arabayı nasıl kullanmıştır dedim, vazgeçtim.

Diğer araba da 2008 model 19000 deydi. Telefonda sıfırından farksız, neredeyse hiç kullanmadım dedi. Bu yüzden ucuza vermeyeceğim diyordu. Arabayı yere göre sığdıramıyordu kadın. Galericiye bıraktım, orada görebilirsiniz demişti. Arabayı görmeye gittim. Hiç dedikleriyle ilgisi yoktu. Arabanın sağ sola tıklatmadık yeri kalmamış, her tarafı ezik büzüktü. Kaput un boşluk hizaları sağ ve solda farklıydı. Çok arabadan anlamadığım için kazalı yada kazasız olduğunu söyleyemeyeceğim ama boşluk farkı vardı. İçi görece olarak biraz daha temizdi ancak bunda da sigara yanıkları mevcuttu. İçini biraz temizlemişler ama hala koltukların siyahlıkları gitmemiş. Bir de istediği fiyat 2000 lira emsallerinden pahalıydı. Üstüne üstlük bizi acemi görünce (enayi sandı heralde) arabayı başka birine göstereceğim, 1 saat sonra almaya gelecek ayağı yaptı galerici. 10 dakika sonra hafif yaşlı bir adam arabaya bakmaya geldi. Hah bu abiyi demiştim alacak diye dedi vs. Gelen adam da siz almıyorsanız ben alıyorum falan diyor . Tam bir tiyatroydu.

Pek söylenilenlere güven olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: derya_deniz
    Merhaba,

İkinci el araba almaya karar vereli birkac ay oluyor. 2 bebekli bir aile oldugumuzdan arka koltuklarına iki bebek koltugu ve bir yetişkinin sıgabilecegi bir araba araştırmaya başladık. Önce modelleri belirledik (renault scenic, VW touran, Ford C-max). Eşim otomatik vites şartı koştugundan ikinci el piyasasında epeyce bir secenegimizi elemek zorunda kaldık.

İnternetteki ilanlardan bütçemize uygun (30.000 tlye kadar) arabalara bakmaya başladık.

Yılına ve kilometresine göre fahiş fiyat isteyenlerle hiç konusmadık.

Biçok ilanda fix yazılan yazı: "boyası değişeni yok" ancak basit bir plaka sorgusundan bahsedilen arabaların ortalama olarak 4 adet çarpma kaydına rastladık.

Kaydı olmayanların ya da ufak hasarlı olanların sevis kayıtlarına baktırdık (teknik servislerde buldugumuz tanıdıklar vasıtası ile) ve bahsedilen arabaların yarısında sorunlara rastladık. Örnegin, periyodik bakımları yapılmamış, şanzımanı 3 kere dagılmış, aslında filo arabasıymıs, kilometresini düşürmüş v.b.

Yukarıdaki işlemlerden sonra elimizde bakmaya gidebilecegimiz araba pek kalmadı :(.

Servis kaydında temiz cıkan iki adet (VW touran)'ı görmeye gittik. ikisini de begendik.

Önce ilk baktıgımızı expertize soktuk ve (sahibi bize iki yer boyalı demişken) kaput dahil, tavan hariç arabanın bütün parçalarının boyalı oldugunu gördük. Ve işin kötü tarafı arabaya ne oldugu konusunda ne tramerde ne de yetkili serviste kayıt olmamasıydı. Satıcı durumdan haberdar olmadıgını ilk sahibinin belki kaza yapmıs olabilecegini söyledi.

Daha sonra baktıgımız arayı da expertize soktuk ve teknik servis bize arabanın 9000 tl masrafı oldugu raporunu cıkardı.

Sonuc olarak biz ikinci el araba alamayacagımızı düşünmeye basladık.

Bize araba pazarına gitmemizi önerdiler. Bir de o yolu deneyecegiz.

Kesinlikle ezpertize sokmadan ikinci el araba almayın.

Paylaşmak istedim

pazar internetten beter hocam o kadarini soyleyeyim sana.
    esas pazar cakal dolu...

• Genelde geniş ve yüksek litreli motorlu araçların 2.el fiyatı düşük oluyor.

