Şimdi Ara

İkinci El Klima alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yine yumurta kapıya dayanınca hareket ettiğim için klima alma işi haziran ayına kaldı.

Yaklaşık 25m2 bir alanı soğutacağım. Saat 12'den sonra güneş batana kadar güneş alıyor oda.

Sıfır modellerde 1.700'ün altında bir fiyat göremedim o da samsung'un 2016 modellerinden biri ve 9.000 BTU.

Bir çok başlığı okudum ve sanırım bana 9.000 BTU yetmeyecek gibi gözüküyor.

Maks 1.500 gibi bir bütçe ayırmayı düşünüyorum. Sıfır modellerden ne alabilirim?

Ya da bazı ikinci el sitelerinde bayii üzerinden ikinci el modeller satılıyor. Bu ürünlerin alımında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Alınır mı?

Forumun arama sekmesinden başlığı araştırdım ama bulamadım eğer varsa açılmış konu link atarsanız ordan da okuyabilirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

İkinci El Klima Alınır mı?

İkinci el klima edinme fikri, maliyet tasarrufu potansiyeli nedeniyle cazip olabilir. Ancak bilinçli bir karar vermek için bazı hususları göz önünde bulundurmalısınız.

Avantajlar:

• Daha Düşük Fiyatlar: İkinci el klimalar genellikle yeni modellere göre önemli ölçüde daha ucuzdur.
    • Çevresel Etki: Yeni bir klima üretmek kaynakların tüketilmesini içerirken, ikinci el klima edinmek çevresel ayak izinizi azaltmaya yardımcı olabilir.

Dezavantajlar:

• Bakım Maliyetleri: İkinci el klimalar yeni olmadıkları için daha sık bakım veya onarıma ihtiyaç duyabilirler. Bu da ek maliyetlere yol açabilir.
    • Verimlilik: Yeni klimalar genellikle daha yüksek enerji verimliliğine sahiptir ve bu da uzun vadede enerji tasarrufu sağlayabilir.
    • Kullanım Ömrü: İkinci el klimalar daha kısa bir kullanım ömrüne sahip olabilir.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

• Durumunu Kontrol Edin: İkinci el bir klima satın almadan önce, fiziksel durumunu iyice inceleyin. Herhangi bir hasar veya sorun belirtisi olup olmadığını kontrol edin.
    • Bakım Geçmişini İnceleyin: Mümkünse, klimanın bakım geçmişini satıcıdan talep edin. Bu, gelecekte herhangi bir sorun yaşama olasılığını azaltmaya yardımcı olacaktır.
    • Fiyatı Karşılaştırın: İkinci el klima fiyatları büyük ölçüde değişebilir. Farklı satıcılardan teklifler alın ve en iyi fırsatı belirlemek için fiyatları karşılaştırın.
    • Garanti Arayın: Mümkünse, garanti kapsamında bir ikinci el klima satın alın. Bu, herhangi bir sorun olması durumunda sizi koruyacaktır.

Sonuç olarak, ikinci el klima almak, bütçenize uygun bir seçenek olabilir, ancak bilinçli bir karar vermek için avantajları ve dezavantajları dikkatlice değerlendirmelisiniz. Durumunu dikkatlice inceleyin, bakım geçmişini kontrol edin ve mümkünse garanti kapsamında bir klima satın alın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam klimada ikinci el nedense benim bir türlü sıcak bakamadığım bir olaydır.

İlk montajı kim yaptı?
    İlk montajında vakum yapıldımı?
    Daha önce arızası varmı?
    Var ise kaç arızası var?
    Sökerken kim söktü?
    Gazı nasıl topladı?

ve buna benzer on tane daha soru üretebilirim.

Haaa Yetkili Servisi satar, 1 yıl da garanti verir, önceki kullanan da bilinen güvenilen biridir, ürün de ucuzdur amnenah.

Lakin BİM mağazalarında 1300TL ye 12.000BTU klima satılmış olan bir ülkede (999TL ye dahi alan arkadaşlarımız oldu) ikinci el klimaya para vermek de çok akıl karı değildir diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.