Şimdi Ara

İktisat çöp mü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
6.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İktisata gitmenizi tavsiye etmem hocam. Malesef önü çok açık değil. Uluslararası İlişkiler ya da Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bi tık daha iyi sayılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cplusgazoz C kullanıcısına yanıt
    hocam 300bin ile alan iktisatların bile olması, gözümü korkutuyor. kendini geliştirme mevzusu her meslekte var. fakat iktisatta daha fazla mı çaba harcamak gerekiyor. yani kendini ortalama geliştiren, 2 yabancı dil öğrenemeyen, ortalaması yüksek olmayan iktisatçıların işi çok mu zor?
  • İibf olarak şunu da unutmayın iktisat bir bilimdir. Yeri gelir iktisat tarihi,iktisadi düşünceler tarihi,iktisat sosyolojisi gibi derslerle felsefe boyutuna inersiniz.Yeri gelir mikroda firmaların bireylerin kısa ve uzun dönem denge analizlerini incelersiniz,para politikası derslerinde enflasyon,kur,faiz gibi kavramların ne ifade ettiğini anlayıp güncel ekonomik gelişmelerin ne demek olduğunu kahve muhabbeti gibi yorumlamazsınız.Ekonometri dersiyle bu işlenen verilerin matematiksel dökümünü görürsünüz. Daha sayamadığım çok ders var farklı alan farklı konularda işte iktisat hepsini kapsayan bir bölüm.Ayrıca şu da unutulmamalı KPSS veya kurumların sınavları makro,mikro,ekonometri ders sorularından oluşur,bu dersleri de en iyi iktisat bölümünde öğrenirsiniz. İktisat artık dalga geçilen bir bölüm oldu sebebi insanların saydığım konulara sıfır ilgi duyup sadece üniversiteye yerleşmek için okuması ve hal böyle olunca ne okuduğu bilmeyen binlerce mezun yığını oluşması.Türkiye de hakettiği değeri görmeyen bir bölümdür iktisat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank W. -- 1 Ağustos 2018; 11:55:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar arkadaslar, büyüğünüz arkadasınız olarak Kamu Kurumunda Uzman olarak çalışıyorum. Dokuz Eylül Üniv. İktisat bölümünden mezunum. Burda küçümseyici yazılar da gördüm,tabi herkesin kendi düşüncesi ancak İİBF yazacaksanız kesinlikle İktisat olsun, nedeni ise basit; İktisat en ağır bölümdür (tabi Ekonometri die bir bölüm de ziyadesiyle ağırdır). İşletme-Maliye-Çalışma Ekonomisi- UA İlişkiler-Kamu Yönetimi sözel olarak halledebileceğiniz bölümlerdir. Şimdi arkadas Uluslararası ilişkiler iyi demiş, doğru iyidir havalıdır ama iş konusu? Kamuda Ateşe olarak çalışacaksan güzel, örneğin Süper Lisede sıra arkadasım Ege Uluslararası İlişkiler bitirmişti, kendisi İngilizceyi anca öğrenebildi, şimdi mi? PTT de memur olarak çalışıyor.
    İİBF ler meslek sahibi yapmaz arkadaslar, bankacı olan da var, SMMM olan da Müfettiş olan da var. Siz belirleyicisiniz. EA da HUKUK Fak. güzeldir ama İİBF-SBF de güzel özel Fakültelerdir. Hayatta hiç bir şeyi küçümsemeyin, kendinizi tanamakla başlayın, ileride beni ne mutlu edicek? Buraya girersem nasıl bir iş bulabilirim? vb...

Değerli kardeşlerime başarılar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank W.