Bu arabalar da genelde uzun yolda kullanılıyor. O tür araçların 2. eline bakabilirsiniz.

Biraz fazla yakıt tüketir ama bu genişliği ve lükslüğü başka araçta bulamazsınız.

mondeo ve mazda 6 yı örnek olarak verebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

Orijinalden alıntı: derya_deniz
    Merhaba,

İkinci el araba almaya karar vereli birkac ay oluyor. 2 bebekli bir aile oldugumuzdan arka koltuklarına iki bebek koltugu ve bir yetişkinin sıgabilecegi bir araba araştırmaya başladık. Önce modelleri belirledik (renault scenic, VW touran, Ford C-max). Eşim otomatik vites şartı koştugundan ikinci el piyasasında epeyce bir secenegimizi elemek zorunda kaldık.

İnternetteki ilanlardan bütçemize uygun (30.000 tlye kadar) arabalara bakmaya başladık.

Yılına ve kilometresine göre fahiş fiyat isteyenlerle hiç konusmadık.

Biçok ilanda fix yazılan yazı: "boyası değişeni yok" ancak basit bir plaka sorgusundan bahsedilen arabaların ortalama olarak 4 adet çarpma kaydına rastladık.

Kaydı olmayanların ya da ufak hasarlı olanların sevis kayıtlarına baktırdık (teknik servislerde buldugumuz tanıdıklar vasıtası ile) ve bahsedilen arabaların yarısında sorunlara rastladık. Örnegin, periyodik bakımları yapılmamış, şanzımanı 3 kere dagılmış, aslında filo arabasıymıs, kilometresini düşürmüş v.b.

Yukarıdaki işlemlerden sonra elimizde bakmaya gidebilecegimiz araba pek kalmadı :(.

Servis kaydında temiz cıkan iki adet (VW touran)'ı görmeye gittik. ikisini de begendik.

Önce ilk baktıgımızı expertize soktuk ve (sahibi bize iki yer boyalı demişken) kaput dahil, tavan hariç arabanın bütün parçalarının boyalı oldugunu gördük. Ve işin kötü tarafı arabaya ne oldugu konusunda ne tramerde ne de yetkili serviste kayıt olmamasıydı. Satıcı durumdan haberdar olmadıgını ilk sahibinin belki kaza yapmıs olabilecegini söyledi.

Daha sonra baktıgımız arayı da expertize soktuk ve teknik servis bize arabanın 9000 tl masrafı oldugu raporunu cıkardı.

Sonuc olarak biz ikinci el araba alamayacagımızı düşünmeye basladık.

Bize araba pazarına gitmemizi önerdiler. Bir de o yolu deneyecegiz.

Kesinlikle ezpertize sokmadan ikinci el araba almayın.

Paylaşmak istedim

pazar internetten beter hocam o kadarini soyleyeyim sana.
    esas pazar cakal dolu...

Ben de pazara gitmenizi pek tavsiye etmiyorum. Zaten büyük çoğunluğu galericiler oluşturuyor. Ayrıca aile ile gidilebilecek pek rahat bir mekan değil.

Belki sahibinden satan bulunur ama çok nadir. Soğuğu yediğinizle kalma ihtimali yüksek

• İkinci el araç alırken ya arabadan iyi anlayaksınız yada arabadan iyi anlayan birinden yardım alacaksınız. Araçta eğer ufak tefek çarpma, çizik vs. varsa sahibinden kanıt isteyeceksiniz, en basitinden çizik yüzünden boya oldu diyorsa resmini çekmiştir, km gerçekten düşükse serviste kayıtları vardı. Ben her zaman ikinci el almışımdır ve sorun yaşamadım.
  • kaportaci bir abimiz ile yasadigim bir animi anlatacagim.
    bir onceki aracimin sol arka camurlugu boyali idi , bunu da satarken en basta basta aliciya soylemistim.hatta sahibinden ilanini burda vermistim orda da yazmistim hatirlayan olursa.
    bostanci sanayide alicinin ustasina gostermeye gittik.dukkanin onune cektik.ustanin dukkani arabanin sag tarafinda kalmisti ve usta agzinda sigara dukkanin onunde calisiyordu.
    alan arkadas usta suna bi bakiver dedi. "usta agzinda sigara geldi , elini direk sol arka camurluga koydu , bura boyanmis baska bisi yok" dedi dondu gitti isini yapmaya devam etti.ben dumur tabii :))
    kendini asmis kaporta ustalarimiz var hakkaten sanayilerimizde.

