Şimdi Ara

İktisat çöp mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
6.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler sürekli iktisat okuyanların işsiz kaldığına dair pek çok yorum okudum. Adamın biri ODTÜ mezunu ve 3 dil biliyor yüksek lisansta yapmış ama iş bulamıyormus. Hikayesini anlatmıştı.

Bu bölüm gerçekten bu kadar mı işsiz barındırıyor ?

Universitelerin fazla kontenjan acmasinin sebebi de universiteye gelenlerin sayısının artması içinmiş. İktisatciya ihtiyaç olduğu için değilmiş.

Ben şimdi ODTÜ Marmara gibi yerlerden mezun olsam bir de yüksek lisans yapsam iş bulamaz mıyım ?

Esit ağırlıkçıyım ve zerre kadar hukuk istemiyorum.

Başka talep olan bölümde bilmiyorum şöyle ilerleyen zamanlarda maaşı iyi olacak bir meslek falan.

Yardımcı olunuz beyler lütfen bos geçmeyin

Çok teşekkür ederim şimdiden

• Yani ne bileyim ODTÜ mezunu olup 3 dil bilip yüksek lisans yapıp iş bulamamak çok gerçekçi gelmiyor bana. Eğer böyle bir durum varsa ortada adam ya çok büyük bir şansız ya da çok büyük bir aptal. 3 dil diyorsun git en kötü akademisyenlik üzerine yoğunlaş yani. Bildiğin dillerin ülkesinde staj falan zorla.

En kötü bir yerde 2 bin, 2.5 bin lira maaşla başlar bu adam. Muhtemelen iş vardır ama iş beğenmiyordur. Çünkü ben ODTÜ mezunuyum, yüksek lisans yaptım, 3 dil biliyorum bana 4k maaş vereceksiniz ilk yıl ulan! diye gaza gelmiş olabilir çünkü çok yakın bir arkadaşımdan biliyorum bu durumu. Haklılık payı var lakin burası Türkiye. Bazı gerçekleri görmek lazım. İş tecrübesi çok önemli.

Soruna gelirsek, evet işsizlik oranı çok yüksek. Ancak iibf de orta-iyi okullardan mezun olup okuduğu yıllarda belirli bir alanda uzmanlaşmaya çalışan, ek olarak yazılımla ilgilenen, sertifikalar edinen, stajlar yapan ve üst seviye İngilizce bilenlerin ben boşta olduğunu görmedim duymadım.
    Maas icin bolum okunmaz

Yillik geliri 100k olan bir finansci bir abiniz olarak size soyleyebilecegim tek sey bu

Anadolu universitesi istatistik mezunuyum

Okan universitesinde finansal muhasabe ve isletme dalinda yuksek lisans yaptim ingilizcem fena degildir ancak 11 yillik is tecrubem ve en alttan bugunlere gelen birisi olarak diyorum sakin maas icin bolum secmeyin sonra uzulursunuz

