Şimdi Ara

İkinci el miningte kullanılmış kart almak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Yarın 1500 TL ye gtx 1070 alacağım. Ürün 2018 ocak faturalı ve kutulu. Garantisinin 2021 e kadar devam ettiği beyan ediliyor. Ekran kartını yarın deneyip, test edip öyle alacağım. Ancak kafama takılan bir kaç husus var;

1-) mining yapılması garantiyi bozar mı?
    2-) ne tür testlerden geçir meliyim? (Şu an için aklımda furmark var)
    3-) Sizce bu tarihte gtx 1070 alınır mı?
    4-) siz olsanız mining yapılmış bir kart alır mıydınız?
    5-) fiyat sizce uygun mu?

Aklınıza gelen başka bir şey varsa da söylemenizi rica ediyorum. Malum para kolay kazanılmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1500 tl ye satın alınır.

1-) mining yapılması garantiyi bozar mı? biosu değişmediyse grantiyi bozmaz anlaşılamaz.
    2-) ne tür testlerden geçir meliyim? (Şu an için aklımda furmark var) furmark acıkken gpu*0z de ac ekran kartı verılerı seyrıne bak asırı dfuusme takılma varsa grafıklerde satın alma.
    3-) Sizce bu tarihte gtx 1070 alınır mı? 1080 p ıcın gtx 1070 almayıp ne satın alıcaksın ?
    4-) siz olsanız mining yapılmış bir kart alır mıydınız? fiyatı uygun ve temız ıse satın alırım.
    5-) fiyat sizce uygun mu? gayet uygun.
    pc'ye bot kurdum. WOW'da sabah akşam farm yapıyor. Benim ekran kartım da mı garanti dışı kalacak ?

Çalışma saatleri garanti içi dışı kalmasını engellemez.

Garanti şartnamesinde şu kadar saat çalıştıysa garanti dışı kalır diye bir ibare yok.

Varsa bi resim neyin alıp bende aydınlanabilirim.
  • 1500 tl ye satın alınır.

1-) mining yapılması garantiyi bozar mı? biosu değişmediyse grantiyi bozmaz anlaşılamaz.
    2-) ne tür testlerden geçir meliyim? (Şu an için aklımda furmark var) furmark acıkken gpu*0z de ac ekran kartı verılerı seyrıne bak asırı dfuusme takılma varsa grafıklerde satın alma.
    3-) Sizce bu tarihte gtx 1070 alınır mı? 1080 p ıcın gtx 1070 almayıp ne satın alıcaksın ?
    4-) siz olsanız mining yapılmış bir kart alır mıydınız? fiyatı uygun ve temız ıse satın alırım.
    5-) fiyat sizce uygun mu? gayet uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 25 Aralık 2018; 14:40:33 >
  • Anlaşılmaz denmiş ama anlaşılıyor, servis cihazın tüm çalışma istatistiklerini görebiliyor buna göre mining yapılıp yapılmadığını tespit edebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 25 Aralık 2018; 1:22:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Anlaşılmaz denmiş ama anlaşılıyor, servis cihazın tüm çalışma istatistiklerini görebiliyor buna göre mining yapılıp yapılmadığını tespit edebiliyor.
    Calisma istatisliginin kaydedildigi bir yer mi var ekran kartinda? Depolama ozelligi diye bisey yok ki

• işlem mi tutuyor ekran kartı? takometre falan mı var GPU içerisinde. servise gönderdiğin kartın mining yapılıp yapılmadığını kontrol eden program falan mı var sanıyorsunuz? satıcı dürüst ise mining olduğunu söyler. yoksa emin olun servisteki insanlar bu forumdaki bir çok kişiden bilgili falan değiller.

ayrıca nvidia kartlara da bios atılmıyor bildiğim kadarıyla.

riskin ne olur belki kartın ömrü azalmıştır. dikkat etmen gereken şey sıcaklık değerleri ve test yaptığın programdaki fps durumu. ani düşüşler vs görüyorsan problem olabilir belki. ama sonuç olarak yurt içi garantili kart alıyorsun. kartta fiziksel bir hasar olmadığı sürece garantide sorun yaşamazsın.

en son olarak. 2000₺ den sıfır kapalı kutu zotac gtx 1070 amp! core verebilirim. ürün değişimden geldi ve mining kartı da değil.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    pc'ye bot kurdum. WOW'da sabah akşam farm yapıyor. Benim ekran kartım da mı garanti dışı kalacak ?

