Şimdi Ara

ikinci el araç için fikirler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu aralar arabamı değiştirmek gibi tilkiler dolaşıyor kafamda. Elimde şu an 2004 FIAT Stilo Dynamic var. Araba deri koltuk ve güvenlik paketi haricinde full. Ama servislerinde yaşadığım bazı sorunlar (radyatör kortumunu 1 haftada zor buldular, hiç bir serviste ön cam sileceği ellerinde yoktu vs vs), daha önce kullandığım focus'tan sonra yol tutuşunun ve performansını beni tatmin etmemesi, daha fazla benzin harcaması nedeni ile kafamda değiştrime fikri oluştu. Öncelikle performans öncelikli derdim değil. Öncelikli hedefim bir üst sınıfa çıkmak, güvenlik ve konfor. Bu işe ayıracağım bütçe 35 milyar civarı ve 60-70000 km altında olan araçlara bakıyorum. Kafamdaki arabalar ise 2001-2003 arası 406 SV, 2001-2002 Pasat 1.8 T, 2003-2004 Passat 1.6, 2001-2003 arası Mondeo GHIA ve 2000-2001 Audi A4 1.6,1.8, 2002 Audi A4 1.6.

Diyeceksiniz ki 2004 modelden neden geriye geliyorsun. Derim ki bende bilmiyorum ... !!!!!! .
    Her gün köprü trafiğinden (yazları dert değil ama kışları cehennem) bıktığım için otomatik/tpitronic vites tercihim. 1.6 motorlar için ise her ne kadar performans aramasamda şehirler arası bir yolculukta arabada 4 kişi varken sollama yaptığımda beni sıkıntıya sokmaması, yada yokuş çıkarken kastırmaması, yokuşta kalkışta "ne oluyoruz ya..." dedirtmemesi iyi olur diye düşündüğümden (yukarıda saydığım audi ve passat modellerinde kasa ağır olduğu için) epey şüphelerim var.

Tabi bu arada yeni model sıfır araçlarada baktım. Passat ve Volvo 1.6 (artık 41 milyarlıklar bitmiş, yenileri 48 milyar), 407 1.6 HDI vs ler bütçemin üzerinde. Bendeki Stilo sınıfındaki 1.6 lar içinde bence Focus ve Megane dışındakiler (kendi zevklerim tabiki) düşünülmez. 37,5 milyar'a Focus GHIA CVT çanzımanlı alınabiliyor. Ama araba 100 BG. Belki 50 yaşından sonra uygun bir seçenek olabilirdi. 115 BG likte de otomatik vites yok. Tabi birde üst sınıfa çıkmak hedefi olunca sıfırlar şu ana bakmıyorum. İkinci elde aklıma yatan bir şey bulamazsam sıfırlara döneceğim.

Neyde işin özü yukarıda saydığım araçlardan kullananlar varsa iyi ve kötü fikirlerini benimle paylaşırsa ve hatta benim gözümden kaçan başka bir araba (+ ve - leri ile) önerebilirlerse çok sevinirim...

• 2002 A4 1.6 çok ii ,Mondeo falan hikaye otomobil.Ama passata da bak karşılaştır derim.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: qr_bugra

2002 A4 1.6 çok ii ,Mondeo falan hikaye otomobil.Ama passata da bak karşılaştır derim.

Passat zaten aklıma en çok yatan araba..

Mondeo neden hikaye?

AUDI lerde rastladığım en büyük problem genelde 2. eller illaki en az 2-3 milyar masraf gerektiriyor. DOD'un sitesine baktığımda uygun fiyatlı diye bulduğum araçları açıp sorduğumda o su, bu su, şu su diye daha araba alım satım masrafına gelmeden en az 2-3 milyar masraf ile kapıyı açıyorlar. Bir tane temiz 25.000 Km de 2001 1.6 buldum ama fiyat 35 milyar, bu fiyata 2002 1.8 T Passat hayda hayda bulunuyor...
  • Mondeo iç malzeme kalitesi çok düşük.Ayrıca arabanın içi modern bir görünüme sahipken ne o öle kocaman duvar saati gibi bişi koymuşlar.Tasarım ii aslında ama o fiyata çok daha güzel arabalar var.
  • quote:

Tasarım ii aslında ama o fiyata çok daha güzel arabalar var.

