Şimdi Ara

İKİNCİ EL SATISI İÇİN NELER YAPILIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

babam yurt dısına gidecek satısı beniim yapmam gerekecek.daha önce hiç yapmadığım bisey babamda yapmamıs.

arabayı satarken neler yapılıyor ve ne kadar masraf tutuyor (belge +noter vs ) , kaç günde halledebiliriz bilgisi olan arkadaslardan yardımcı olmasını istiyorum. yani maaliyet fazla

değilse satısın kolaylığı için bende karsılayabilirim alım satım masrafını.

ayrıca dolandırılma vs gibi seyler olmaması için öneriler ,tecrübeler varsa cok faydalı olacaktır.

• baban yurtdışına gidiyorsa önce birlikte notere gidin. noterden babanız size yetki vermesi gerekiyor vekil olarak. satış işleminide paranızı noterde imza atarken alabilirsiniz. veya yüksek miktarlar söz konusu ise bloke hesap&çek kullanabilirsiniz.

dolandırılmaların çoğu, tatlı dil ile önce notere imza attırılır sonrası ise malum araba gider. dikkatli olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2300

baban yurtdışına gidiyorsa önce birlikte notere gidin. noterden babanız size yetki vermesi gerekiyor vekil olarak. satış işleminide paranızı noterde imza atarken alabilirsiniz. veya yüksek miktarlar söz konusu ise bloke hesap&çek kullanabilirsiniz.

dolandırılmaların çoğu, tatlı dil ile önce notere imza attırılır sonrası ise malum araba gider. dikkatli olun.

55 bin gibi mebla var satısta. ondan bende cekiniyorum.

bloke hesap& cek nasıl bisey acaba biraz daha anlatırmısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aicacan -- 28 Ekim 2011; 2:00:03 >
  • 1-önce parayı bi bankaya götürün sahte olup olmadığına baktırın.euro istiyorum diyin euroya çevirtin mesela .500 lük falan yaptırın taşıma derdi olmaz.sayması kolay olur

2- notere gidin

3-parayı sayın yinede sonra imzayı atın.
  • bende hesaba alıp sonra baska hesaba geçirmeyi düşünmüştüm. hani adamın parayı belli bi sürede geri çekme olayı varsa diye. bende parayı almadan satısı yaptırmamayı düşünmüyorum. bende biraz baktım dediğin gibi noterden once para vermezse noter imzalar atılınca benim hiç bi hakkım olmuyomus.

bide 2,el satısında masraf ne olur biliyormusun veya nereden öğrenebilirm. hiç yapmadığım bisey old. için bi fikrim yok bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aicacan -- 28 Ekim 2011; 2:16:41 >
  • Beraber bankaya gidin parayı senin hesabına yatırsın, birlikte notere gidin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aicacan

quote:

baban yurtdışına gidiyorsa önce birlikte notere gidin. noterden babanız size yetki vermesi gerekiyor vekil olarak. satış işleminide paranızı noterde imza atarken alabilirsiniz. veya yüksek miktarlar söz konusu ise bloke hesap&çek kullanabilirsiniz.

hangi bankada hesabın varsa oraya alıcıyla birilkte gidip 5 dk içinde bloke hesap açabilirsin. en kolayı bloke çek. yine bankadaki memura söylersen herşeyi halleder verir sana.

bloke çekin espirisi şu, cebinde çok fazla para taşımaktansa tek bir kağıt parçası taşıyorsun. bu çek ile bankaya gittiğin zaman paranı alırsın. tabi bu durum seni değil alıcıyı ilgilendirir. anlamaz etmez insanlar çıkabiliyor sorun çıkarabilirler. yinede bilgin olsun.

diğer yol, önce bankaya birlikte gidin, alıcı parayı çekerken sende gör canlı canlı. sahte para durumuda ortadan kalkar bu durumda. yinede uyanık ol adam üstünde sahte parayla gelir değişir bilmem ne. bunlar kötü senaryo.

yani işin özeti, PARAYI GÖRMEDEN, İMZA ATMA. Sonra burada dolandırıldım diye başlık açma, inşallah açmazsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu bütçeye hangi 2. el telefon
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aicacan

quote:

hangi bankada hesabın varsa oraya alıcıyla birilkte gidip 5 dk içinde bloke hesap açabilirsin. en kolayı bloke çek. yine bankadaki memura söylersen herşeyi halleder verir sana.

bloke çekin espirisi şu, cebinde çok fazla para taşımaktansa tek bir kağıt parçası taşıyorsun. bu çek ile bankaya gittiğin zaman paranı alırsın. tabi bu durum seni değil alıcıyı ilgilendirir. anlamaz etmez insanlar çıkabiliyor sorun çıkarabilirler. yinede bilgin olsun.

diğer yol, önce bankaya birlikte gidin, alıcı parayı çekerken sende gör canlı canlı. sahte para durumuda ortadan kalkar bu durumda. yinede uyanık ol adam üstünde sahte parayla gelir değişir bilmem ne. bunlar kötü senaryo.

yani işin özeti, PARAYI GÖRMEDEN, İMZA ATMA. Sonra burada dolandırıldım diye başlık açma, inşallah açmazsın

ins. kotu bisey olmaz. bu kadar uyarıdan sonra dikkatli olcam artık.

benim niyetim ben adama güvenceğime adam bana güvensin ben parayı pesin alıyım hesabıma yatırsın sonra ben onu ya baska yere nakil ederim yada ceker eve gönderirim

baskasıyla. sonra anında beraber en yakın notere gideriz. para bankadan gectiği için sahte olayıda olmaz.

. dediğin gibi elli türlü yolu var dolandırmanın, sahte para olayı aklıma hiç gelmemişti (ben korktum mesela ).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aicacan -- 28 Ekim 2011; 9:03:32 >

• alıcı diyorki ya paramı hesaba yatırdıktan sonra notere gelmekten kaçarsan, satıcı diyorki ya imzayı attıktan sonra parayı ödemezsen...

bu işin en temiz yolu noterde imzalar atılırken telefondan internet bankacılığıyla hesabından senin hesabına parayı çıkartıcak sende kendi telefonundan girip hesabını kontrol edeceksin baktın paran geldi imzalar atılacak.

bu iş için 2 tarafında teknolojiyi kullanmasını bilen kişiler olması gerekliliği tek handikap o da önümüzdeki yıllarda iyice aşılacaktır diye düşünüyorum.Herkes elinde iphone android var artık.
  • Valla ben araba alicam naapsam bilemedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.