Garanti şartnamesinde şu kadar saat çalıştıysa garanti dışı kalır diye bir ibare yok.

• elimde miningde kullanılmış kartlar var. satarken performanslarını görmek ve göstermek istiyorum. Elimdeki tek bilgi kartların satın alınma tarihleri ve o kartların takıldığı bilgisayarın HDD sentinel programındaki açık kalma süreleri.

Sentinel programı güvenilir mi derseniz bana kalırsa değil.Laptopumda da aynı program var, laptop 330 günlük, sentinelin gösterdiği 270gün. Tamam belki bataryadan/fişten enerji alıyordur ve çalışma süresi olarak sayıyordur fakat yüksek disk kullanımı olmuyor.

GPU'ların aktif olarak ne kadar kullanıldığını gösteren bir program var mıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: martax32

Ben garanti dışı kalır yada kalmaz diye birşey yazmadım.

Sadece serviste ekran kartlarının çalışma istatistiklerinin okunabildiğini yazdım. İnanıp inanmamak size kalmış.
    Mining yapılıp yapılmadığı tespit edilebiliyor demişsiniz. Ben edilemeyeceğini söylüyorum. Üretici benim kartı gece gündüz kullanıp kullanmadığımla ilgili çıkarım yapamaz. Böyle bir sınırlama yok diyorum. Resmi bir sınırlama varsa da kaynak varsa görmek isterim.

Benim 24 saat kartı çalıştırmam mining yaptığım anlamına gelmez. Dedim ya belki bot kurdum online oyunda farm yaptırıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Ben garanti dışı kalır yada kalmaz diye birşey yazmadım.

Sadece serviste ekran kartlarının çalışma istatistiklerinin okunabildiğini yazdım. İnanıp inanmamak size kalmış.

Alıntıları Göster
    Hangi programi calistirdigi cikiyor mu? Ilginc ekran kartlari log tutmaz ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Madnessisme

Hangi programi calistirdigi cikiyor mu? Ilginc ekran kartlari log tutmaz ki

Alıntıları Göster
    Arıza kodlarını nasıl okuduklarını sanıyorsunuz

Program logu tutacaklarını sanmıyorum sadece ilk çalıştırılma zamanı, günlük çalıştırılma süresi, toplam çalıştırılma süresi, hata kodu gibi bilgileri okuyabiliyorlar.

Size biraz kel alaka olsa da başka bir örnek vereyim. Şu otomatik türk kahvesi makinaları var ya, onların garanti belgesinde sadece ev kullanımı içindir iş yeri gibi toplu kullanımlar için uygun değildir ürün garanti dışı kalabilir yazar, bunu nasıl tespit edebilirler ki diyebilirsiniz, serviste bilgisayara bağlanıp ürünün ilk ne zaman kullanıldığı, günde kaç adet kahve yaptığı, toplam kaç adet kahve yaptığı gibi bilgileri okuyabiliyorlar. Mantık aynı mantık.

