Şimdi Ara

Ikizler ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi tamamen aynı olayları yaşamış, DNA sı en ufak nükleotidine kadar aynı olan, hep aynı şeyleri görmüş yani bütün hayatları en ufak atom, kuarkına kadar aynı olan ikizleri düşünün. Bunlar aynı anda aynı şeyi düşünür müydüler ? Özellikle inancsizlara soruyorum çünkü inanan birisi ruhu da işin içine katar ve rahatlıkla aynı olmayabilir der.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Özetle diyorsun ki ruh var mı? bire bir aynı olan ve aynı etkilere maruz kalan ne olursa olsun aynı tepkiyi gösterir. Bence bu dünyada bunun örneğini görmek mümkün değil ancak paralel evrenler varsa mümkündür.
  • Hayır ruha inanmıyorum. Daha doğrusu varlığı ispatlanamaz.

Olayı sadece düşünüyorum. Tamamen aynı özellikte 2 kişi. Bunlar farklı mı olur, aynı mı ?

• Bence aynı olur ama aynı etkilere maruz kalmaları lazım. Mesela biri diğerinden önce doğduğu için baştan ufakta olsa farklılık olur bu küçük fark yıllar sonra çok büyük farklara sebep olabilir. Bire bir aynı tepkileri vermesi için aynı zamanda aynı noktadan başlamaları lazım bu da mümkün değil çünkü iki ayrı şey aynı anda aynı yerde olamaz.
  • Bunu dünyada düşünme. Bir düşünce deneyi bu. Yoksa hücre kopyalanma sırasındaki mutasyonlarda farklı olur, tamamen aynı iki yerde dünya da yok. Tek kişinin hayatını a dan z ye kopyala, 2 tane yap. Ancak karakterler aslinda tamamen aynı olan 2 kişi. Zigot evresinde hücre mükemmel bir şekilde bölünüyor. Öyle hayal et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Tao -- 12 Nisan 2020; 21:17:16 >
  • Hocam şöyle düşünebilirsiniz, yüksek ve engebesi bol bir tepeden sıra sıra aynı noktadan iki tane araç lastiği bırakalım, ilk lastik temas ettiği yerlerde iz bırakmasın değişikliğe sebep olmasın rüzgarın hızı sabit olsun 2. lastik aynı noktaya düşer. Bence insan da tam olarak böyle olur.
  • Tamamen aynı özellikte olan 2 şey tamamen aynıdır yani 1 tanedir böyle bir varsayım mümkün değil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diyot ile ilgili bir soru
    6 ay önce açıldı
    Garip bir soru :)
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sonuçta farklı hücreler. Özellik olarak değil tabii, mükemmel bir mitoz gerçekleşip farklı 2 dünya ama tamamen aynı şeyler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

Özetle diyorsun ki ruh var mı? bire bir aynı olan ve aynı etkilere maruz kalan ne olursa olsun aynı tepkiyi gösterir. Bence bu dünyada bunun örneğini görmek mümkün değil ancak paralel evrenler varsa mümkündür.
    bire bir aynı olan ve aynı etkilere maruz kalan ne olursa olsun aynı tepkiyi gösterir.

cümleden dolayı 1 hafta verdim..cezan bitince mesaj atarım..

dinlen kafanı topla gel..
  • Birbirinin mutlak kopyası iki taş, darbe sonucu aynı şekilde ufalanır. Bu soruyu ve sorma biçimini şuna benzettim; mutlak sıfırda bir kalemi sivri ucunda dengeleyebilir miyiz? Evet dengeleyebiliriz çünkü atomlar tamamen hareketsiz, dışardan bir etki olmadıkça da kalem devrilmez ama yani farazi olay. Ne birbirinin mutlak kopyası iki maddeye, cisme ulaşamazsın ne de mutlak sıfıra.

Bilgisayar bilimlerinde de örneğin yapay sinir ağları var, insandan çok daha küçük bir sistem ama örnek olarak verilmesi yararlı olabilir. Aynı şekilde eğitilmiş, aynı başlangıç değerlerine sahip iki yapay sinir ağı da her zaman daha önce görmedikleri örneklere aynı tepkiyi verir.

Bu cevabımdan çok kötü bir soru daha çıkıyor; rastgelelik yoksa, her şey neden sonuç zincirine mahkumsa evren sadece bir şekilde mi var olabilir?

