Şimdi Ara

İkinci El'de Satmaktan Vazgeçtim Dönemi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
6.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Araba için il dışına çıkmam bir kaç kez aynı şeyi ben de yaşadım, kaporayı göndermeyen bile oldu :)
  • zenmavi Z kullanıcısına yanıt
    Yapılan mesleğe göre , hergün bu tecrübeyi yaşamak yada, yaşamamak arasında fark oluşurdu. Memursanız anlayamazsınız bunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şerefsizlik başka bişey değil, eşi satmasını istemiyo değil. o fiyata satmasını istemiyor.

bir de şöyle bir tayfa var.

piyasası 85,

birisi 85 e talip oluyor, HEEEE DEMEK ARAÇ DAHA ÇOK EDİYOR BAK 85 KABUL ETTİ.

hoop fiyat oluyor 90,

birisi 88 e talip oluyor, HEEEE DEMEK ARAÇ DAHA ÇOK EDİYOR Bİ DENEYEYİM 95 YAZAYIM,

böyle mallar da var...
  • Halkımızın nasıl karakterlerden oluştuğunun göstergesidir. Bütün sektörlerde böyle tipler kaynıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

bugün aracım için kapora aldım. anlaştığım kişiler al-satçı olduğu için daha fazla veren bir binici bulursam kaporanın üzerine biraz para ekleyip geri yollarım neticede esnaf. kârın ayıbı olmaz. bahsettiğiniz şekilde yapılanlara ise söyleyecek söz bulamıyorum. eşine abisine muhabbeti tabi ki yalan. tanışıp el sıkıştığın insana en azından dürüst ol.
    bugün aracım için kapora aldım. anlaştığım kişiler al-satçı olduğu için daha fazla veren bir binici bulursam kaporanın üzerine biraz para ekleyip geri yollarım neticede esnaf. kârın ayıbı olmaz. bahsettiğiniz şekilde yapılanlara ise söyleyecek söz bulamıyorum. eşine abisine muhabbeti tabi ki yalan. tanışıp el sıkıştığın insana en azından dürüst ol.

YAPTIĞININ EŞİNE ABİSİNE SATANDAN BİR FARKI YOK. EL SIKIŞTIYSAN BİTMİŞTİR.

SÜREKLİ DEĞİŞİYOR İSE EL SIKIŞMAMIŞSINDIR.

ANLAŞTIĞIN KİŞİ ARACI EŞİM İSTEMİYOR DİYE SON ANDA ALMAZSA GÖRÜRÜM SENİ, GELİR BURAYA AHLAKTAN FALAN BAHSEDERSİN

• Köylü kurnazı adamlar, aldığınız veya sattığınız kişinin de belli bir seviye üstünde olmasına dikkat edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

YAPTIĞININ EŞİNE ABİSİNE SATANDAN BİR FARKI YOK. EL SIKIŞTIYSAN BİTMİŞTİR.

SÜREKLİ DEĞİŞİYOR İSE EL SIKIŞMAMIŞSINDIR.

ANLAŞTIĞIN KİŞİ ARACI EŞİM İSTEMİYOR DİYE SON ANDA ALMAZSA GÖRÜRÜM SENİ, GELİR BURAYA AHLAKTAN FALAN BAHSEDERSİN

Alıntıları Göster

ŞU KISMINI EKSİK İŞARETLEMİŞSİN. GALERİCİYE SIRF SÖZ VERİLDİ DİYE HİÇ DEVİR YAPMADAN 500-1000TL KÂR VERİRSİN, ALLAH RAZI OLSUN DER GİDER. ASLINDA BUNA BİLE GEREK YOK, KİM BİLİR KAÇ KİŞİYE KİLOMETRESİ DÜŞÜRÜLMÜŞ, HASARI GİZLENMİŞ ARAÇ SATIP GÜNAHINA GİRDİ BİLİNMEZ. BELKİ DE YAPMAMIŞTIR. YİNE DE SÖZDEN DÖNMEK AYIP DERİM KÂR BIRAKIRIM. SEN YAPMAYABİLİRSİN. ARABANI AL-SATÇI 10 LİRAYA ALACAĞIM DER KAPORA BIRAKIR, 2 SAAT SONRA ÇOLUK ÇOCUKLU MÜŞTERİ GELİR 13 VERİR. GELENE "YOK KARDEŞ 2 GÜN SONRA GİT ŞU GALERİDEN 17'YE AL" DERSİN.

• quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

ŞU KISMINI EKSİK İŞARETLEMİŞSİN. GALERİCİYE SIRF SÖZ VERİLDİ DİYE HİÇ DEVİR YAPMADAN 500-1000TL KÂR VERİRSİN, ALLAH RAZI OLSUN DER GİDER. ASLINDA BUNA BİLE GEREK YOK, KİM BİLİR KAÇ KİŞİYE KİLOMETRESİ DÜŞÜRÜLMÜŞ, HASARI GİZLENMİŞ ARAÇ SATIP GÜNAHINA GİRDİ BİLİNMEZ. BELKİ DE YAPMAMIŞTIR. YİNE DE SÖZDEN DÖNMEK AYIP DERİM KÂR BIRAKIRIM. SEN YAPMAYABİLİRSİN. ARABANI AL-SATÇI 10 LİRAYA ALACAĞIM DER KAPORA BIRAKIR, 2 SAAT SONRA ÇOLUK ÇOCUKLU MÜŞTERİ GELİR 13 VERİR. GELENE "YOK KARDEŞ 2 GÜN SONRA GİT ŞU GALERİDEN 17'YE AL" DERSİN.

