Şimdi Ara

İktisat çöp mü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
6.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zaten benim gibi top üniversitelere gitmeden bu bölümü okuyanların fark yaratması şart... Adam içi boş, kendine bir şey katmadan mezun olmuş olsa bile olsa odtü - boğaziçi - bilkent vs. diploması olduğu için 1-0 önde başlıyor zaten. Daha kötü üniversiteden mezun olup daha iyi yerlerde olan da var tabi.. Ha zor mu evet ama imkansız değil sonuçta değil mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul üniversitesi iktisat fakültesinde( 5 fakültede falan olduğu için belirttim ) işletme 4 e geçtim.

2 yazdır mali müşavir yanında staj yapıyorum,ingilizcem iyi,almanca a2 yeni başladım ilerletmeye,boşta kalmak gibi bir korkum yok, mali müşavir olmayı düşünüyorum.

Ayrıca odtü örneği efsaneleri her bölümde vardır. Sen okula 4 sene sadece gidip gelirsen kimse seni işe almak istemez

Soruları alayım

• iktisat açta açıkta kalmaz bir bölümdür. bankalar, özel sektördeki firmaların finans departmanları ilk akla gelen çalışma sahalarıdır. aslında paranın geçtiği hemen hemen her yerde iş bulabilirler. Sıklıkla işletme ile karşılaştırılsa da iktisat bir bilim dalı olduğu için işletmenin önüne geçer.

Eğitimi matematikseldir. Biraz da ağırdır. Tercihlerinizi buna göre yapın.

Not:Makine mühendisi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cornucopia.

Bende dokuz eylül iktisat yazıcam. Benim durum daha vahim
    Bende İngilizce iktisatı istiyordum DEÜ ama gelmeyecek sanırım geçen yıl 116k dan kapatmış.

Hamda 100k ya girdim ama kırık obp 169k ya attı çok üzgünüm bende.

• Kiz arkadasim iktisat mezunu.
    Amerika'da doktora yapiyor. Turkiye'de bir bankada calisiyor yazlari Turkiye'ye gittiginde.
    Normalde bankalar ucretsiz izin vermezler, ona 2 senedir veriyorlar ellerinde tutmak icin. ( 3 ay calismasi icin senede 9 ay izin veriyorlar )
    Finans sirketlerinde ve bankalarda is bulabiliyor.
    Ayrica Sayisal modelleme alaninda yetkin olan iktisatcilar "Data Science" alaninda da gayet is bulabiliyorlar. GSM sirketlerinde de bol bol iktisatci var bu isi yapan.
    Ek olarak politik bilimler de ekonomi ile ic ice ilerliyor, o konuda da calisma yapabiliyorlar.
    Ben kendini yetistiren iktisatcinin birak issiz kalmasini, kolay kolay bos zaman bulabilecegini dahi sanmiyorum.
    Ancak egitimi biraz abstrakt ve agir matematik istiyor. Ben muhendisim, benden daha fazla matematik biliyor.
    Iktisat'in problemi, olaya hakim olmayan insanlar iktisatcilarin ne yaptigini bilmiyor. Bir doktor, avukat ya da muhendis gibi is tanimi herkesce bilinen bir sey degil.
    Kendini gelistiremeyen, iyi universiteye gidemeyen kisi ne okursa okusun problem yasar. Universite sihirli degnek degil, size dokununca hemen adam olmuyorsunuz. Caba sarfetmeye devam etmek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 1 Ağustos 2018; 9:35:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Elinde üniversite diploması olan her insan genel kültürü yüksek , vizyonu geniş , kibar , akıllı , nazik , görgülü vs değil özellikle ülkemizin %80 diplomalı eşek

Her üniversite bitiren iyi bir yerde iş bulamaz

Benim lise arkadaşım Uludağ üniversitesi bitirdi , şuan insan yönetimi ile ilgili bir şirket sahibi ve üniversitelerde konferanslar veriyor. TÜSİAD toplantilara gidiyor.