Danismak isteyen olursa bana ozelden yazabilir

Sunu unutmayin cag degisiyor maasi degil gelecegi dusunun issiz olmanin bolumle degil yetkinlikle alakasi vardir.
    Siradan olmayin uretken cozumcu ve fikir sahibi olun
    Siradan bir insan olarak hayatinizi bolumle tercihle tuketmeyin talepkar olun kendinizi gostermek icin calisin parayi degil gelisimi dusunun
    Ben ilk ise basladigimda asgari ucretten biraz fazla aliyordum
    Simdiki durumu siz hesap edin
    Yanilgilarinizdan kurtulun kendinizi gelistirin oturdugunuz yerden para kazanmak isterseniz husrana ugrarsiniz 34 yasinda bir abiniz olarak tavsiyelerimi goz ardi etmeyin
    Kiz arkadasim iktisat mezunu.
    Amerika'da doktora yapiyor. Turkiye'de bir bankada calisiyor yazlari Turkiye'ye gittiginde.
    Normalde bankalar ucretsiz izin vermezler, ona 2 senedir veriyorlar ellerinde tutmak icin. ( 3 ay calismasi icin senede 9 ay izin veriyorlar )
    Finans sirketlerinde ve bankalarda is bulabiliyor.
    Ayrica Sayisal modelleme alaninda yetkin olan iktisatcilar "Data Science" alaninda da gayet is bulabiliyorlar. GSM sirketlerinde de bol bol iktisatci var bu isi yapan.
    Ek olarak politik bilimler de ekonomi ile ic ice ilerliyor, o konuda da calisma yapabiliyorlar.
    Ben kendini yetistiren iktisatcinin birak issiz kalmasini, kolay kolay bos zaman bulabilecegini dahi sanmiyorum.
    Ancak egitimi biraz abstrakt ve agir matematik istiyor. Ben muhendisim, benden daha fazla matematik biliyor.
    Iktisat'in problemi, olaya hakim olmayan insanlar iktisatcilarin ne yaptigini bilmiyor. Bir doktor, avukat ya da muhendis gibi is tanimi herkesce bilinen bir sey degil.
    Kendini gelistiremeyen, iyi universiteye gidemeyen kisi ne okursa okusun problem yasar. Universite sihirli degnek degil, size dokununca hemen adam olmuyorsunuz. Caba sarfetmeye devam etmek gerek.
  • İşsiz İnsanlar Birliği Fakültesi adı zaten İİBF ama Boğaziçi falan kastetmiyorum 300 400k lar için diyorum
  • sağlam unide iktisat + kendi becerilerin >> tm de herhangi bir bölüm. o yüzden ilgin olması lazım yoksa ne okuduğunun farkında bile olmayabilirsin
  • Bana da istanbul marmara ve diğer iktisat işletmeler geliyor ama bu yaratılan algı yüzünden sanırım tamamen soğudum. Aslında genlerimde iktisatçılık da var, dedem çok iyi bir iktisatçıymış

Tamamen bu algıdan etkilenmiş fikirlerimi söylersem, boün odtü koç sabancı bilkent falan haricinde gitmek istemezdim sanırım. Bu sene evden tek kurtuluşum işletme iktisat yazabilmek ama ona rağmen sanırım yazmayacağım söylediğim üst düzey okullara giremeyeceğimden.
  • Yani ne bileyim ODTÜ mezunu olup 3 dil bilip yüksek lisans yapıp iş bulamamak çok gerçekçi gelmiyor bana. Eğer böyle bir durum varsa ortada adam ya çok büyük bir şansız ya da çok büyük bir aptal. 3 dil diyorsun git en kötü akademisyenlik üzerine yoğunlaş yani. Bildiğin dillerin ülkesinde staj falan zorla.

En kötü bir yerde 2 bin, 2.5 bin lira maaşla başlar bu adam. Muhtemelen iş vardır ama iş beğenmiyordur. Çünkü ben ODTÜ mezunuyum, yüksek lisans yaptım, 3 dil biliyorum bana 4k maaş vereceksiniz ilk yıl ulan! diye gaza gelmiş olabilir çünkü çok yakın bir arkadaşımdan biliyorum bu durumu. Haklılık payı var lakin burası Türkiye. Bazı gerçekleri görmek lazım. İş tecrübesi çok önemli.

Soruna gelirsek, evet işsizlik oranı çok yüksek. Ancak iibf de orta-iyi okullardan mezun olup okuduğu yıllarda belirli bir alanda uzmanlaşmaya çalışan, ek olarak yazılımla ilgilenen, sertifikalar edinen, stajlar yapan ve üst seviye İngilizce bilenlerin ben boşta olduğunu görmedim duymadım.

