Şimdi Ara

İktisat Yurt dışı Olanakları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
2
Favori
9.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi bir universitede iktisat okusam yurtdışında bulabilir miyim sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İktisat Mezunlarının Yurt Dışındaki Olanakları

İktisat bölümü mezunu olarak, yurt dışında geniş bir iş yelpazesine sahip olursunuz. Ekonomi, finans, politika ve işletme dahil olmak üzere farklı alanlarda kariyer fırsatları bulabilirsiniz.

Uluslararası Kuruluşlar

Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) gibi uluslararası kuruluşlar, iktisat mezunları için yüksek talep görmektedir. Bu kuruluşlar, ekonomik gelişme ve küresel ekonomi konularında çalışmaktadır.

Finansal Kurumlar

Yurt dışındaki finans kurumları, iktisat mezunları için çok sayıda iş imkanı sunmaktadır. Bankalar, yatırım bankaları ve varlık yönetim şirketleri, ekonomik analiz ve yatırım kararları almak için iktisatçıları işe almaktadır.

Danışmanlık Şirketleri

Ekonomi ve yönetim danışmanlığı firmaları, iktisat mezunlarını piyasa araştırması, mali modelleme ve stratejik planlama alanlarında çalıştırmaktadır. Bu şirketler, çeşitli sektörlerdeki şirketlere hizmet vermektedir.

Araştırma Kurumları

Üniversiteler ve araştırma enstitüleri, iktisat mezunları için araştırma ve öğretim fırsatları sunmaktadır. Bu kurumlar, ekonomik teori ve politika konusunda temel ve uygulamalı araştırmalar yürütmektedir.

Hükümet Kurumları

Yurt dışındaki hükümet kurumları, iktisat mezunlarını ekonomik düzenlemeler, vergi politikası ve bütçe yönetimi alanlarında çalıştırmaktadır. Bu kurumlar, ülkenin ekonomik kalkınmasında kritik bir rol oynamaktadır.

Başvuru için Gereklilikler

İktisat mezunları olarak yurt dışında iş imkanlarından yararlanmak için genellikle yüksek lisans veya doktora derecesine ve ilgili alanda deneyime ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca, güçlü analitik ve problem çözme becerileri, mükemmel iletişim becerileri ve iyi bir dil bilgisine sahip olmanız gerekmektedir.

Yurt dışında çalışma fırsatlarını araştırırken, bulunduğunuz ülkenin vize gereksinimlerini ve çalışma izni düzenlemelerini göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aslında bende bu sorunun cevabını arıyorum ama edindiğim bilgiye göre bazı ülkeler tekrardan orada okumanı filan istiyormuş ne kadar doğru bilmiyorum

• O hukuk için değil miydi ?

• Elbette bulabilirsin. Ama iyi bir üniversite şart. Ayrıca yurt dışında sanırım Ekonomi olarak geçiyor bu bölüm. Almanya'da öyle bildiğim kadarıyla. Diğer ülkelerde durum ne bilmiyorum.

Staj için başvurular yapabilirsin mesela. Ama bu işler parayla dönüyor bilgin olsun. İyi bir eğitim almanın yanı sıra iyi bir cüzdan da gerekli. Özellikle şu an ki kurlar düşününce.

Örnek olması açısından belirteyim: Almanya en ucuz eğitime sahip Avrupa ülkesi. Hukuk, tıp ve mühendislikler dışındaki yüksek lisans ücretleri yıllık 8000€ idi bundan 2-3 yıl önce. 40 bin lira demek bu. 2 yıl kalacaksın, bunun içinde konaklama ücreti yok. 90-100 bin liralara kadar gider bu. Gerisini sen düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 21 Nisan 2018; 15:51:15 >
  • cplusgazoz C kullanıcısına yanıt
    Başka bir yolu yok mu bu işin ? Ya da tm de yurt dısinda iş bulmak için en kolay meslek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-808822E40 -- 21 Nisan 2018; 15:57:39 >
  • Diğer bölümler içinde geçerli sanırım. Ama eşit ağırlıkta yurtdışı için en iyi bölümler : işletme iktisat ve uluslararasıdır diye düşünüyorum. Yüksek lisansını o ülkede yaparsan sorun olmaz bence

• Kesin bir şey söylemek zor. Yurt dışına çıkmanın günümüz şartlarında en kolay ve en ucuz yolu Erasmus Programları. Tabii eğer yurt dışında yaşayan ebeveynleriniz yoksa. Yurt dışına gitmek için en kolay meslek diye bir şey olacağını sanmıyorum.

Mezun olduğunuz veya okuduğunuz bölümün en iyisi veya en iyileri arasındaysanız zaten gideceğiniz ülke ve üniversiteden kabul almanız çok kolay olur. Bütün ülkeler gelen öğrencileri "potansiyel kalıcı göç" olarak görür. Size 3 ay veya 12 ay veya her ne kadar ise bir vize verirler. O süre içerisinde kendinizi kanıtlamazsanız işiniz zor. Yani gittiğiniz ülke sizde "bu adam benim ekonomime ve kalkınmama yardımcı olabilecek mi?" diye bakar. Bir hocanın gözüne girersiniz ya da staj yaptığınız şirket size davetiye mektubu yollarsa işte o zaman bir şeyler elde edilebilir.

Onun dışında şu an Amerika olsun, Avrupa ülkeleri olsun Türkiye'den gelenlerin buradaki kötü vaziyetten dolayı kendilerini tercih ettiklerini ve gelen öğrencilerin/mezunların ülkelerinde kalıcı olmaya çalıştıklarını çok iyi biliyor. Dış politika başarısızlıkları da eklenince yurt dışında hayat kurmak gerçekten çok ama çok zor bir hal alıyor.

İlla sorunuza bir cevap aranıyorsa ise bilişim, yazılım sektörü yurt dışına çıkabilmek için en avantajlı alanlar. Ancak bunlar bahsettiğiniz üzere eşit ağırlık alanından değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 21 Nisan 2018; 16:8:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Odtü yurt ve burs başvurusu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.