Bir arkadaşımda ingilterede okudu ve master yaptı baba zengin .. şuanda TTNet de avukat ofis boy gibi çok bayağı aptal bir iş

Yani hem üniversite diploman olacak hemde kişilik olarak diploman olacak ki iyi bir yerde iş bulup çalışasın

• Kardeşim Odtü Boğaziçi bilkent vb yerlerden çıkan arkadaşlar işsiz kalmaz. Sanıyorum ki kendine layık olan işi bulamadığı düşünüp beğenmemiştir. İşletme iktisad yüksek okullarda okuduktan sonra adamı aç bırakmaz. Yüksek puanlı okuduğun hiçbir bölüm adamı aç bırakmaz. Gidip Temel bilimler yazmadıysan.

• Ege imkanı olan kesinlikle dokuz eylül yazmasın.İktisata gelirsek bir yerlere gelmek için işi ve bölümü sevmek lazım.Merkez Bankası,finans piyasaları,gsyih daha aklıma gelmeyen bir sürü iktisadi mevzuya ilgi duymak lazım. Daha çok şirket bazında ya da muhasebeye ilgi varsa işletme okumak daha yararlı olur.Özel sektörde hangi bölümden mezunsun bakmaslar iibf olması yeterli ama iktisat,maliye okumak devleti de kapsayan bölümler.Aklına takılan sorusu olan varsa yazabilir. Bu dediklerim geçerliyse yani ilginiz varsa severek okursanız +ingilizce varsa sırtınız yere gelmez.Şirketler hangi üniversiteden mezun olduğundan öte iş bitirebilme kapasiten nasıl pratik zeka mısın insan ilişkilerin nasıl buna bakar. Her bölümde başlangıçta eziyet yaşarsınız 2.5 gibi düşük maaşlara çalışırsınız çünkü kimse tecrübesiz elemana çok para vermez.Ama 4-5 yıl iş tecrübesi edinince sular seller.

• Bölüm çöp değil çöp olan bu üniversite sistemi , iibf mezunlarının iş bulması normal bi lise mezununun iş bulmasından daha zor neden derseniz çok basit bu bölümden mezun olanlar herhangi bir title alarak mezun olmuyorlar yani doktor müendiz yada mimar değiller öle olunca iş dünyasına bir giriyorlar kendilerine vasıfsız eleman gözüyle bakılıyor çoğu ondan işsiz bu insanların çünkü bakkal dükkanı gibi ünvsite açıp herkes okusun die bi zik çıkardılar en büyük zararı okuyanlara oldu ..

20 sene önce uludağ üniversitesi işletme kazanmak için çok ciddi puan almak gerekiyordu benim puanım yetmmemişti mesela şimdi ise kazanan nerdeyse üzülecek durumda .. iktisat Okuyun abicim ama beklentinizi düşük tutun gözünüz açık olsun okurken biryerlere salça olunki bitince dertli olmayın ...

• boğaziçi, bilkent , odtü, sabancı, galatasaray gibi okullardan iktisat bitirip üzerine yurtdışında master yapılırsa ciddi bir kariyer yapılır.

tm için sıradan bir okulda türkçe eğitim alırsanız şimdiden geçmiş olsun. okuldan sonra 4-5 seneyi de kendinizi geliştirmek için harcarsınız.

benim tavsiyem puan yetiyorsa aşağıdaki bölüm olacaktır. marmara almanca enformatik ülke şartlarında altın değerinde bir bölümdür. master için almanya, avusturya gibi ülkelere kolayca geçersin. hazırlık okumak zorundasın ancak 6 yıl sonra bugünün şartlarında en kötü 5000tl maaşla işe başlarsın. ancak ağır bölümdür. sabır ister.

http://wi.isletme.marmara.edu.tr/

• ben normal bi unide ing.iktisat okuyorum.sayisaldan mezun olmustum.hic anlatilan konulara ilgim yok.umrumda degil para mara.hayatimin en buyuk hatasini yaptim galiba

• İstanbul dışında iktisat okumayın ve iktisat yerine işletme okuyun mümkünse %100 ingilizce

• Beyler çok teşekkürler madem iktisatta bu kadar ağır matematik var peki iyi bir üniversiteden işletme nasıl olur

Mesela Marmara Boğaziçi ODTÜ Galatasaray gibi ünilerden mezun olmak iş olanağını artırır mı yoksa işletme mezunu çok olduğu için açıkta mi kalırım

Çünkü en çok dalga geçilen bölüm işletme

Benim şirketlerde yönetim işlerine İlgim var mesela x firmasında ürün pazarlama müdürü falan

Bunun hemen olmayacağının elbette farkındayım.