Yine tekrar ediyorum ben mining yapılırsa garanti dışı kalır diye birşey söylemedim, serviste kartın kullanım süre istatistikleri okunabiliyor.

ekran kartı arıza kodu?

anakart kodlarını biliyorum da ekran kartı arıza kodu nedir? verdiğin örnek de kel alaka söylediğin şeyler de. sen ekran kartının veri sakladığını iddia ediyorsun bu söylediklerinle. o zaman o kartla ne kadar etherium kazıldığını da görürüz hangi kart daha çok kazmışsa oradan devam ederiz. yada piyasada bu kadar test programının olmasının bir anlamı yok. serviste çalışan herhangi biri kullandıkları programı piyasaya sürer biz de o programdan yararlanırdık. boşuna furmark 3mark 3dbench falan filan uğraşıyoruz demek ki.

kısacası sen diyorsun ki ekran kart ömrünü gösteren bir program var. o zaman bizimle paylaşırsan bu programı aydınlanmış oluruz. boşuna test programları ile uğraşmayız
  • quote:

Orijinalden alıntı: rylai2113

ekran kartı arıza kodu?

anakart kodlarını biliyorum da ekran kartı arıza kodu nedir? verdiğin örnek de kel alaka söylediğin şeyler de. sen ekran kartının veri sakladığını iddia ediyorsun bu söylediklerinle. o zaman o kartla ne kadar etherium kazıldığını da görürüz hangi kart daha çok kazmışsa oradan devam ederiz. yada piyasada bu kadar test programının olmasının bir anlamı yok. serviste çalışan herhangi biri kullandıkları programı piyasaya sürer biz de o programdan yararlanırdık. boşuna furmark 3mark 3dbench falan filan uğraşıyoruz demek ki.

kısacası sen diyorsun ki ekran kart ömrünü gösteren bir program var. o zaman bizimle paylaşırsan bu programı aydınlanmış oluruz. boşuna test programları ile uğraşmayız
    Donanımhaber gibi bir forumda "ekran kartı arıza kodu diye birşey yoktur" diyenleri görmek üzücü.

Her elektronik cihazın içerisinde sistem kayıtlarını tutan bir kalıcı hafıza vardır. Cihaz hiç güç almasa çalışmasa bile seri port veya benzeri bir data aktarım portu üzerinden sistem hakkındaki kayıtlar okunabilir, bu arıza kodu olabilir sistemin çalışma süresi olabilir.

Verdiğim örnek gayet bu durumu anlatan güzel bir örnekti ama kendi bildiğinize şartlandığınız için tabi ki saçma geldi size.

İstediğiniz şeye inanıp inanmamak konusunda özgürsünüz. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 25 Aralık 2018; 13:35:11 >

o zaman bana örnek olarak ve öğrenmek adına "ekran kartı arıza kodu" yazar mısın?

bence bildiğiniz bir şey var ama bunu destekleyecek bir örnek dahi yok elinizde. varsa paylaşın hatalı isek özür dileriz yeni bir şey daha öğrendik deriz o kadar "ego" sahibi birisi değilim. lakin benim gördüğüm kadarıyla birisinden duyduğunuz bir bilgiyi burada insanlarla paylaşıyorsunuz.

tekrardan aynı şeyi söylüyorum. verdiğiniz örneklere göre ekran kartının ömrünü vs hesaplanabildiğini söylüyorsunuz. o zaman bir örnek olarak bunu gösterin eksik bildiğimizi tamamlamış olalım. tab ki her elektronik cihazda ufak da olsa bir hafıza vardır ama sizin verdiğiniz örnek çok başka bir nokta oluyor. kaç kere açılıp kapandığından kaç saat çalıştırıldığı belirlenebiliyor diyorsunuz. bu olay çok başka bir iddia.

neyse isterim ki bilgiyi insanlar paylaşsın ve bizde insanlardan yeni şeyler öğrenelim ama fikrinizi söylüyorsunuz onu destekler noktada bir şey istenildiği zaman inanıp inanmama konusunu bize bırakıyorsunuz.

bana mantıklı gelmiyor, inanmıyorum. ekran kartlarının içerisinde takometre olduğunu söylüyorsunuz bana bu saçma geliyor.

neyse selametle :)

• Kartın testleriini gpu bencharmak sitesindeki uygulamayla yaptik sonuç: poor çıktı ve almaktan vazgeçtim. Kart sıradan bir 1070 e göre yüzde 40 daha az performans gösteriyordu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.