• A La Luna kullanıcısına yanıt
    ne yapacaksın hocam . sıralaman 50-60bin civarı sanırsam . aynı durummdayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tablopikasso1

ne yapacaksın hocam . sıralaman 50-60bin civarı sanırsam . aynı durummdayım.
    Yok hocam ne 50-60ı 127k

Napacağım bilmiyorum tmde hukuk psikolojiden başka ilgimi çeken bir bölüm yok. Şuanda özel yazma imkanım da yok. Belki bir mucize olur da özelde psikolojiye giderim.. olmazsa nolur onu inan hiç bilmiyorum. Çıkış kapısı kalmadı sanki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi Öğretmenlik mi
    13 yıl önce açıldı
    Öğretmenlik mi, Mühendislik mi?
    13 yıl önce açıldı
    Jeoloji müh gerçekten kötü mü
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • A La Luna kullanıcısına yanıt
    70k ben de hukuk istiyordum. iktisata mecbur kaldık. matematik korkutuyor beni iktisatta, harbiden başka yol yok gibi. mezun senemdeyim bir de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tablopikasso1

70k ben de hukuk istiyordum. iktisata mecbur kaldık. matematik korkutuyor beni iktisatta, harbiden başka yol yok gibi. mezun senemdeyim bir de.
    Aynen hocam ben de iktisata gidersem beynim almaz diye korkuyorum. Hiç ilgi duyduğum bi alan da değil.. ben daha biyolojiye, sözel derslere yatkın bi insanım. Mat fizik zekam yok.. iktisat da matematikçilere uygun gibi. 2. Kez mezuna kalmak ayrı dert gitmek ayrı dert sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: cplusgazoz

Yani ne bileyim ODTÜ mezunu olup 3 dil bilip yüksek lisans yapıp iş bulamamak çok gerçekçi gelmiyor bana. Eğer böyle bir durum varsa ortada adam ya çok büyük bir şansız ya da çok büyük bir aptal. 3 dil diyorsun git en kötü akademisyenlik üzerine yoğunlaş yani. Bildiğin dillerin ülkesinde staj falan zorla.

Hocam 2.000 ve 2500₺ maaş az değil mi heleki Türkiye gibi dolar ve euronun tavan yaptığı bir ülkede

Gecmimizi nasıl sağlayacağız ?

• up

hacettepe ing iktisat yazcam ben de. gelir mi bilmiyorum ama :/
  • Bende dokuz eylül iktisat yazıcam. Benim durum daha vahim
  • MegaWindows kullanıcısına yanıt
    Kendi ağzınla söylüyorsun işte dolar ve euro tavan yaptığı bir ülke diye. Neden düşük sanıyorsun maaşlar? İlk yıl maalesef en iyi okullardan da mezun olsanız alacağınız maaş düşük olur. Bu giderek katlanır. İşinizdeki başarıya bağlı. 5 yıl sonra aylık 10 bin lira kazancınız da olabilir. Özel sektörün avantajı burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 1 Ağustos 2018; 8:14:0 >
  • Cornucopia. kullanıcısına yanıt
    Hocam Dokuz Eylül'ü küçümseme iibf konusunda başarılı okullardan biridir Ege'de. Hatta en iyisidir diyebilirim. Sağlam kadroları vardır. Kendini geliştirebileceğin okullardan birisi. Vahim olan bir şey yok. Sıkma canını.
  • quote:

Hocam Dokuz Eylül'ü küçümseme iibf konusunda başarılı okullardan biridir Ege'de. Hatta en iyisidir diyebilirim. Sağlam kadroları vardır. Kendini geliştirebileceğin okullardan birisi. Vahim olan bir şey yok. Sıkma canını.
    İzmir Katip Çelebi'nin iyi olduğunu duydum. Puanı yetenler baksın.
  • quote:

Hocam içimi rahatlattın valla biraz Top üniversiteler hariç çöp diyor çünkü herkes. Şimdi azda olsa umudum var
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 13 Ocak 2021; 19:27:56 >
  • Meslek hakkında zerre bilgisi olmayanların bile yorum yaptığı bir bölümdür iktisat. Buralarda milletin ne dediğine göre değilde işin uzmanı kişilerden tavsiye almanı öneririm. İşsiz kalıp kalmamak tamamen sana kalmış.
    Sen mesleğine ve kendine ne kadar yatırım yaparsan o kadar karşılık alırsın.
  • Beyler teşekkür ediyorum cevaplariniz için içimi rahatlattiniz

Bende bu şirketlerin genel müdürlerinin nerelerde mezun olduğuna bakıyordum hepsi ya işletme ya iktisat ya da endüstri mühendisi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.