Yanlış anlama dediklerini eleştirmek için yazmıyorum ama geçen gün bizim oradaki ford bayisinden bulduğum bir araç;

2002 Mondeo GHIA 50.000 KM, Deri koltuk, Xenon Far, Sunroof vs vs. Sadece Otomatik vites yok. Fiyat 28,5 Milyar. 6 ay Ford garantisi ile alırsam 29 Milyar.
    Bu fiyat'a (fiyat/performans/donanım olarak) daha iyisi varmı ? Bu arabayı ciddi ciddi düşünüyordum da... O yüzden mondeo ile ilgili fikirlerini merak ettim. Sadece ortadaki saat çok önemli bir ayrıntı değil. Beni ilgilendiren daha çok motor, servis, yürüyen aksam, kullanıcı değerlendirmesi vs ile ilgili durumu hakkındaki görüşlerin olacak.
  • Ben de düşündüm de bu arabayı sonra niyetlendim araştırdım o yüzden olumsuz yazıorm.Hadi ben fazla tecrübeli diilim die babam falan baktı 2003 modeline --çok ses yapıor,kullanan arkadaşlar fazla yakıor falan diorlar.Ben vazgeçtim.Ama illaaa alınmıcak bir araç diil demiorm sadece bu fiata alınabilecek diğer araçlardan eksi yönleri mondeonun daha fazla diorm.
  • Bir Audi ye binmek var bir de Ford a.Tabi karar sana kalmış.
  • quote:

Bir Audi ye binmek var bir de Ford a.

Bak buna diyecek hiç bir şeyim yok işte...
  • İstersen birde Skoda Octavia'lara bak.
  • 2003-04 falan Volvo s40 1.8t alabilirsin.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: ferostyle

2003-04 falan Volvo s40 1.8t alabilirsin.

+1 diyorum başka bişiy demiyorum
  • quote:

Orijinalinden alıntı: ferostyle

S40 1.8T ??????

1.8 demek istediniz herhalde. Volvo'da 1.8T yok...

1.8 değil ama donanım açısından daha zengin olmasından dolayı 2.0T aklımda olan bir model ama Volvo duyduğum kadarı ile Audi'den bile daha pahalı bir servis sistemine sahip (işçilik+parça), bu da kafamda bir soru işareti doğuruyor....O yüzden ilk aşamada tercihlerim arasına koymadım...ama volvo her zaman Vovo dur...bunuda unutmamak lazım...
  • quote:

Orijinalinden alıntı: DieScheisse

İstersen birde Skoda Octavia'lara bak.

Gerçi yeni Octavia gayet güzel olmuş ama elimde FIAT var zaten. Birde Skoda ile cebelleşmeyeyim.. TR de hak ettiği yere tam olarak oturamamış bir marka oldu Skoda.. İçime sinmeyecek bir araba....
  • Oldukça dooru ben de düşündüm olmadı sinmedi.
    quote:

Orijinalinden alıntı: asengun

quote:

Orijinalinden alıntı: DieScheisse

İstersen birde Skoda Octavia'lara bak.

Gerçi yeni Octavia gayet güzel olmuş ama elimde FIAT var zaten. Birde Skoda ile cebelleşmeyeyim.. TR de hak ettiği yere tam olarak oturamamış bir marka oldu Skoda.. İçime sinmeyecek bir araba....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ferostyle

ULEN KADİR ALEMSİN WALLA KURTULUŞU KULLANIYONYA
  • quote:

Orjinalden alıntı: qr_bugra

Mondeo iç malzeme kalitesi çok düşük.Ayrıca arabanın içi modern bir görünüme sahipken ne o öle kocaman duvar saati gibi bişi koymuşlar.Tasarım ii aslında ama o fiyata çok daha güzel arabalar var.

Mondeo'ya yeni passaatın da bulunduğu kalite ve işçilik konusunda passat ile aynı notu vermişlerdi ve malzemesi en iyisi seçmişlerdi.
  • biraz daha kas ve 0 km focus düşün derim ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.