Arkadaşlar ben Türkiyede nedenini anlamadığım ikinci el araç piyasasının yükselişine neyin neden olduğunu bulamamadım...sürekli araç piyasasını takip ediyorum çok traji komik araç ilamlarınada rastlıyorum.. mesela 2011 model focus 1.6 comfort hb sıfırı için ben 29.250 fıyat aldım olaka ve ruhsat masrafları hariç ..internette ilanlarda 2011 model 5000 km de 4 tane tuhaf jant takmış araca 34500 tl yazmış fiyatına böyle çok örneği var . geçen seneye göre 2.el fiyatları 3-4 bin lira yüksek modeline göre en az 1500-2000 tl yüksek ne zaman düşüşe geçer fiyatlar ???
İlan beleş olunca
İnternetten yaptığınız fiyat analizlerine güvenmeyin. İlan vermek bedava olunca, belki bir enayi bulurum diyenler, arabasının değerini değil, hayalindeki değeri istiyor. (tabii ki satamıyor)
En basit örnek internette ortalama 19-20.000 TL istenen 2008 model dobloya galericiler max 13-13.500 TL veriyor. Peşin 15-16.000 veya vadeli 17-18.000 TL'ye satıyorlar. Yani bu durum, arabanın gerçek değerinin 15-16.000 TL olduğu anlamına gelir. Ama ilanları inceleyin, bazı araç sahipleri, sağına soluna taktıkları 2 demir parçasını (aksesuar) bahane edip 25.000 TL bile istiyorlar. Şayet o fiyattan satılsın, ben şirketime ait bütün dobloları hemen satarım. (Alanın da elini öperim.)
Kısacası delinin biri arabası için kafasından "şu kadar eder" diye düşünüp bir fiyat biçiyor. Başkası bakıp "benim araba daha temiz" diyerek 1000 TL fazla yazıyor. Bir başkası da kendisininkinin daha iyi olduğunu düşünüp 2000 TL fazla yazıyor. Öyle öyle 8-10.000 TL artan fiyatlar görülüyor. Ve bu arada arabasının gerçek değerini yazanlara "niye ucuz istiyorsun, kazalı mı" diye mesajlar geliyor.
Yani bir delinin kuyuya attığı taşı, milyonlarca akıllı çıkaramıyor.
2008 Astra Cdti 90000 km de ki 2. el araca 30.000 TL istiyorlar, sıfırı ve daha dolusu 39.000 tl
Kim tutturursa hesabı..
bazen ohaaa denilen fiyat istiyorlar
quote:
Orijinalden alıntı: bcetinyokus
Arkadaşlar ben Türkiyede nedenini anlamadığım ikinci el araç piyasasının yükselişine neyin neden olduğunu bulamamadım...sürekli araç piyasasını takip ediyorum çok traji komik araç ilamlarınada rastlıyorum.. mesela 2011 model focus 1.6 comfort hb sıfırı için ben 29.250 fıyat aldım olaka ve ruhsat masrafları hariç ..internette ilanlarda 2011 model 5000 km de 4 tane tuhaf jant takmış araca 34500 tl yazmış fiyatına böyle çok örneği var . geçen seneye göre 2.el fiyatları 3-4 bin lira yüksek modeline göre en az 1500-2000 tl yüksek ne zaman düşüşe geçer fiyatlar ???
Jantları bir kenara bırakalım, orijinal haliyle yine 5000 kmde 28.000 TL isteseydi alır mıydınız? Sizi bilmem ama birçok kişinin cevabı evet olur, ve bu gidişle ikinci el asla düşmez..
Öte yandan cebinde 28-29 bin lirası olan insanlar neden 2011 model aracın ikici eline bakar anlamış değilim..
quote:
Orijinalden alıntı: M e t i n
2008 Astra Cdti 90000 km de ki 2. el araca 30.000 TL istiyorlar, sıfırı ve daha dolusu 39.000 tl
Kim tutturursa hesabı..
gayet normal bir fiyat 2,5 yaş için 9000 Tl değer kaybı az mı? ne olmasını bekliyordunuz?
Kim tutturursa hesabı..
gayet normal bir fiyat 2,5 yaş için 9000 Tl değer kaybı az mı? ne olmasını bekliyordunuz?
2 çamurluk ve kaput değişmiş bahsettiğim araçta.
Normal değil bana göre.
28000 tl ye bende almazdım....bence o araca yazılması gereken fiyat 26000-26500 tl civarında olmalıydı ...2011 model bir araç alınacaksa sıfır almak en doğrusu olur özellikle kasım ve aralık aylarında yıllık satış rakamları ve ciro oranları bunun yanında araçların yeni kasalarının tanıtılması ve eski kasalarının kampanyalı fiyatlardan satışa sunulması sıfır araç alımını biraz daha cazip kılıyor ....
İnternetteki ilanlar genelde 5-6 bin TL yüksek olur.
Saçma fiyatlar olmuyor değil ama piyasayı belirleyen fiyatlarda bunlar oluyor , Sıfırı 40 bin tl ye varan b segmenti lpg ye uygun olmayan araçlar olduğu sürece 2. eldede bu doğrultuda yükselme olucaktır tabi
Bknz: Polo , jazz vb
Problem sadece fiyatlar degil, piyasa uckagitci dolu.
En iyisi 3'e 5'e bakmayip sifir arac almak.
o kadar çok yeni araç piyasa ya giriyorki....araç teknolojisi ve tasarımıda çok hızlı ilerliyo 2.el araç fazlalığı yaşanacağına ve fiyatların düşüşe geçeceğine inanıyorum buda demek oluyorki kuş grubunu ve bu muaddildeki renaultun 9-11-19-21 serilerini vb. artık göremeyecek gibiyiz..... konut piyasaındada aynı şey oldu fiyatlar şişti şişti sonra yaprak dökümü oldu ve fiyatlar taban noktalarına ve maliyetlere kadar düştü..bu iş böyle
Ben sifir alsam edecegim zarari düsünürüm ! adamlar sifir alip yapacaklari kari düsünüyor :) bence bunun birinci sebebi ötv indirimi...
Talep olmasa fiyatlar yükselmez..Fiyatları bu kadar yükselten bu 2.el araçlara vatandaşların değerinden fazla para ödemeleridir..Araba arayanlar bir müddet sonra pes edip satıcıların istedikleri rakama yakın bir fiyat üzerinde anlaşıyorlar..Acil para ihtiyacı olmayan satıcılar da arabalarını beklettikçe bekletiyorlar..Beklemelerinin kendileri için bir kaybı yok çünkü 2-3 sene önce fiyat nasılsa 1 sene sonra da aynı fiyata satabiliyorlar nasılsa..Sahibinden.com sağolsun internette ilan vermenin ücreti de yok..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme