Şimdi Ara

İletkenlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese selamlar. Sürekli devre kartlarıyla uğraşıyorum fakat aklıma bir şey takıldı. Gümüş ve bakır altından daha iletken olmasına rağmen neden devrelerde lehimleme noktaları altın oluyor. Bakır ve altının erime noktalarıda birbirine yakın değerler. Yardımcı olursanız sevinirim.
    İletkenlik
    İletkenlik

• evet gümüş aha iyi iletken. ama uç noktaların altın olması, korozyon vb korunması için, bu konuda gümüş daha iyi değil. Zaten ucu altın olan iletkenin kalanı bakır ? Yani iletkenliği arttırmak için yani yani toplam iletkenliği arttırmak için değil bu.
  • Bakır yolları korozyondan korumak için... dicektim zaten @symbolcu güzel kaynak sunmuş. Bazı elektronikçilerin sırf bu nedenle yaptıkları PCBleri kuyumcuya kaplamaya verdiklerini biliyorumBütün yolların kaplanması ustalıkla yaptığınız değerli ve pahalı bir cihaz ise ömrünü uzun ve fiyatını da yüksek yapıyor. Kalite kavramı ile ilgili durumlar bunlar. Bir de sadece lehimleme noktaları değil tüm yollar da kaplanıyor. İpek baskı tekniği ile boyama ise nispeten daha ucuz ve etkin bir yol ama altın kaplama kadar kalite sonuç vermiyor karşılaşırma isterseniz. Eğer ipek baskı boyama tekniği yoksa lehimle de kaplandığını biliyorum. Eskiden istanbul ankara gibi büyük şehirlerde lehim banyoları olan PCB ile uğraşan kişiler varmış. Şimdi ne durumda bilemiyorum.
  • * bu mesaj silindi *

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |erdem| -- 26 Şubat 2021; 0:54:2 >
  • Gayet açıklayıcı oldu. Cevaplarınız için hepinize teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.