Şimdi Ara

ilaçsız yaşamak mümkün mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bana yardım edin. 11 sene ilaç kullandım. cymbalta solian 7 sene.bıraktım intihara teşebbüs ettim. tek sebep 13 yaşlarında başlayan içe kapanıklık disosyalizasyon ve depresyondu. bana her türlü ilacı kullandırdılar. anti psikotikler ciddi anlamda beyni felç ediyormuş.

yardımınıza ihtiyacım var. ben ne yapayım. en son şiddet mutsuzluk kritik depresyon ve bir takım takıntılar sebebiyle cipralex başlandı. yanında rexapin 2.5 mg. doktorlardan yaka silktim.

hayata tutunmak zorundayım. tedavi desen bana yıllarca uygulananlar tedavi değilmiş. ben de cymbalta solian gibi ilaçları uzun süre istismar ettim. bırakmadım kullandım. suan akıl sağlığım hiç iyi değil. doktora gittigimde de devam etmem söylendi. en son kendim bıraktım. çok kötü sonlandı. hiçbir yerden yardım alamadım.

suan nasıl iyileşebilirim. ilaçsız bir yaşam mümkün mü. tam 11 senedir alıyorum.

bana bir yol gösterin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazotçu -- 22 Kasım 2019; 1:35:37 >

• kardesim gecmis olsun pek bir bilgim yok bu konularda ama

doga yuruyusleri acik hava bir kedi kopekle vakit gecirmek bana kendimi iyi hissettitiriyor

belki sende yapabilirsin yada spora yazil

biraz git olmadi bir tane bisiklet al o dag senin bu bayir benim gez dolas
    ben de iyi degilim allah yardimcimiz olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zig47 Z kullanıcısına yanıt
    hocam spora gitmeye calisiyorum onun disinda istanbulda gidebilecegim neresi var ne yapabilirim inan bilmiyorum.

sen ilac kullaniyor musun hocam

beynime kalici hasar verdiysem artik ne yapabilirim inan bilmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mazotçu M kullanıcısına yanıt
    yok hocam hic kullanmadim ben ozellikle kullanmadim

umarim bir seyin yoktur bir doktora gorun durum boyle boyle de beynime zarar vermismidir diye sor

seni mutlu eden insanlarla birlikte ol digerleriyle selami kes bide doğa hocam
    cik bir nefes al cigerlerine oksijen cek eve kapanma

• forumdaki herkes selahattin özdemir geçmiş olsun kardeşim umarım en kısa zamanda çok daha iyi olursun
    Deep Turkish Webyoutube
    SELAHATTİN ÖZDEMİR 2
    https://www.youtube.com/watch?v=FHRT28JR2xU&feature=youtu.be&t=140

• hocam en iyi kafa dağıtma aracı olan müzik ve bisiklettir.Bisikletle gez dolaş vucudundaki stresi at.Kurtul ne ilacıymış ya ? ben 4 yıl önce psikiyatriye gittim adam direk ilaç dedi yok abi dedim ilacında batsın sende bat adam baktı bana.dedi
    "BAK şimdi ilaçlar seni yatıştıracak uyutacak seni rahatlatacak"
    bende
    "oolmaz öyle ben uyumak yatıştırılmak istemiyorum bana başka öneri ver ne yapayım"
    doktor ;
    "Tamam kendine bir aktivite buluyorsun kafanı onla meşgul ediyorsun" dedi.
    Bende abicim gittim 3-4 hafta evde düşündüm en sonunda kafayı bisiklete sardım istanbulda zor olsada hergün sahilde turladım geçen kayıkçıları izledim.Boş boş piknik yapanları he bide akşam olunca seyyar çaycılar var onlarla sıcak çay muhabbet beni açtı.Şimdide ara sıra evde nöbet tutarım bendeki tek hastalıkta bu.Elime oodun parçası alır sabaha kadar pencereden arsayı izlerim.Neyse Allah kurtarsın.

• En başta ilaçları kullanman hata bence. mümkün olduğunca ilaçlardan kaçmaya çalıştım ve başardımda yıllardır ilaç içmiyorum sadece ilacı çözüm yolu olarak düşünme, doktorunla konuşup eğer sonunda hayati riskin yoksa bırakmayı düşündüğünü söyle bence. Psikolog ile birlikte üstesinden gelebilir misin onları düşün karar ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6341 -- 22 Kasım 2019; 4:21:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 kere bile psikiyatrik ilaç kullanmadım kendim 7 senedir devamlı kronik hastalığım olduğu için (MECBUREN)vücudumu düzene sokması için kullanıyorum.

Hiç bir ilaç seni iyi yapmaz veya seni iyileştirmez sadece o anı geçiştirir ve uyuşturur.

Daha önce ağzıma ağrı kesici atmayan ben mecburen içmek zorunda kaldım.

Çevremde çok kafayı sıyırmış insan var hemen ilk çözümleri ilaç oluyor yada psikiyatrik kliniğe gidip ilaç alıyorlar çok gereksiz buluyorum ülke tımarhaneye dönmüş nedeni ise yaşadıklarımız bence bu yönlere gitmemiz lazım.

Ekonomin iyi ise iş ortamları belirli bir düzene oturmuşsa 2 gün tatil yapabiliyorsan az çalışıyorsan evin yada araban varsa veyahut 5-6 maaş ile rahatlıkla orta sınıf bir araba alabiliyorsan ve eğitim ile kültür düzeyi yüksek ise herhalde mutlu olabilir ve ilaçlara bağımlı olmayabilirsin.

Tabiki de Türkiye'de saydıklarımın hiç biri yok ondan dolayı insanlar ilaçlara bağımlı oluyor yoksa ilaç şirketlerini zengin etmekten başka bir şey yapmıyoruz.

