Şimdi Ara

merhaba hukuktan anlayanlar yardımcı olabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
80
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalara kardeşim bi yere giderken önüne biri çıkmıs öğrenciyim güzelik merkezinde çalışıyorum prim alıcam bi girip fiyat alır mısınız demiş kardeşim kağıtta bakmadan imza atmış tcsini yanlış vermiş icra açmışlar gelen tebilgatta 7 gün için de itraz edebilirsiniz yazınca gittik icraya bakan bölüm asliye ceza mahkemesine gidip dava açın dedi zaten 4800 tlydi icra 3300 dava acma ucreti olunca almadın hizmette niye verelim mahkemeye verelim dedim dava açtık aradan 2 hafta geçmedi gene tebligat geldi bilir kişi incemesi için 5 bucuk bin daha para isteniyordu banka hesaplarında bloke koymuşlardı davayı geri çektik 2500 tl geri alıyoruz diye almadı hizmetin parasını ödedik diye kafama taktım güzellik merkezin hakkında çok sayıdı şikayet gördüm çoğu kişiye boyle yapmışlar yoldan geçenlere imza atıyorlarmış duygu somursu yapıp davayla uğraşmadan nereye şikayet edebilirim acaba bunları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvictory31 -- 23 Mart 2025; 14:56:12 >

• Tc sini yanlış yazdığı halde kendisine nasıl dava açtılar o kısmı biraz detaylandırır mısınız? (telefon numarasından mı veya başka bilgiler de mi vermiş)

Uyap Vatandaş portaldan baktığınızda davalar görünüyor mu?

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Ne davası açtığınızı bilmiyorum ancak dava açmanız gerekmiyordu. İlâmsız icra takiplerinde basit bir itiraz üzerine takip durur, karşı taraf haklı olduğunu düşünüyorsa gidip dava açar. Savunmanızı da orada yaparsınız.

Açtığınız dava istirdat değilse istirdat davası açarak ödediğiniz parayı geri talep edebilirsiniz.

Dava masraflarını karşılayacak gücünüz yoksa adlî yardım talep edebilirsiniz. Talep kabul edilirse bütün masraflar dava sonuçlanana kadar Devlet tarafından karşılanır ve dava sonunda, davada haksız çıkan taraftan tahsil edilir.

Şikâyet konusunda ise, Ticaret Bakanlığına ve Sağlık Bakanlığına şikâyette bulunabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asliye ceza mahkemesine davayı sadece cumhuriyet savcısı iddianame düzenleyerek açar.

sizin cumhuriyet savcılığına gidip şikayetçi olmanız lazım. savcı soruşturma yapsın. gerek görürse dava açar.

icra geldiyse, itiraz edin borcum yoktur diye...

sonra karşı taraf dava açmak zorunda kalır...

ya da borçlar hukuku kapsamında sebepsiz zenginleşme hükümleri için asliye hukuk mahkemelerine borç olmadığının tespiti için belki dava açılabilir.

• Bu tür aldatıcı ve baskı yoluyla yapılan sözleşmeler ile haksız kazanç sağlama girişimleri, hem Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a hem de Türk Ceza Kanunu’na aykırıdır bu nedenle ilgili güzellik merkezini, yaşanan olayları ve varsa benzer mağduriyetleri içeren belgelerle birlikte Ticaret Bakanlığı'na bağlı Tüketici Hakem Heyetine, ayrıca CİMER üzerinden Ticaret İl Müdürlüğü’ne ve dolandırıcılık şüphesi sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet edebilirsiniz; bu şekilde hem idari hem cezai yollarla işletmenin sorumluluğu gündeme gelebilir ve başka kişilerin mağdur olmasının da önüne geçebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.