Şimdi Ara

İkinci sınıf Hukuk mu Yoksa Odtü siyasal mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soru başlıkta arkadaşlar sizce odtünün iktisat,uluslararası ,siyasal gibi bölümleri mi yoksa uludağ,selçuk,kocaeli,akdeniz hukuk fakülteleri mi?

• gençler bi el atın yardım
  • Kötü üniversitede iyi bölüm, iyi üniversitedeki kötü bölümden daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: purpleandbeyond

Kötü üniversitede iyi bölüm, iyi üniversitedeki kötü bölümden daha iyidir.

Odtü iktisat sence kötü mü yani?Bi tanıdığım var odtü iktisat mezunu kazancı hukuk mezunlarına göre kat be kat daha iyi en azından çoğuna göre
  • Siyasal kötü bölüm değil, boşver kötü diyenleri sen. Üst düzey memurlar, bürokratlar uzaydan gelmiyor bu ülkeye siyasalı yazmanı öneririm. Ister devlette ister özelde iş sıkıntısı çekmezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etrafa baktığın zaman iktisat,işletme gibi bölümlerden geçilmiyor.İhtimalleri düşünmek lazım.İyi üniversiteden mezun olupta boş kalabilirsin.
  • Birçok arkadaşa yazdım yine yazıyorum;artık üniversiteden ziyade kişisel gelişimler ön planda istersen en kötü üniversitede oku eğer iyi geliştirdiysen kendini çok iyi yerlere gelirsin fakat senin durumun daha farklı bu dediğimden bana kalırsa herşeyden önce ömrün boyunca yapacağın işi seçmen lazım hukuk ve iktisat çok ayrı dallar önce ne istediğini belirleyip sonra üniversite seçmelisin,bu benim fikrim tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozymcn

Birçok arkadaşa yazdım yine yazıyorum;artık üniversiteden ziyade kişisel gelişimler ön planda istersen en kötü üniversitede oku eğer iyi geliştirdiysen kendini çok iyi yerlere gelirsin fakat senin durumun daha farklı bu dediğimden bana kalırsa herşeyden önce ömrün boyunca yapacağın işi seçmen lazım hukuk ve iktisat çok ayrı dallar önce ne istediğini belirleyip sonra üniversite seçmelisin,bu benim fikrim tabi

Valla iktisat ve hukuk ikisini de seviyorum zaten sorun burda başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anarşistgenç

quote:

Birçok arkadaşa yazdım yine yazıyorum;artık üniversiteden ziyade kişisel gelişimler ön planda istersen en kötü üniversitede oku eğer iyi geliştirdiysen kendini çok iyi yerlere gelirsin fakat senin durumun daha farklı bu dediğimden bana kalırsa herşeyden önce ömrün boyunca yapacağın işi seçmen lazım hukuk ve iktisat çok ayrı dallar önce ne istediğini belirleyip sonra üniversite seçmelisin,bu benim fikrim tabi

Valla iktisat ve hukuk ikisini de seviyorum zaten sorun burda başlıyor.

birebir ikisinide seviyorum

marmara hukuk odtü iktisat arası gidip gidip geliyorum

• anarşistgenç A kullanıcısına yanıt
    Anladım okumak açısından sevebilirsin bişey diyemem fakat gerçekten çok ayrı dallar;hukukta analitik düşünmek zorundasın ve açıkcası biraz laf ebesi olmalısın fakat iktisat daha çok arz-talep dengesi,bütçe yani demem o ki matematik temeli üstüne kurulu;zaten bunları biliyosun bunları kağıda yaz artısını eksisini kendine göre ve bir seçim yap eğer emin olmayıp bir heves uğruna hareket edersen çok pişman olursun kendim yaşadım ordan biliyorum çünkü zamanında bende senin gibi bu ikileme düşüp Odtüyü pas geçtim
  • quote:

Anladım okumak açısından sevebilirsin bişey diyemem fakat gerçekten çok ayrı dallar;hukukta analitik düşünmek zorundasın ve açıkcası biraz laf ebesi olmalısın fakat iktisat daha çok arz-talep dengesi,bütçe yani demem o ki matematik temeli üstüne kurulu;zaten bunları biliyosun bunları kağıda yaz artısını eksisini kendine göre ve bir seçim yap eğer emin olmayıp bir heves uğruna hareket edersen çok pişman olursun kendim yaşadım ordan biliyorum çünkü zamanında bende senin gibi bu ikileme düşüp Odtüyü pas geçtim

siz şuan pişman mısınız hocam
  • Yazacaklarım Bu Kadar kullanıcısına yanıt
    Yaşadıklarımdan sonra pişmanım ve bu sene yeniden sınava girdim;hoş istediğimi alamadım ama gerçekten yapmak istediğim işi belirledim üstüne araştırdım referanslar edindim ve kararımı verdim,önemli olanda bu zaten

Fakat bir ekleme yapayım Odtüyü pas geçtiğim sınavda tm öğrencisi değil yabancı dil öğrencisiydim
  • quote:

Yaşadıklarımdan sonra pişmanım ve bu sene yeniden sınava girdim;hoş istediğimi alamadım ama gerçekten yapmak istediğim işi belirledim üstüne araştırdım referanslar edindim ve kararımı verdim,önemli olanda bu zaten

Fakat bir ekleme yapayım Odtüyü pas geçtiğim sınavda tm öğrencisi değil yabancı dil öğrencisiydim

ne okuyordunuz
    şimdi ne okuyacaksınız ?
  • Yazacaklarım Bu Kadar kullanıcısına yanıt
    Marmara Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlığı bıraktım ve kesinlikle tek bi idealim var hukuk okumak;hiçbişey olamayacaksam bile bu bölümde hiç bişey olamayayım,ilk defa tercih yapacak olan arkadaşlara da anlatmak istediğim bu belli bi idealin,isteğin olmalı ve onun arkasında durmalısın

En büyük hatayı ise dil sınavında yaptığım dereceyi sırf çevremdekilerden etkilendiğim için(ailem,hocalarım vb.) herhangi bi fikrimin olmadığı ve oldukça zor olan ve aynı zamanda bana hitap etmeyen bi bölümü tercih etmekle yaptım
  • quote:

Marmara Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlığı bıraktım ve kesinlikle tek bi idealim var hukuk okumak;hiçbişey olamayacaksam bile bu bölümde hiç bişey olamayayım,ilk defa tercih yapacak olan arkadaşlara da anlatmak istediğim bu belli bi idealin,isteğin olmalı ve onun arkasında durmalısın

En büyük hatayı ise dil sınavında yaptığım dereceyi sırf çevremdekilerden etkilendiğim için(ailem,hocalarım vb.) herhangi bi fikrimin olmadığı ve oldukça zor olan ve aynı zamanda bana hitap etmeyen bi bölümü tercih etmekle yaptım

inşallah istediğiniz gibi olur

teşekkürler alakanız için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.