Alıntıları Göster
    alan kişinin ne olduğunun bir önemi yok, malımın fiyatı 13000 ise, 13000 tl için el sıkıştığım tarafa satarım, sonra ister arabayı akvaryum yapsın, ister araç ile makas atsın, ister atış talimi yapsın ister satsın. Beni ilgilendirmediği gibi yapabilecek bir şeyim de olmaz.

• Bizim bir arkadaş var kayserili, gerçekten çok iyi pazarlik yapar. Gecen hafta bir corollanin sahibini aradi, fiyati 108 den 102 ye kadar indirdi ve anlastilar. Daha sonra telefonu kapadilar, arkadas çok güzel fiyata aldım diye sevinirken 10 dk sonra araç sahibi geri aradi ve eşim satmami istemiyor dedi, vazgecti. Ama burada suçu saticiya atmiyorum, çünkü arkadas pazarlık yaparken karşı tarafin aklini aliyor , adam da telefonu kapattiktan sonra kendine geliyor ve ne yaptim ben diye düşünüyor sonrada arayip bir bahaneyle iptal ediyor. Demem o ki , olabilir böyle seyler bence :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 yıldır araç bakıyorum kimseyle sözleşmedim, kafam rahat.
  • karakter meselesi
    malum sitede kolleksiyonumdan retro bir forma koymuştum biriyle konuştuk 300 TL lik fiyatı da 220 ye çektik anlaştık tabii satmadığım için ilanı kaldırmadım o esnada başka 1-2 kişi yazdı hatta bir tanesi ilanda 300 demişsin (kaça verdiğimi söylemedi sadece rezerve demiştim) 500 e kadar çıktı vermedim ertesi gün ilk konuştuğum adama 220 ye teslim ettim. Bazıları bunu salaklık olarak görebilir ama bana göre söz ağızdan çıkınca o iş bitmiştir,kaporoya falan da gerek yok
  • allah bildiği gibi yapsın hepsini, benim konuma yakın arac düştü asta j yarın 3e kadar burdayım gelin dedi
    sözlestik, ertesi gün aradık mesgule attı sonra kardeşimi ve beni engelledi, baska numaralarıda acmıyor işin garibi
    kaporacı desen acıp kaporada istemedi ne ayaktı anlamadım.. cok küfür ve ah ettim 1 günüm onun yüzüne heba oldu.
    hayır bari 1 mesaj cek "satmaktan vazgectim" bu kadar mı zor!
  • Acele etmeyin yarın öbür gün fiyatlar düşer, yeniye vergi indirimleri gelir yine düşer,
    bundan tam 30 yıl önceydi, üsküdar papyondan araça kapora verdim anlaştım galerici yarın devir edelim dükkana gel dedi,
    Oto galericiye ertesi gün gittiğimde başka birini diğer odaya aldı ve ona satış yaptı bana iade yaptı yolladı,
    müşteri kızıştırdı bu şu kadar verdi sen fazlasını kaç verirsin deyip yukarıya ona sattı, bizde lanet okuduk peşinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 26 Şubat 2020; 13:36:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşim satmamı istemiyor bahane...
    Bazı kekoların arabası kıymetleniyor satacağı zaman, öyle tiplerden araba alınmaz zaten.
  • Şimdi sizde haklısınız ama 2017 yılbaşında 2002 model megane 1 aracımı satışa çıkardım. 27bin tlden bütün arkadaşlarım o fiyata satılmaz falan dedi, ilan sabah 9gibi onaylandı öğlen 12ye kadar 30kişiye yakın arayan oldu.

Öğlen fiyatı 30bin TL olarak güncelledim arayanlar kesildi ama diğer gün 29bin TL ye sattım.

• alım satımdan caymadan cezayı hep alıcı ödemekte mağdur olmaktadır, aslında benzeri bir ceza da satıcı caydığı takdirde aldığı parayı iadeden başka, verilen kapora tutarı ve yol masrafları kadar bedeli ek olarak ödemelidir

cezai şart iki taraflı olmalıdır, bu sözleşme kağıdına yazılırsa hukukda geçerli olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 26 Şubat 2020; 22:33:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alik01

Eşim satmamı istemiyor bahane...
    Bazı kekoların arabası kıymetleniyor satacağı zaman, öyle tiplerden araba alınmaz zaten.
    aynen öyle 95.000 tl yazıyor bir bakıyorum 1 saat içinde 105 bin tl ye güncellemiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

Acele etmeyin yarın öbür gün fiyatlar düşer, yeniye vergi indirimleri gelir yine düşer,
    bundan tam 30 yıl önceydi, üsküdar papyondan araça kapora verdim anlaştım galerici yarın devir edelim dükkana gel dedi,
    Oto galericiye ertesi gün gittiğimde başka birini diğer odaya aldı ve ona satış yaptı bana iade yaptı yolladı,
    müşteri kızıştırdı bu şu kadar verdi sen fazlasını kaç verirsin deyip yukarıya ona sattı, bizde lanet okuduk peşinden.
    Vallahi ötv indirimi gelse keske alacagım ya 208 yada corsa 2020 bakacagım keyfime araba kovalamak sinir hastası ediyor insanı
    cok garip insanlar var bunlar nasıl nefes alıp veriyor nasıl o paraları kazanıp o arabalara biniyor sasmamak elde degil
  • ihtiyaç değilsede arabayı almamak lazım, hayatımda araba ile taşımam gereken 2 insan çıktı öbür dünyaya göç etti, Annem ve eşim, dolayısı ile tek kalınca arabaya gerek yok diyorum motorsikletde bakıyorum oda olmasada olur diyorum, aslında yıllık üç beş binlira gibi durduğu yerde vergi sigorta yiyen araçlara verilen o parayla sağlıklı gıdanın kıralını alıp yesek daha iyi oluruz. sigortanın artışı son 15 yılda çok fazla

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.