Edit; Bir de birinin mutlak kopyası iki cisim aynı anda aynı fiziksel konumda bulunamaz, yani çevre şartlarının da aynı olması şart. Pratikte mutlak kopya ikizler de birbirlerine bakıyorken, arka planda gördükleri görüntüler farklı olduğundan farklı tepkiler gösterebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 18 Nisan 2020; 9:19:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sething

bire bir aynı olan ve aynı etkilere maruz kalan ne olursa olsun aynı tepkiyi gösterir.

cümleden dolayı 1 hafta verdim..cezan bitince mesaj atarım..

dinlen kafanı topla gel..

Alıntıları Göster
    Valla 2, 3 sefer okudum çatışma göremedim

• quote:

Valla 2, 3 sefer okudum çatışma göremedim

Alıntıları Göster
    koyu hristiyanlık gözünü kör etmiş..

gerçekten görmek için blackberry and yellow gold dinini kabul et..

kalp gözünün açılması lazım..

• sething kullanıcısına yanıt
    Hristiyanlık mı? Allah yazdıysa bozsun ben koyu budistim
  • quote:

Hristiyanlık mı? Allah yazdıysa bozsun ben koyu budistim
    o halde

yallah çoruma

pardon hindistana..
  • Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    Demek istediğim anlaşılmadı. Diyorum zaten bu düşünce deneyi. Gerçekte mükemmel mitoz/amitoz bile yok. Olsa idi ne olurdu ?

Bu arada ted hatırlar mısın bilmem zamanında bi evrim konusunda bi elemanla tartışıyordun artık o ara nickim banyo terliği miydi unuttum ama neyse o arkadaş hala buralarda
    benim cevaplarına geri dönmüyor ama söyleyeyim
    sana da dönmez herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: General Tao

Demek istediğim anlaşılmadı. Diyorum zaten bu düşünce deneyi. Gerçekte mükemmel mitoz/amitoz bile yok. Olsa idi ne olurdu ?

Bu arada ted hatırlar mısın bilmem zamanında bi evrim konusunda bi elemanla tartışıyordun artık o ara nickim banyo terliği miydi unuttum ama neyse o arkadaş hala buralarda
    benim cevaplarına geri dönmüyor ama söyleyeyim
    sana da dönmez herhalde
    Ulan açıkladım ya putperest!

Kimdi o, prf23 müydü nicki? Sürüyle bunlar ya, hangi birini hatırlayayım.

Edit; Yok lan, Napolyon'dun işte, tanımamışım hiç. Tekrar geri döndüm bu kanser diyara, arada iyi geliyor böyle ciğer dolusu kanser.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 18 Nisan 2020; 22:51:29 >

O zaman da mı napolyondum, ilginç. Bundan bi önceki nickim napolyondu evet. Prf23 olmasi lazım aynen.

Putperest kim, o arkadaş mı ? Ben agnostiğim de

Bende bırakabilsem keşke. Oldukça saçma şeyler var. İyi yönleri de var ama az kalıyor. Ne yapayım can sıkılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Tao -- 18 Nisan 2020; 23:0:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: General Tao

O zaman da mı napolyondum, ilginç. Bundan bi önceki nickim napolyondu evet. Prf23 olmasi lazım aynen.

Putperest kim, o arkadaş mı ? Ben agnostiğim de

Bende bırakabilsem keşke. Oldukça saçma şeyler var. İyi yönleri de var ama az kalıyor. Ne yapayım can sıkılıyor.
    https://forum.donanimhaber.com/temel-felsefi-soru-peki-allah-i-kim-yaratti--142366240-6#142893659

Yine yapıyor bir şeyler o ya, bakalım.

Senden âlâ putperest yok bu forumda ha, Tao Mao, general falan. Cenk ederim seninle.

General Tao denilen eleman c&c generals zero hour adlı oyunda bir general. Nükleer silahlar kullanıyor ki benim imzam da o yüzden böyle

Agnostigim hacı ben. Bilinmezci

Allah veyahut tanrı ise yaratılmadı, bir kere o zamandan bağımsız. Onun için önce, sonra, şimdi diye bir şey yok. Ayrıca o yaratan. Yani gözüne ışık geliyorsa ampulden geliyor peki ampule ışık nerden geliyor demezsin. Ampul zaten ışık yayandır. Aslında gelir, o da atom seviyesinde bir olay bu da beni agnostik yapan sey. Tanrıyı aklında oluşturamaz, dolayısı ile var yok diyemezsin. Kanıt sunamazsın.

Kimmiş putperest

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.