Şimdi Ara

İleride taşra tıplılar sıkıntı çeker mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru başlıkta cehaletimden soruyorum, taşra tıplı olduk Allahımıza hamdolsun.
    İleride doktor fazlası gibi bir durum olabilir mi, taşra tıp mezunları sıkıntı çekmeye başlar mı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yoook

• olabilir aga ama hastanelerde cidden ne zaman hastaneye gittiğimde baksam doktor azlığı oluyor yüzlerce hasta oluyor acilde azıcık doktor oluyor. hele uzman doktor bulmak çok zor. deri doktoru için özelde randevu aldığım halde kaç ay sonrasına atmıştı.

• olma ihtimali %1 bile değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 16 Ağustos 2024; 14:26:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktor açığı bir 10 yıl daha kapanmaz bence. Nüfus sabit ama yaşlanıyor. Bu nüfus verisinde Afgan suriler yok tabi onlar 8'er ürüyor.

• forumda bu kadar takılıyorsunuz buradan bir şey öğrenmiyorsunuz tamam da insan yazdığı bölümü de yarım yamalak da olsa araştırmaz mı? doktor açığını bırak yeterli doktor olsun hadi yine iyi diyelim. hadi senin dediğin milyonda bir ihtimal olsun doktor fazlalığı olsun taşra tıp ne alaka? tustan 70 al sana taşra tıplısın muamelesi mi çekecekler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noobodynow -- 16 Ağustos 2024; 14:33:46 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • noobodynow kullanıcısına yanıt
    Diş için de geçerli her ne kadar daha zor da olsa

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

abi bir de istanbul ankara izmir gibi yerlere girmek için en az 10k yapmak gerekiyor ben 10k yapsam bile obp haksızlığı yüzünden 10k gerisine atacak ne yapalım ilk 10k dışında giremzsek tıp istediğimiz halde okumayalım mı ? istanbul ankara izmirdeki okulların 1000 tane öğrenci kapasitesi de yok. bir de bu sınav şans sınavı ne kadar çalışırsan çalış 1 bilgi unutursan bakmadıysan 4-5k geriye gidebiliyorsun. katılıyorum sana ben.

sen nerede okuyorsun abi. bana neler tavsiye edersin 1. sınıf için

• hocam tıp hakkında bilmiyorum ama foruma kalsa herkes bitti, kimse iş bulamayacak, o yüzden çok takmayın bence

• Buluruz bi yol hocam

• Hocam taşra tıpta okuyan biri olarak sıkıntı çekeceğimizi düşünüyorum. Artan kontenjanlar ve kapanan doktor açığıyla 2030 gibi işsiz kalıp aile evinde oturabilirim gibi

• Yapı Ustası kullanıcısına yanıt

:(

• Gencolar hazır olun sağlık kontrolü için özel hastaneden şimdi geldim. KBB-göz-dahiliye-psikiyatri ve ortopedi olmak üzere 5 polikliniklikten geçtim. Diplomalara baktığımda ise maalesef çoğu top okullardı. Ki en genç doktor yaklaşık 40 yaş civarı falandır yani onların aldığı eğitim şimdiye nazaran daha iyidir.(Artan kontejyan muhabbeti vs.) Hasta kabul kısmında ise "doktorunuzu siz seçebilirsiniz" yazıyordu yani özellerde doktor kalitesi muhabbeti var hasta başına ücret alıyordur. Benim kendi analizim şu. Tıp fakülteleri halen yazılır okur devlete atanırsınız ama özellerde çoğu pozisyon kapılmış durumda kapılmayanlarda top okul mezunu kendini öne atmış doktor için var. Taşra tıptan buralara gelmek imkansıza yakın açık konuşmak gerekirse. Ama devlet olarak hala imkanlar fena değil önümüzdeki 5-6 sene çok rahat götürür ama bir yerde pratisyen fazlası muhabbeti olacaktır ama şimdiden o kadar hesap yapmaya gerek yok diye düşünüyorum.

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

Çoğu taşra tıp henüz uzman mezun vermedi hocam benim de aklıma gelmişti bu. Tabi verseler nolur yani bu tıplardan iki elin parmağını geçmeyecek sayıda kişi ancak top özellerde çalışabilir. Geri kalanlar küçük şehirlerdeki yerel özel hastanelere geçebilirlerse ne ala muhteşem bi iş başarmış olurlar. Ben taşra tıpta okuyan öğrencilerin büyük oranda devlette çalışacağını düşünüyorum. Öğrenci profili bundan haberdar mı derseniz hayır hepsi en iyi hastaneler kapılarında yatacak sanıyor  

• TUS'a çalışıp adam gibi bir yerde ihtisas yaptığın takdirde; Devlette çalışmak (2 ya da 3. basamak), seri üretim nitelikli iş yapabildiğin (rinoplasti vb.) bir muayenehane hekimi olduğun, her türlü özelin hasta bakılmayan bölümleri (mikrobiyoloji vb.) ya da idari görevlerde çalışma hallerinde istersen çemişgezek tıp fakültesini bitir sorun olmaz diye düşünüyorum. Amma gidip de Acıbadem, Koç, Medicana vb. A grubu ticarethanelerin!! klinik branşlarında boy göstereceğim, odamın duvarına da çemişgezek tıp fakültesi diplomamı asacağım dersen zaten daha iş görüşmesinde sırtını sıvazlayıp "seni arayacağız dohtor bey" derler adama. Bu düşük düzeyli ihtisas yapılan yerler içinde geçerli olabilir ama fazlaca ahkam kesmek istemem. Yakın arkadaşlarımdan aldığım intiba bu yöndedir.

Özel sektörün devreye girdiği, milletin parayı bastırarak hizmet aldığı kurumsal ticarethanelerde etiket değerin öne çıkar. Olur ama binde bir olur benim düşünceme göre. 30'lu yılları görmeden pratisyen atamalarında açıkta kalan olacağını düşünmekteyim esas sıkıntı orada. Yine de garanti meslek, ek ödeme de günün birinde kesilirse gidersin taşrada karı koca kazanır gül gibi geçinirsiniz. Bu kadar göçmen ithal eden bir ülkede toplu göçmen doktor ithalinin önünün açılması yakındır!!

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt
    Onların aldığı eğitim kontenjan artışı dışında neye göre daha iyiydi

• Hanginiz doktora giderken doktorun diplomasına bakıyorsunuz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.