İibf olarak şunu da unutmayın iktisat bir bilimdir. Yeri gelir iktisat tarihi,iktisadi düşünceler tarihi,iktisat sosyolojisi gibi derslerle felsefe boyutuna inersiniz.Yeri gelir mikroda firmaların bireylerin kısa ve uzun dönem denge analizlerini incelersiniz,para politikası derslerinde enflasyon,kur,faiz gibi kavramların ne ifade ettiğini anlayıp güncel ekonomik gelişmelerin ne demek olduğunu kahve muhabbeti gibi yorumlamazsınız.Ekonometri dersiyle bu işlenen verilerin matematiksel dökümünü görürsünüz. Daha sayamadığım çok ders var farklı alan farklı konularda işte iktisat hepsini kapsayan bir bölüm.Ayrıca şu da unutulmamalı KPSS veya kurumların sınavları makro,mikro,ekonometri ders sorularından oluşur,bu dersleri de en iyi iktisat bölümünde öğrenirsiniz. İktisat artık dalga geçilen bir bölüm oldu sebebi insanların saydığım konulara sıfır ilgi duyup sadece üniversiteye yerleşmek için okuması ve hal böyle olunca ne okuduğu bilmeyen binlerce mezun yığını oluşması.Türkiye de hakettiği değeri görmeyen bir bölümdür iktisat
    Güzel değerlendirmişsin. Şimdi sorsan Ricardoyu kim anlar tanır anlatır? ama uğruna 1 sayfa yazı yazmışlığımız vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: navigator_

Merhabalar arkadaslar, büyüğünüz arkadasınız olarak Kamu Kurumunda Uzman olarak çalışıyorum. Dokuz Eylül Üniv. İktisat bölümünden mezunum. Burda küçümseyici yazılar da gördüm,tabi herkesin kendi düşüncesi ancak İİBF yazacaksanız kesinlikle İktisat olsun, nedeni ise basit; İktisat en ağır bölümdür (tabi Ekonometri die bir bölüm de ziyadesiyle ağırdır). İşletme-Maliye-Çalışma Ekonomisi- UA İlişkiler-Kamu Yönetimi sözel olarak halledebileceğiniz bölümlerdir. Şimdi arkadas Uluslararası ilişkiler iyi demiş, doğru iyidir havalıdır ama iş konusu? Kamuda Ateşe olarak çalışacaksan güzel, örneğin Süper Lisede sıra arkadasım Ege Uluslararası İlişkiler bitirmişti, kendisi İngilizceyi anca öğrenebildi, şimdi mi? PTT de memur olarak çalışıyor.
    İİBF ler meslek sahibi yapmaz arkadaslar, bankacı olan da var, SMMM olan da Müfettiş olan da var. Siz belirleyicisiniz. EA da HUKUK Fak. güzeldir ama İİBF-SBF de güzel özel Fakültelerdir. Hayatta hiç bir şeyi küçümsemeyin, kendinizi tanamakla başlayın, ileride beni ne mutlu edicek? Buraya girersem nasıl bir iş bulabilirim? vb...

Değerli kardeşlerime başarılar dilerim.
    Aman 9 eylül önerme hocam Recep Kök mikrodan kök söktürdüğünde küfür yeriz

• Şimdi şöyle söyliyim, hoca gerçekten üst düzey bilgili, fakat bunu aktarmada sıkıntılar var. Ancak İktisat Bölümünde sen de okudun sanırım. Mikro 1 ve İktisadi Düşünceler Tarihine girerdi hocamız.Ben de çok etkileşemedim ama hocayı çok iyi anlayan arkadaslarımız da vardı. Çok değerli hocalarımız da mevcut başta Mert Hoca, İlkin Hoca, Utku Utkulu Hocamız, Yaşar UYSAL hocam. bunlar gerçekten alanında uzman bilgili, ve yol gösterici değerli hocalarımdı. Tabi efsane Temel Ergun hocamın da ellerinden öperim kendisi emekli. Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hadjimurat

Maas icin bolum okunmaz

Yillik geliri 100k olan bir finansci bir abiniz olarak size soyleyebilecegim tek sey bu

Anadolu universitesi istatistik mezunuyum

Okan universitesinde finansal muhasabe ve isletme dalinda yuksek lisans yaptim ingilizcem fena degildir ancak 11 yillik is tecrubem ve en alttan bugunlere gelen birisi olarak diyorum sakin maas icin bolum secmeyin sonra uzulursunuz

Danismak isteyen olursa bana ozelden yazabilir

Sunu unutmayin cag degisiyor maasi degil gelecegi dusunun issiz olmanin bolumle degil yetkinlikle alakasi vardir.
    Siradan olmayin uretken cozumcu ve fikir sahibi olun
    Siradan bir insan olarak hayatinizi bolumle tercihle tuketmeyin talepkar olun kendinizi gostermek icin calisin parayi degil gelisimi dusunun
    Ben ilk ise basladigimda asgari ucretten biraz fazla aliyordum
    Simdiki durumu siz hesap edin
    Yanilgilarinizdan kurtulun kendinizi gelistirin oturdugunuz yerden para kazanmak isterseniz husrana ugrarsiniz 34 yasinda bir abiniz olarak tavsiyelerimi goz ardi etmeyin
    En uç yıldır mühendislik okuyorum ama ilgi duymadığım için bu yıl tekrar sınava girdim. Ekonomi finans alanında okumak istiyorum.

