Şimdi Ara

Ilginc bir ADSL sorunu!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar Gultepe de bir Internet Kafe de kullanılan 1024/256 ADSL hattıyla ilgili bir sorun... Kullanılan Modem ZOOMX4, 2 Adet 16 Port 10/100 Switching-HUB(Stackable Modda Calisiyorlar), 24 Adet Bilgisayar. Yaklasik 8 aydir sorunsuz calisan bir sistemdi.

Oncelikle Sorun su ki Internet baglantisi bir sure sonra kesiliyor, Modemin interface'ini acip acaba ne oluyor deyip bir taraftan kontrol edeyim diyorsunuz, bir sure sonra Sayfa Goruntulenemiyor hatasi aliyorsunuz. Yeniden interface'e erismek istediginizde de username ve password soruyor ama interface acilmiyor yine sayfa goruntulenemiyor hatasi aliyorsunuz ve modemi acip kapatmadan interface'i yeniden acamiyorsunuz. Asagida denedigimiz cozumler ve tespitleri aktariyorum, goruslerinizi bekliyorum...

1.ADSL modem direkt olarak bir bilgisayara baglandi, hatta herhangi bir kopma vs. yok hersey normal, bir sure yuksek hizda download yapildi ama herhangi bir sorunla karsilasilmadi. Sonucta hatta bir sorun olamayacagi tarafimizdan dusunulerek(1 yada 50 bilg. kullanmasi ne farkeder, sonucta dagitimi yapan bizim ekipmanlarimiz mantigiyla) telekom aranmadan asagidaki testleri yaptik...

2.Kullanilan modem ile ilgili bir sorun olabilecegi dusunulerek once firmware'i update edildi, degisen bir sey olmadi. Arkadasin evinde kullandigi ve yeni aldigi ZOOMX5 modem getirildi yine degisen bir sey olmadi, dusuk bir ihtimal de olsa ucuncu bir modemle test edildi ve yine degisen bir sey olmadi.

3.Yazilimsal bir sorun olabilir dusuncesiyle 5-6 makina agdan cikarildi, formatlandi, isletim sistemleri yuklendi, guvenlik guncellestirmeleri yapildi, antivirus yazilimlari yuklendi ve update edildi, adware ve spam lar icin ilgili yazilim yuklendi update edildi, gerekli kontroller yapildi herhangi bir virus, spam vs. olmadigindan ve guvenilirlikleri konusunda emin olunduktan sonra switclerin stack baglantisi iptal edilip sadece bu 5-6 makina ve modem switclerden birisine takildi ve degisen bisi olmadi. Ayni duzenek diger switch'e takildi yine degisen bisi olmadi, disaridan bir switch getirildi ve ayni duzenek ona takildi sonuc yine degismedi.(Bu arada network internet baglantisindaki sorun bir yana gayet duzgun calisiyor, hic bir sıkıntı yok)

4.Daha sonra ADSL hatti modemin arkasindan cektim, modemin interface'ini actim uzun sure acik kaldi ve sayfa goruntulenemiyor tarzi bir hata vermedi. Madem tek makina duzgun calisiyor bende modemi bir bilgisayara direkt baglayip onun uzerinden paylastirayim dedim, malesef cozum olmadi, sorun aynen devam ediyor.

5.Simdi ne yapmami onerirsiniz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.