Şimdi Ara

İlahiyat kazanıp Tıp okumak çok kolay. Nasıl mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
10.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle şunu belirteyim amacım kimseye hakaret etmek değildir.

ben psikoloji okumak, insanı ve davranışlarını iyice kavramak isteyen birisiyim. (kaç puan yaptığımın ve hedefimin ne olduğunun çok önemi varsa pm atın)

amacım çevremi ve evreni, akıl olgusunu kavramak ve bu anlam arayışımı matematik, fizik, biyoloji gibi temel bilimlerle güçlendirip genişletmek. amacım ömrüm boyu asla paranın kölesi olmamak. neyse bu benim minik planlarımın kısa özeti. sizler için hiçte önemi yok.

bu planlar için araştırmalar yaparken (işte çift anadal nedir yan dal nedir falan filan) az önce daha az önce bir şeye denk geldim. gerçekten insan hayret ediyor.

marmara üniversitesi ilahiyat fakültesini bilenler vardır. istanbul üsküdar'ın göbeğinde capitol alışveriş merkezinin hemen yanında bir fakülte. ve hatta cami-avm-betonarme hükümeti buraya kocamanda bir cami yapıyor şu anda. yani iktidar odaklı zıt sesin çıkmayacağı bir yer diyelim. neyse konumuz bu değil. burası ygs-lys forumu.

araştırma yaparken şöyle bir şeye denk geldim bu üniversite hakkında. öncelikle şu haberi okuyunuz:

HABER

EVET görüldüğü gibi bu elemanlar kafalarının estiği bölümlere gidebiliyorlar ganolarına göre. haber fos değildir. onu da araştırdım daha geçen yıl baya baya gitmişler.

kazanan öğrenci listesi 2013

daha geçen yıl, tıp, f.t.r. eczacılık, hukuk gibi bölümler kazananlar var daha geçen yıl. ki marmara ilahyatın ingilizcesi 26k normali 65k dan alıyor ve marmara tıp yanılmıyorsam 3k dan alıyor.. bu eleman ganosu yüksek ve torpili olduğu için orada tıpta.. Hadi İTÜ de itü için Endüstri okursun Ekonomi de yaparsın Elektrik-Elektronik Okursun hacı ben bi makineye de parmak atcam dersin anlarım da İlahyat okuyup Tıptan çap yapmak nedir ya? Hangi akla hizmettir bu. Hadi yine din kültüründen falan yap bu senin alanın tarihten yap. belki faydan dokunur. ama bu haksızlıktır. 3 bine giremeyen ve orayı hayal eden. binlerce insanın emeğinin (sözde dinciler) tarafından hunharca ırzına geçilmesidir.

belki ben bilmiyor olabilirim bu normal her üniversitede olan bir durumdur... bu olağan bir olaysa da haksızlıktır. ilahyat ile tıp alakasızdır. inkar edilemez.
    ( ki örneğine rastlamadım araştırıyorum hala. umarım yanılan ben olurum. bilen varsa da mesaj atsın). benim de eyyorlamam bu kadar. bazen türban takasım geliyor.

sonuç: haksızlık diz boyu. bu sisteme boyun eğmek yerine asalak bir hayat sürmeyi tercih ediyorum. varsa bir ilahi güç. eminim adaletin yanındadır yolumu açar. yoksa da sen doğru ol eğri belasını bulur demişler. atalarımız teee o zamandan doğal seleksiyonu çözmüşler.

edit: ankara üniversitesi için
    istanbul üniversitesi için
    sadece marmara ilahiyat için geçerli über kayırma eylemi. amaç kadrolaşmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yarigecirgenzar -- 21 Nisan 2015; 6:27:15 >

• Bende bogazici kimyadan bogazici endustriye cap duydum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar rahatsizsan tak basina turban, gir marmara ilahiyata cap yap

• kalenderane K kullanıcısına yanıt
    http://www.boun.edu.tr/tr-TR/Content/Akademik/Cift_Anadal_Programlari
    buradan bakabilirsin listeye. muhtemelen Kimya Mühendisliğinden çap yapmış. Boğaziçi kimya mühendisliği 8.5 k dan alıyor. hem sıralamayı boşver Kimya Mühendisliği ve Endüstri birbirini tamamlar nitelikte uç örnek değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yarigecirgenzar

http://www.boun.edu.tr/tr-TR/Content/Akademik/Cift_Anadal_Programlari
    buradan bakabilirsin listeye. muhtemelen Kimya Mühendisliğinden çap yapmış. Boğaziçi kimya mühendisliği 8.5 k dan alıyor. hem sıralamayı boşver Kimya Mühendisliği ve Endüstri birbirini tamamlar nitelikte uç örnek değil.

Pardon hocam

• Yanlis anlamissin her seyi o listeler falan fisman tip ecz muh okuyup ilahiyatta cift anadal yapanlar oyle sey olmaz merak etme puan kosulu da var zatn

• Marmara da geçerli diye biliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi o ilahiyat değilde işletme olsaydı ilgini cekermiydi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tiptan bahsediyosun muhendislik bile olsa ceker? Neyin kafasini yasiyo ust entry cozemedim

• Zoruna mı gitti anlamadım.
    Emin ol çap yapmak hiç düşündüğün gibi birşey değil ilahiyat okumayı çok mu kolay sanıyorsun?
    Adam ilahiyat kazanmış ve tıpla çap yapmış imkansızız başarmış oluyor ki bu müthiş bi başarı.LYS sen 3000 e girmekten çok çok daha büyük bir başarı.Ben ihtimal vermiyorum zaten çapı tamamlayabileceklerine.