• migreni olan birisi için bunu duymak bile kötü
  • İnsan kendini iyi hissetmeli
    Yok hastayım ölecem bitecem filan kaygısı varsa ilaçsız yaşanmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakma sürecinde aniden mi bıraktınız azaltarak mı.

• İlacı bırak abdestini al namazını kıl dua et Rabbim yardımcı olur

• socialworker kullanıcısına yanıt
    Azaltarak tabiki de sigara değil ki bu birden bırakasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: engineerbey25

İlacı bırak abdestini al namazını kıl dua et Rabbim yardımcı olur
    Kolumuz falan kopunca, bir yerimiz kanayınca falanda işe yarıyormu bu

• İlaç bir süre sonra bünyeye alışıyor içmeden duramayan insanlar var

• Kendin gibi kişilerle bir ortam kur.

• Senin durumun kadar değildim şükür ama bende yaşadım benzeri olayları. İntiharı düşündüm ama sonrası için ne kadar salak saçma bir durum onu anladım.

İlacı kendi isteğimle kestim. Bir doktor kontrolü yoktu. Sonrasında ise mutlu olabileceğim şeylere adadım kendimi. Çevremde insan namına birisi yoktu.

Kendimi oyunlara adadım, sonrasında ise E Spor düzeyine kadar geldim ve kafamda intihar düşüncesi git gide azaldı ve daha düşünmedim.

Hala daha depresyon oluyor ama ilaç asla ve asla kullanmadım. Devam da etmeyeceğim.

Kafanı meşgul et, başka şeyler düşün git gide rahatlarsın. İlaç kullanma. Cidden beyni berbat ediyor.

• Sadece dinlemeden etmeden kör şekilde ilaçla olmadığı gibi, öyle hiç ilaç olmadan yürüyüşle falanda olmaz bu işler.

Burda önemli olan şey;

1-Doktorla sürekli iletişim halinde olmak ve derdini iyi anlatabilmek. Özellikle ilaçların asıl veya yanetkileri konusunda.

2-Bu iletişim sonucunda alınan kararları, ilaç değişiklikleri, doz değişiklikleri gibi mutlaka doğru bir şekilde uygulamak.

3-İlaç dışında doktorun önereceği egzersiz, yürüyüş, psikoterapi vs. yapmak.

Ama bugün modern psikiyatride tedavinin çok büyük bir kısmını ilaç tedavisi oluşturmaktadır. Diğer şeylerin etkisi ilaçların yanında çok güçsüz kalmakta. Doğru ilaç doğru dozda alındığında yan etkileri yok olduğu gibi, uzun süreli kullanılabilir. Doktor zaten söyleyecektir. Muhtemelen tedavi sonunda, koruyucu olarak tekrarlamaması içinde 1 ilaç sürekli kullanılır.

Ayrıca söylediğin ilaçlar içinde sadece Rexapin anti psikotik. Diğerleri SSRI ve SNRI tipi antidepresanlar. Özellikle SSRI ların yan etkileri az, uzun süre kullanıma (ömür boyu muhtemelen) uygun ilaçlar. Beyin kimyama etkililer falan diye hiç düşünme. Tüm ilaçlar etkili. Hergün kan sulandırsın diye alınan 1 adet aspirin, o anti depresanlardan daha zarar veriyor bünyeye. (en başta mideye) Ben Yaklaşık 12 senedir Lustral kullanıyorum. Etrafımda da uzun süredir kullananlar var. Sadece psikolojik değil, tansiyon hastaları, migren hastaları vb. de veriliyor bu ilaçlar ve onlarda hayatları boyunca alıyorlar.

• Sadece ilaç tedavisi alarak durumu kontrol etmek cok zor. Eğer maddi durumunuz varsa ilave olarak Psikiyatristinizden sizi Psikologa yönlendirmesini isteyin ve ilaçla beraber psikoterapi görmeye başlayın. Maddi durumunuz yoksa bile devlet hastanesine gidiyorsanız hastanedeki psikoloğa yönlendirme yapabilir.

Günümüzde artık sadece ilaç yararlı olmuyor ilaç ve psikoterapi beraber iş görüyor ve yararlı oldukları kanıtlandı. Psikoterapi vs güçsüz kalıyor diyenlere bakmayın ve ilaç + psikoterapi yöntemini deneyin.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Anti Depresanların uyuşturucu, sedatif, narkotik etkileri yoktur. Geçiştirici, semptom giderici değil tedavi edici ve koruyucu rol oynarlar. Senin dediğin ilaçlar Anksiyolitik ilaçlar ki onlar zaten çok seyrek reçete edilir, kısa süreli kullanılır, sürekli kullanılmaz ve semptom gidericidirler. Antipsikotiklerinde bir kısmının sakinleştirici etkisi yokken diğerlerinin vardır ama hepsi tedavi edici sınıfında ilaçlardır. Semptom giderici değil. Sürekli alındığı için semptom gideriyor bırakınca geri geliyor gibi yanlış algılanıyor bu ilaçlar ama öyle değil. Alındığında tedavi ettiği için semptomlar yok oluyor. Bırakınca hastalık tekrar edebildiği için belirtiler geri geliyor. Direkt semptom gidericiden farklarıda, o ilaçları sürekli alamazsınız, bağımlılık yapar, tolerans gelişir, uyuşukluk yapar vs. ama antidepresanları alabilirsiniz. Antidepresanlarda tedavi ihtimali her zaman varken, diğerlerinde bırakıldığı anda zaten hastalık tedavi olmadığı için belirtiler geri gelir. Bunu ağrıyan iltihaplı diş için anti biyotik almak yerine, ağrı kesici almaya benzetebilirsiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.