|
Bildirim
|
Yani ne bileyim ODTÜ mezunu olup 3 dil bilip yüksek lisans yapıp iş bulamamak çok gerçekçi gelmiyor bana. Eğer böyle bir durum varsa ortada adam ya çok büyük bir şansız ya da çok büyük bir aptal. 3 dil diyorsun git en kötü akademisyenlik üzerine yoğunlaş yani. Bildiğin dillerin ülkesinde staj falan zorla.
En kötü bir yerde 2 bin, 2.5 bin lira maaşla başlar bu adam. Muhtemelen iş vardır ama iş beğenmiyordur. Çünkü ben ODTÜ mezunuyum, yüksek lisans yaptım, 3 dil biliyorum bana 4k maaş vereceksiniz ilk yıl ulan! diye gaza gelmiş olabilir çünkü çok yakın bir arkadaşımdan biliyorum bu durumu. Haklılık payı var lakin burası Türkiye. Bazı gerçekleri görmek lazım. İş tecrübesi çok önemli. Soruna gelirsek, evet işsizlik oranı çok yüksek. Ancak iibf de orta-iyi okullardan mezun olup okuduğu yıllarda belirli bir alanda uzmanlaşmaya çalışan, ek olarak yazılımla ilgilenen, sertifikalar edinen, stajlar yapan ve üst seviye İngilizce bilenlerin ben boşta olduğunu görmedim duymadım. |
Maas icin bolum okunmaz
Yillik geliri 100k olan bir finansci bir abiniz olarak size soyleyebilecegim tek sey bu Anadolu universitesi istatistik mezunuyum Okan universitesinde finansal muhasabe ve isletme dalinda yuksek lisans yaptim ingilizcem fena degildir ancak 11 yillik is tecrubem ve en alttan bugunlere gelen birisi olarak diyorum sakin maas icin bolum secmeyin sonra uzulursunuz Danismak isteyen olursa bana ozelden yazabilir Sunu unutmayin cag degisiyor maasi degil gelecegi dusunun issiz olmanin bolumle degil yetkinlikle alakasi vardir. Siradan olmayin uretken cozumcu ve fikir sahibi olun Siradan bir insan olarak hayatinizi bolumle tercihle tuketmeyin talepkar olun kendinizi gostermek icin calisin parayi degil gelisimi dusunun Ben ilk ise basladigimda asgari ucretten biraz fazla aliyordum Simdiki durumu siz hesap edin Yanilgilarinizdan kurtulun kendinizi gelistirin oturdugunuz yerden para kazanmak isterseniz husrana ugrarsiniz 34 yasinda bir abiniz olarak tavsiyelerimi goz ardi etmeyin |
Kiz arkadasim iktisat mezunu.
Amerika'da doktora yapiyor. Turkiye'de bir bankada calisiyor yazlari Turkiye'ye gittiginde. Normalde bankalar ucretsiz izin vermezler, ona 2 senedir veriyorlar ellerinde tutmak icin. ( 3 ay calismasi icin senede 9 ay izin veriyorlar ) Finans sirketlerinde ve bankalarda is bulabiliyor. Ayrica Sayisal modelleme alaninda yetkin olan iktisatcilar "Data Science" alaninda da gayet is bulabiliyorlar. GSM sirketlerinde de bol bol iktisatci var bu isi yapan. Ek olarak politik bilimler de ekonomi ile ic ice ilerliyor, o konuda da calisma yapabiliyorlar. Ben kendini yetistiren iktisatcinin birak issiz kalmasini, kolay kolay bos zaman bulabilecegini dahi sanmiyorum. Ancak egitimi biraz abstrakt ve agir matematik istiyor. Ben muhendisim, benden daha fazla matematik biliyor. Iktisat'in problemi, olaya hakim olmayan insanlar iktisatcilarin ne yaptigini bilmiyor. Bir doktor, avukat ya da muhendis gibi is tanimi herkesce bilinen bir sey degil. Kendini gelistiremeyen, iyi universiteye gidemeyen kisi ne okursa okusun problem yasar. Universite sihirli degnek degil, size dokununca hemen adam olmuyorsunuz. Caba sarfetmeye devam etmek gerek. |
İşsiz İnsanlar Birliği Fakültesi adı zaten İİBF ama Boğaziçi falan kastetmiyorum 300 400k lar için diyorum
|
.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 1 Ağustos 2018; 8:14:0 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 13 Ocak 2021; 19:27:56 > |
|
|