Tabi seni rahatsız eden milletin herhangi bir bölümden girip tıp la çap yapması değil, ilahiyattan girmesi zoruna gidiyor ve yediremiyosun.

• Beyler bende şuan ilahiyat okuyabilirim marmarada . Sizce girsem hukuk ile çap yapabilir miyim ? Bolumler fazla uzak değil gibi ( en azından tıp kadar ).

• Ilk olarak kaynak çok sağlammış kanka. Ikinci olarak bu üniversitenin verdiği karar herkese ortak. Son olacakta 26 bizdeki adam Tıpta çift anadan yapıp başarılı oluyorsa helal olsun çünkü ilahiyatta çok ağır felsefe dersleri var her kafa basmaz bir de Marmara ilahiyat 26 bin mi emin misin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sipriyalli defter kullanıcısına yanıt
    kaynak olarak haberi baz almayınız fark ettiysen o haberle bu olayın farkına vardım diyorum. marmara üniversitesinin paylaştığı liste orada.

ikinci olarak evet ingilizce ilahiyat ygs 4 puan türünden 26,5 k dan alıyor. normal ilahiyat 45 k. ikinci öğretim 65k.

ilahiyatın derslerine gelirsek. bana kalırsa tamamen zırvadan ibaret felsefe bölümünde bir akım olarak anlatılmalı. bilimsel ispatı olmayan bilgiler üzerinden teorik bilgiler üretilemez.

müfredat için bakınız

görüldüğü gibi imamhatipten öteye pek de bir şey yok. her kafa basmazlık olay yok en azından. ve bu müfredatta tıp ve eczacılığa ilişik bir bağ görebildiyseniz dogmalar denizi sizi yutmuş demektir.

• quote:

kaynak olarak haberi baz almayınız fark ettiysen o haberle bu olayın farkına vardım diyorum. marmara üniversitesinin paylaştığı liste orada.

ikinci olarak evet ingilizce ilahiyat ygs 4 puan türünden 26,5 k dan alıyor. normal ilahiyat 45 k. ikinci öğretim 65k.

ilahiyatın derslerine gelirsek. bana kalırsa tamamen zırvadan ibaret felsefe bölümünde bir akım olarak anlatılmalı. bilimsel ispatı olmayan bilgiler üzerinden teorik bilgiler üretilemez.

müfredat için bakınız

görüldüğü gibi imamhatipten öteye pek de bir şey yok. her kafa basmazlık olay yok en azından. ve bu müfredatta tıp ve eczacılığa ilişik bir bağ görebildiyseniz dogmalar denizi sizi yutmuş demektir.

bana kalırsa demişsinde olaylar sana kalmıyor maalesef. adamların ders programında yazıyor felsefe sosyoloji dersleri. ayrıca islam tarihide çok ayrıntılı yaygın bir ders. kazanması kolay olabilir ama okuması zor bir bölüm. puanı düşük ve sana uymadığı için boşu boşuna tiribe giriyorsun.

• Kaynak olarak haberi sunmuşsun ama tamamını bile okumamışsın. Adam diyor ki tıpta derslere devam zorunluluğu var zaten dekan da kabul etmedi devamsızlığı onlar da zorlanıp bıraktılar şu an tıpta çap yapan yok. Sen gelmiş burada "herkesin" yararlanabileceği bir şey için sanki haksızlıkmış gibi konuşuyorsun.

• quote:

müfredat için bakınız

ne mal adamsın. senin demenle yıllardan beri olan ilahiyat eğitimi mi kaldıralacak ? Ayrıca araştırmadan boş beleş konuşma. http://dosya.marmara.edu.tr/www/mevzuat/yeni/yonerge_cap_yap_v26.pdf gördüğün gibi sadece ortalamasının yüksek olması yetmiyor. Girdiği seneki ösym puanının %30 u etki ediyor. Diş hekimliği-mühendisliklerde okuyanlarında tıpa çap için başvurduğunu düşün demek ki buraya başvuran arkadaşın sayısal puanın azımsanmayacak derecede yüksek. Ayrıca tıp ile ilahiyat eğitimini bir arada yürütemez ortak dersler yok dersler çakışır devamsızlıktan kalır. ikisinin de ortalaması belirlenen ortalamadan düşmeyecek. hiçbir dersten kalmıyacak bunlar zor şeyler. emek gerektirir.

Benim abim ankara siyasal iktisat mezunu kendisi okuldayken gıda mühendisliği çapına kabul edilmiş 1 sene devam etmiş ikisi zor gelince bırakmış. Çapın güzelliği burda asıl birbirine yakın bölümlerde çap yapmak mantıksız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leko11 -- 21 Nisan 2015; 10:53:21 >

• konu resmen bu günleri özetliyor.
  • Dgs ile Boğaziçi bilgisayara girenler var sen ne diyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.