not: hocam ikinci sahibi olacagin, kendi adina faturasini ibraz edebilen bir satici bul , taklasi buyuk kazasi filan yoksa ve bakimlari yapilmis ise boyasina km'sine yasina fiyatina bakma , pzarligini yap al derim nacizane.
    ama ikinci sahibi sen ol derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 13 Aralık 2010; 16:52:18 >
  • Pazar çakal kaynıyor,yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.30 binliraya sıfır focus satıyorlar sizin bu parayla bukadar mağdur olmanız trajikomik.Bence birazdaha ekleyip ya sıfır alın yada seçeneklerinizi biraz daha gözden geçirip tekrar 2.el ilan aramaya devam edin.illaki hem temiz hem ucuz olacağını sanmayın piyasa fiyatının 1-2 üstüne verirseniz içinize sinen bir aracı bulursunuz.bol şanslar
  • önce sıfır almanızı tavsiye ederim.şu an bir çok araçta kampanya var (fiyatlar vergiden dolayı hala çok fahiş,o ayrı)
    ikinci el temiz araçlar bayilerde takasa verilenlerde denk gelebilir.bu araçları genelde galericiler alıyormuş.ama işin püf noktası o bayiden tanıdık olması ve o tanıdık( çok yakınında olsa) para alacağını bilmeli.
  • GERÇEKTEN İKİNCİ EL BİRAZ ŞANS İŞİ SABIRLI OLMAK LAZIM.BENİM 2002 MODEL 57000 DE HONDA CIVIC İM VARDI.SAĞ ARKA TEKER ÜSTÜNDE HAFİF BİR GÖÇÜK VARDI CUMARTESİ AKŞAMI İLANI VERDİM O BÖLGENİNDE FOTOLARINI ÇEKTİM.KOYDUM.4 TEKER ESKİYDİ ONU DA BELİRTTİM ORTALAMA BİR FİYAT YAZDIM.PAZAR AKŞAMI İLK ARAYAN KİŞİ BUGÜN GELDİ BAKTI PARAYI VERDİ ARABAYI ALDI GİTTİ.21500 TL YE.AMA BAZI İLANLAR VARDI BENİMLE AYNI MODEL ADAM YAZMIŞ 25000 TL BEN DE YAZSAM SATILMICAK BU BELLİ.
  • Ya arkadaşlar adam VW Touran, Scenic, C-Max bakıyom diyor, arkaya iki tane bebek koltuğu sığacak, buna paralel bagajı geniş olacak ve (2. ele 30 Bin ayırdığına göre) komforlu bişey istiyor. Kimisi HB araç, kimisi arka camları manuel olan LPGsiz binmeye cesaret isteyen HB focus tavsiye etmiş, alemsiniz valla.
    Ben de hemen hemen aynı aralıklarla sedan araç bakıyorum, evet söylediğiniz gibi piyasada dürüst adamın soyu tükenmek üzere.
    Hatta bu h.sonu 3 parça boya var denilen aracın kaput dahil 5 parça boyası çıktı, araba hış olmuş, 90 bin diyor en az 150 bin yapmış, içi dağılmış nerdeyse, gaza basınca gitmiyor araba, gazı oraya yapıştırman lazım ki kalksın yerinden.
    Ama bunlar 30 bin lirası olan adamın zamanında sıfırı 50 bin liraya satılmış lüks bir araba keyfinden mahrum olması gerektiği anlamına gelmemeli.
    Biraz sabır ve fırsatçılık, biraz da şans ikinci elde mutlu sonla bitebilir.
    Ben de şu an hergün ilan taramaktayım, aklıma yatanı gidip araştırıyorum, başka çaremiz yok maalesef.

• hıııımmm, garantici olmak için sıfır alalım diyorsunuz. demek sıfırlardaki sorunları hiç duymadınız.

