Türkiye’de faaliyet gösteren bir işletmeye ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir. Üretim miktarı : 4200 birim Toplam işçilik ücreti : 12600 TL Malzemeler : 21.000 TL Sabit maliyeti: 7000 TL Toplam : 42.700 TL Birim satış fiyatı: 15 TL’dır. Bu işletmenin: a) Marjinal maliyetini hesaplayınız? b) Marjinal gelirini hesaplayınız? c) Marjinal maliyet yöntemine göre fiyatlama yapmadığı durumda toplam gelirini hesaplayınız? Bu işletme, yurt dışında X pazarına açılmak istiyor. X pazarına ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir. X pazarı için üretim miktarı: 800 birim X pazarı için birim satış fiyatı: 10 TL X pazarı için birim başına 25 kuruş nakliye bedeli X pazarı için, katlanması gereken ilave sabit maliyet: 0 TL’dır. Bu bilgiler doğrultusunda; d) X pazarı için marjinal maliyeti hesaplayınız? e) X pazarı için marjinal geliri hesaplayınız? f) X pazarı için marjinal maliyet yöntemine göre fiyatlama yapılmadığı durumda toplam geliri hesaplayınız? g) Elde ettiğiniz bulgular doğrultusunda bu işletme, yurt dışındaki bu X pazarına açılmalı mıdır? Neden?
Cevaplarsanız mutlu olurum
Hocam bunlar çok kolay sorular. Ben de iktisat mezunuyum, şu an çoğunu hatırlamıyorum bile ama gercekten kolay. İnternetten gir bak terimlerin formullerine. En fazla yarım saat sürer şu ödevi yapman.
Araştırdım ama burdaki bilgilerle bir sonuca varamadım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme