Şimdi Ara

Çaresiz Tivibu Almak durumundayım. Nasıl bir şeydir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir eve taşındım. Yönetici eski kiracı ve ev sahibinin birikmiş aidat borcunu ödemeden çıktığı gerekçesiyle çatı anahtarını vermiyor. Ve digiturk anteni de çatıda. Ayrıca -ne derece gerçek bilemiyorum- bazı problemler nedeniyle yayını apartmandaki diğer kişilerin de düzgün izleyemediğini ve yeni santral kurulacağını bildirdi. Çatıdan evime gelen iki kablo var. Ama sanırım ucu boşta durduğundan yayın alamıyorum. Çok fazla da denemedim açıkçası. Fakat anladığım kadarıyla o kablo boşa çıkıyor. Çatıya çıkamadığımdan göremedim doğal olarak.

Televizyonum ise 55 inç (140 cm) Samsung 400 hertz smart tv. İyi bir tv ve yeni aldım. İçinde doğal olarak uydu alıcısı var.

Böyle elektrikle çalışan tv üstü antenlerin ise televizyona zarar vereceği aşikar. Ayrıca balkon ters yöne bakıyor yani zaten kimsenin balkonda anteni yok, zaten yasakmış.

Sorum şu;

1- tivibu sanırım internet hattı üzerinden çalışıyor, anten vb.. gerektirmiyor.
    2- kullanması zor mudur? örneğin evde okuma yazması olmayan ihtiyarlar var, sadece kumanda yardımıyla açıp kanalları gezebilirler mi?
    3- maliyeti nedir?
    4- internetin hızına vb. bağlı olarak yayında donmalar vb... yaşanır mı?
    5* HD destekli midir?

• Ek olarak bulunduğum yerde kablo net altyapısı da yok.
  • sen öde aidatını verir anahtarı.
    öyle şey mi olur muş.
  • Adam gecmisteki kiracinin aidatini neden odesin. Bende bunu anlamiyorum, yoneticinin yaptigi terbiyesizlik, boyle bir seye hakki yok. Sonucta siz yeni tasinmissiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğim gibi aidatın benimle ilgisi yok. Yeni taşındım ve ilk aidatı ödedim. Aslında vermemesi halinde mahkeme kanalıyla sonuç elde etmeyi de düşünüyorum. Tabi diretirse. Ama bu durumda 1000 lira civarı masraf karşı taraf için ve uğraşmak istemiyorum. Basit bir mevzu için yargı mercilerini uğraştırmak çok mantıklı gelmiyor. ama bu kartımı elimde tutuyorum.

Onun dışında zaten ne derece doğruysa genel bir problemin de olduğunu, kabloları kargaların yediğini vs... söyledi. Yeni santral yapılacağından vb bahsetti. Yani doğruluk payı olabiilir. Ama neden dijitürk bağlatamadığımı da anlayamadım. Tek çanak sanırım.

Dediğim gibi basit bir mevzu ama ben kendi çözümümü üretmek istiyorum. Kimseyle gereğinden fazla muhatap olmak ve zaman ayırmak istemiyorum. Sorulu insan olmak veya sorun çıkartmak şahısların kendi tercihi. Ben basit insanlara mesai harcayamayacak kadar meşgul ve dolu biriyim.

Dediğim minvalde elimde şuan tivibu seçeneği var. Ama yukarıdaki problemler beni düşündürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Toygarabi

Yeni bir eve taşındım. Yönetici eski kiracı ve ev sahibinin birikmiş aidat borcunu ödemeden çıktığı gerekçesiyle çatı anahtarını vermiyor. Ve digiturk anteni de çatıda. Ayrıca -ne derece gerçek bilemiyorum- bazı problemler nedeniyle yayını apartmandaki diğer kişilerin de düzgün izleyemediğini ve yeni santral kurulacağını bildirdi. Çatıdan evime gelen iki kablo var. Ama sanırım ucu boşta durduğundan yayın alamıyorum. Çok fazla da denemedim açıkçası. Fakat anladığım kadarıyla o kablo boşa çıkıyor. Çatıya çıkamadığımdan göremedim doğal olarak.

Televizyonum ise 55 inç (140 cm) Samsung 400 hertz smart tv. İyi bir tv ve yeni aldım. İçinde doğal olarak uydu alıcısı var.

Böyle elektrikle çalışan tv üstü antenlerin ise televizyona zarar vereceği aşikar. Ayrıca balkon ters yöne bakıyor yani zaten kimsenin balkonda anteni yok, zaten yasakmış.

Sorum şu;

1- tivibu sanırım internet hattı üzerinden çalışıyor, anten vb.. gerektirmiyor.
    2- kullanması zor mudur? örneğin evde okuma yazması olmayan ihtiyarlar var, sadece kumanda yardımıyla açıp kanalları gezebilirler mi?
    3- maliyeti nedir?
    4- internetin hızına vb. bağlı olarak yayında donmalar vb... yaşanır mı?
    5* HD destekli midir?

eski kurulumcu olarak;

1-sadece internetinin olması yeterli. başka bir şeye gerek yok
    2-bir tane kumandası var normal kumandalara benzer. aslında o kadar zor değil zaten 2-3 defa kumanda ile oynansa alışılır
    3-son fiyatlar hakkında bilgim yok fakat tivibunun kendi sitesinden bakabilirsiniz. hatta 24 aylık kampanyalar var onlara falan da bakabilirsiniz
    4-yaşanır. bunun için ilk önce bölgeniz de bulunan türk telekom merkeze gidin ve hattınızın desteklenip desteklemediğini sorun. iyi bir izleme için 8 mbit ve üstü gereklidir.
    5-hd desteklidir. fakat hangi kanallar hd bilemeyeceğim şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Toygarabi

Dediğim gibi aidatın benimle ilgisi yok. Yeni taşındım ve ilk aidatı ödedim. Aslında vermemesi halinde mahkeme kanalıyla sonuç elde etmeyi de düşünüyorum. Tabi diretirse. Ama bu durumda 1000 lira civarı masraf karşı taraf için ve uğraşmak istemiyorum. Basit bir mevzu için yargı mercilerini uğraştırmak çok mantıklı gelmiyor. ama bu kartımı elimde tutuyorum.

Onun dışında zaten ne derece doğruysa genel bir problemin de olduğunu, kabloları kargaların yediğini vs... söyledi. Yeni santral yapılacağından vb bahsetti. Yani doğruluk payı olabiilir. Ama neden dijitürk bağlatamadığımı da anlayamadım. Tek çanak sanırım.

Dediğim gibi basit bir mevzu ama ben kendi çözümümü üretmek istiyorum. Kimseyle gereğinden fazla muhatap olmak ve zaman ayırmak istemiyorum. Sorulu insan olmak veya sorun çıkartmak şahısların kendi tercihi. Ben basit insanlara mesai harcayamayacak kadar meşgul ve dolu biriyim.

Dediğim minvalde elimde şuan tivibu seçeneği var. Ama yukarıdaki problemler beni düşündürüyor.

tivibuya vereceğin parayla dsmart sinema paketli modül al.
    spor kanallarını istiyorsan süper paket al.

tivibuya bulaşma bence.o paraları haketmiyor tivibu.
    yakında turksata bir sürü hd kanal gelecek onları izlersin hem
    tivibuya atv hd yeni eklendi daha sanırım.
    star hd -ntv spor hd yok (diğer tüm platformlarda var)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • atlanta smart g4 incele derim. İster uydu alıcı, ister iptv, ister film dizi izletici
  • Saçmalık. Bana biri bu bahaneyle çatıyı açmayacak o çatının kapısını, adamın kafasını vura vura açarım valla çokmu sert oldu yaw
  • Benımde uydu koyabılecegım bır yerım olmadıgı ıcın tıvıbu kullanıyorum memnunum sınema kanalları yeterlı 8mb de hd yayınlarda takılma yok tahaut yaparsanız ındırımlı gelıyor en azından ınternet oldugu surece tv yayını var
  • Tıvıbu iyi de internette bir sıkıntı oldu mu hem tv. hem net gidiyor facia olur :( Zaten binaya uydu santrali kurulacaksa şimdilik idare etmek için arkadaşların önerdiği hem uydu alıcı hem de IpTv olan ürünlerden almak mantıklı. Santral kurulana kadar Iptv, santral sonrası uydu alıcı olarak kullanılır. Fakat evdeki büyükler kullanabilir mi onu bilmiyorum :(
  • tv bu saçmalıktır..
  • Özetle Atlanta ve tivibu almayın tecrübeyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar okumadan mı cevap yazıyorsunuz ? Soruyu soran kişi "Uydu yayınım yok, ilerde santral kurulacakmış" diyor. Sizde uydu alıcı tavsiyesi yapıyorsunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.