İlk tercihim İngilizce eğitim veren bölümleri yazmak. Hangi bölüm yazacağım konusunda kararsız kaldım çalışma alanlarını incelediğimde genelde aynı şeyler yazıyorlar. Kararsız kaldım hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: navigator_

Şimdi şöyle söyliyim, hoca gerçekten üst düzey bilgili, fakat bunu aktarmada sıkıntılar var. Ancak İktisat Bölümünde sen de okudun sanırım. Mikro 1 ve İktisadi Düşünceler Tarihine girerdi hocamız.Ben de çok etkileşemedim ama hocayı çok iyi anlayan arkadaslarımız da vardı. Çok değerli hocalarımız da mevcut başta Mert Hoca, İlkin Hoca, Utku Utkulu Hocamız, Yaşar UYSAL hocam. bunlar gerçekten alanında uzman bilgili, ve yol gösterici değerli hocalarımdı. Tabi efsane Temel Ergun hocamın da ellerinden öperim kendisi emekli. Saygılar...
    İlkin hoca da emekli oldu,bana mikroyu sevdiren adamdır daha bunun gibi güzel ders anlatan görmedim.Recep hoca hakkında haklısınız adam çok üst düzey biz baya seviyesinin altında kalıyorduk.Yaşar hoca da 2 gün felsefe yapsa konuşsa dinlerim.Hepsi çok değerli insanlar.Öğrencilerin %90 ı sevmez bu hocaları sebebi de her zaman konuştuğumuz ilgi duymama meselesi. İlgi duyanlar için saydığınız isimler bulunmaz cevher

• iktisat bölümünde matematik o kadar da ağır değil aslında asıl matematik ekonometri bölümünde var örneğin ileri matematik dersi normal mühendisliklerde bile yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

İktisata gitmenizi tavsiye etmem hocam. Malesef önü çok açık değil. Uluslararası İlişkiler ya da Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bi tık daha iyi sayılır.
    tam tersi iktisat en önü açık iibf bölümüdür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Justinian

tam tersi iktisat en önü açık iibf bölümüdür

Alıntıları Göster
    Katılıyorum ancak şunu da eklemek lazım. Şimdi Galatasaray Üniv. Uluslararasını kazanıyosan git oraya, ya da Siyasal Bilgiler(Ankara) Kamu Yönetimi tutturabiliyosan güzel. İktisat bu bölümler arasında sizi +1 ile başlatır. Çünkü öğrenilmesi en zor derstir bana göre. (Ceteris paribus)

• Marmara'da türkçe iktisat okuyan arkadaşım mezun olduğunda iş teklifleri almıştı ama yüksek lisans yapmayı tercih etti.Yani direk işsiz kalırsınız diye bir şey yok.Benim arkadaşlarımdan gözlemlediğim iibf bölümlerinde yapacağınız stajlar çok önemli.Yazları boş geçirmeyip,gerekirse para alamdan staj yapmak mezun olduktan sonra çok fayda sağlar.Sonuçta çok mezun olduğu için ne kadar iş tecrübesi olursa o kadar iyi.
  • devlet olarak bakarsak boun, odtu, itu, ytu, marmara, hacettepe gibi üniversitelerde ingilizce iktisat okursan + yazılım ve programlarla içli dışlı olursan istesen de işsiz kalmazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: A La Luna

Aynen hocam ben de iktisata gidersem beynim almaz diye korkuyorum. Hiç ilgi duyduğum bi alan da değil.. ben daha biyolojiye, sözel derslere yatkın bi insanım. Mat fizik zekam yok.. iktisat da matematikçilere uygun gibi. 2. Kez mezuna kalmak ayrı dert gitmek ayrı dert sanki

Alıntıları Göster
    Hocam matematikten nefret ediyorsanız bir kez daha düşünün. İktisat için matematik önemlidir

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.