* mesela nakliye sırasında nakliye kamyonundan düşüp hasarlanan sıfır araçların yeniden yapılıp satıldığını,
    * test araçlarının kilometrelerinin sıfırlanıp yeni diye kakalandığını,
    * showromlarda araçlara yer değiştiriken sağa sola vurulan arabaların yapılıp satıldığını

ve bunlar gibi nice olayları hiç duymadınız yani...

işte şimdi benden duydunuz. ne olacak şimdi? siz sıfırda alamazsınız şimdi...

demek ki neymiş, altı üstü arabaymış. bu kadar abartmamak, kasmamak, dert etmemek lazımmış. her güzelin bir kusuru olabileceğini bilmek ve kabullenmek gerekiyormuş. nikahınıza eş değil, kullanım için bir meta aldığınızın bilincinde olmak gerekiyormuş...
  • sahibindene ilan açmıştım arabayı satmicam için biraz piyasanın 2 bin tl üstüne yazdım bi amca aradı .arabanın ne özelliği var yanlış mı açtın ilanı diyor başka araba mı diyor bende dedim temiz ondan pahalıya satıyorum dedim adama kapattım
  • quote:

Orijinalden alıntı: galatasarayşampiyon

sahibindene ilan açmıştım arabayı satmicam için biraz piyasanın 2 bin tl üstüne yazdım bi amca aradı .arabanın ne özelliği var yanlış mı açtın ilanı diyor başka araba mı diyor bende dedim temiz ondan pahalıya satıyorum dedim adama kapattım

madem satmayacaksın niye ilan açıyorsun. Hiç kusura bakma, böyle adamlar internet piyasasının resmen içine ediyor.
  • quote:

sahibindene ilan açmıştım arabayı satmicam için biraz piyasanın 2 bin tl üstüne yazdım bi amca aradı .arabanın ne özelliği var yanlış mı açtın ilanı diyor başka araba mı diyor bende dedim temiz ondan pahalıya satıyorum dedim adama kapattım

Hocam yanlış yere yazdın bence bu mesajı, sizin gibiler yüzünden piyasa aldı başını gidiyor, birbirinizi gazlaya gazlaya sıfır araç fiyatına ikinci el satan adamlar var.
    Amca doğru söylemiş, böyle ilanları görünce benim de açıp sorasım gelir "senin araba padişahın sol torbasından mı" diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Hocam yanlış yere yazdın bence bu mesajı, sizin gibiler yüzünden piyasa aldı başını gidiyor, birbirinizi gazlaya gazlaya sıfır araç fiyatına ikinci el satan adamlar var.
    Amca doğru söylemiş, böyle ilanları görünce benim de açıp sorasım gelir "senin araba padişahın sol torbasından mı" diye.

serbest piyasa istersem 5 katını yazarım

• quote:

quote:

quote:

arayıp küfredenlere de katlanacaksın o zaman,
    gelip burada hayıflanmayacaksın

• quote:

quote:

quote:

İnternette ilan bedava nasılsa ŞİŞİİİİRRRR...
    5 lira isteseler vermezsin o ilanı.
    Arabana yazı as bakalım ilanı fiyatı da görelim.
    İyi ki serbest piyasa diye bir kavram duymuşş
    Allah vermesin başın paraya sıkışırsa acil satmaya kalkarsan görürsün serbest piyasa arabana kaç para verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

Genelde geniş ve yüksek litreli motorlu araçların 2.el fiyatı düşük oluyor.

Bu arabalar da genelde uzun yolda kullanılıyor. O tür araçların 2. eline bakabilirsiniz.

Biraz fazla yakıt tüketir ama bu genişliği ve lükslüğü başka araçta bulamazsınız.

mondeo ve mazda 6 yı örnek olarak verebilirim.

aynen... clio albea gibi b ve bazı c sınıfı araçlarda çok fazla değiş tokuş oluyor. birde ekonomik olduğu için deli danalar gibi kullanılıyor. sonra biz bu araçları almak istediğimizde haliyle sıkıntı yaşıyoruz.
  • Aynen arkadaşın dediği gibi başın sıkışırsa o serbest piyasa kaç para verir görürsün.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.