• Beyler çok teşekkürler madem iktisatta bu kadar ağır matematik var peki iyi bir üniversiteden işletme nasıl olur

Mesela Marmara Boğaziçi ODTÜ Galatasaray gibi ünilerden mezun olmak iş olanağını artırır mı yoksa işletme mezunu çok olduğu için açıkta mi kalırım

Benim şirketlerde yönetim işlerine İlgim var mesela x firmasında ürün pazarlama müdürü falan

• Maas icin bolum okunmaz

Yillik geliri 100k olan bir finansci bir abiniz olarak size soyleyebilecegim tek sey bu

Anadolu universitesi istatistik mezunuyum

Okan universitesinde finansal muhasabe ve isletme dalinda yuksek lisans yaptim ingilizcem fena degildir ancak 11 yillik is tecrubem ve en alttan bugunlere gelen birisi olarak diyorum sakin maas icin bolum secmeyin sonra uzulursunuz

Danismak isteyen olursa bana ozelden yazabilir

Sunu unutmayin cag degisiyor maasi degil gelecegi dusunun issiz olmanin bolumle degil yetkinlikle alakasi vardir.
    Siradan olmayin uretken cozumcu ve fikir sahibi olun
    Siradan bir insan olarak hayatinizi bolumle tercihle tuketmeyin talepkar olun kendinizi gostermek icin calisin parayi degil gelisimi dusunun
    Ben ilk ise basladigimda asgari ucretten biraz fazla aliyordum
    Simdiki durumu siz hesap edin
    Yanilgilarinizdan kurtulun kendinizi gelistirin oturdugunuz yerden para kazanmak isterseniz husrana ugrarsiniz 34 yasinda bir abiniz olarak tavsiyelerimi goz ardi etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hadjimurat -- 1 Ağustos 2018; 10:55:18 >

• MegaWindows kullanıcısına yanıt
    Valla isletme hakkinda bilgi verecek kadar tanimiyorum, isletme bolumu mezunu arkadaslarim genelde bankalarda calisiyorlar ama dersler nasildir, hangi is olanaklari vardir, akademik kariyer imkanlari ne durumdadir vs pek bilgim yok. Muhasebe derslerinin oldugunu biliyorum isletmede, o kadar : )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıdaki arkadaşların çoğu doğru söylüyor.

Şimdi ODTÜ'de iktisat okumak var.
    AÖF'den iktisat okumak var. Tamamiyle kendinizi ne yönde geliştirdiğinize bağlı.

Örnek olarak ben ve ablamı verebilirim.
    1- Ben AÖF Maliye mezunuyum. İnfaz ve Koruma Memuru oldum.
    2- Ablam Dokuz Eylül İşletme mezunu. İzmirde Gelir Uzmanı oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisinasyon -- 1 Ağustos 2018; 10:57:19 >
  • mezun olduğum okulum
    isletme.istanbul.edu.tr
    İstanbul Üniversitesi | Tarihten Geleceğe Bilim Köprüsü - 1453
    http://isletme.istanbul.edu.tr/tr/_

al incele ne var ne yok. Ama şunu bil iü işletme hala çok saygın gittiğim her iş görüşmesinde bunu gördüm ve bu sene 50 . kuruluş yılı kutlandı fakültenin. Google a yazarsan 50 . yıl işletme mezun katılımcılar diye hak verirsin

• MegaWindows kullanıcısına yanıt
    Kardeşim saydığın üniversitelerden marmaranın şuanki durumu nedir bilmiyorum ancak oradan çıkan bir abim şuan büyük bir şirketin ülke müdürü

Diğerlerindeyse işletme iktisat vb farketmeksizin işsiz kalmazsın. Zaten okulda sosyal ortam, projeler ve okulun size stajlarınızı ayarlaması ve referans olması gibi bir durum var ben doktorum ve eşit ağırlık derecelerim 4-8bin arasıydı birçok üniversite geliyordu giden arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla hepsi doktorlardan daha rahat ya çok üst yerlerdeler ya da yurtdışında master doktora bitirmiş veya doktoraya devam eden arkadaşlar

MARMARA HAKKINDA BİLGİM YOK. TEK O ÖRNEĞİ VEREBİLİRİM. DİĞERLERİ ANLATTIĞIMDAN FARKSIZ

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.