Şimdi Ara

İkinci El Iphone Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ikinci el 8gb 3g iphone almayı düşünüyorum dikkat etmem gereken şeyler nelerdir??
    Birde çiziksiz bir iphone bulmayı düşündüğüm için invisible shield yapmayı düşünüyorum. Sizce gerekli mi ve o paraya değer mi?? Merak ettiğim bi konuda istediğim zaman çıkartıp çıkartamayacağım..

• Dikkat etmen gereken şeylerden en önemlisi ; cihazın çalıntı olmaması, Tabi buna nasıl dikkat edersin bilmem.
    Ben gittiden buldum adamla buluşup aldım ve cihaz çalıntı çıktı götürüp paşa paşa hırsızlık masasına teslim ettim.
    Cihazı alırken imei sini kontrol ettim fakat o esnada bilgi girmemişti savcılık temiz görünüyordu.
  • ilk önce bilen birini bulman ve elden teslim alacaksan o bilen biriyle birlikte donanımını test et eğer yurtdışı bi cihazsa versiyonunun 3.1 den düşük ve unlocked olmasına ve en önemlisi arkadaşın dediği gibi cihazın çalıntı olup olmamasına dikkat et bunun için imei sorgulatabilirsin arkadaşınki gibi imei nin temiz gözüküp sonradan çalıntı çıkmasına karşı eğer cihaz yurtiçinden alınmışsa fatura isteyebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 30 Eylül 2009; 0:42:11 >

• Dolaşırken konu gözüme çarptı :) bende bir soru sorayım imei neredn sorguluyorsunuz telefon açıp mı yoksa hangi siteden....???

Benim önerime gelecek olursak ben 2. el aldım imei sorgulatmadım çünkü bilmiyordum ama adam mali müşavir di ve uzun süredir kullanıyor cihazı odasında iphone techizatları aksesuarlaı full :D AMA cihaz ararken aldığı gün SHİELD ile kaplamış kimselerden al çok fiyat farketmiyor be öyle yaptım ;) emin ol hatta hazır düzgün kaplanmışını bul 50 lira fazla ver ;) Hatta garantili 2. el alacaksan trcll garantisinde olması bence daha iyi olur bence en azından ben daha iyi şeyler duydum öbür servislere göre ;) Ayrıca dedikleri gibi asla 3.1 versiyonlu alma JB çıktı ancak halen sorunlu sanırım ;;)
  • *#06# bu cihazın seri nosunu gösteriyor. Bunu nette sorgulatabiliyosun. Google a yaz imei kontrol dıe çıkan ilk sitede sorgulat
  • hatta web de yazmaya üşenenler için

http://imei.tk.gov.tr/sorgu/imeisorgu.php
  • quote:

Orijinalden alıntı: asifan

Dikkat etmen gereken şeylerden en önemlisi ; cihazın çalıntı olmaması, Tabi buna nasıl dikkat edersin bilmem.
    Ben gittiden buldum adamla buluşup aldım ve cihaz çalıntı çıktı götürüp paşa paşa hırsızlık masasına teslim ettim.
    Cihazı alırken imei sini kontrol ettim fakat o esnada bilgi girmemişti savcılık temiz görünüyordu.

üzüldüm ya geçmiş olsun aynısı 6 sene önce benim başıma da geldi o zaman 6610 siyah bomba gibi cihaz.neyse bizim elimizde adamdan alıdığımıza dair nüfüs cüzd. fotokopisi vardı ama verdik tabii cihazı.aradan 6 sene geçti geçenlerde aradılar cihazın çalındığı yerin savcılığından nasıl olmuş anlamadık helal paraymış 6 sene sonra cihaz geri geldi.ama bataryası bozuktu sen şimdiden batarya ayarlama hazırlıklarına gir bence inşaallah gelir cihazın:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benimkide çalıntı çıkmıştı cihazı verdiğime yanmıyorumda ( zamanın 6600'ı ) bide makmeye düştüm ona yanıyorum Allahtan aldığım yer belliydi vede sahibi ben sattım diye ifade verdi yoksa bide mahkemelerde uğraş dikkat et tehlikeli bi konu faturası olsun aldığın cihazın
  • Hocam btk'dan sorgulanması yeterli değil, az önce ben de çalınan telefonumla ilgili bir başlık açmıştım

http://forum.donanimhaber.com/m_35050329/tm.htm

benim telefon başvurduktan 2,5 ay sonra geri geldi ama bu süreçte hiç sorgulamada çalıntı görünmedi, bu sebeple güvenilirlik/fatura sahibi olması önemli, muhtemelen benim telefonu çalan adam sattı, belki tekrar satıldı, ama işte en son alan kimse onun elinde patladı, elinden alıp verdiler bana geri, adamın 600-700 tl si uçtu gitti işte...
  • En kotusu calinti cikmasi.birde kayit olayina dikkat etmelisin.fake imei yerine pasaporta kayitli cihaz alirsan daha iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.