Şimdi Ara

İlim Yayma Cemiyetine kayıt oldum//

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
7.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ///Bursa 1037. yedeğim çıkması imkansız gibi. Mecburen cemaat yurduna gideceğim mülakat filan varmış ne sorabilirler sizce? (Özel yurttan daha uygun devlet yurduyla yakın fiyat)///

Bugün itibariyle kayıt oldum yıllık 2 bin tlye. Aylık olarak ödücez. (220tl) hafta içi sabah akşam yemek, hafta sonu ve tatil günleri 3 öğün yemek. Etkinlikler vs. var üstüne. 4 kişilik ranza oda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmam Bayıldı -- 15 Eylül 2018; 0:52:24 >

• Bilmeyen adamlar doluşmuş ahkam kesiyorlar. Adamın kalacak yeri yoksa ne yapsın kalmasın mı? İstanbul'da yurt ücretlerinden haberiniz var mı? 8 kişilik odalarda yemeksiz yurtlar bile 550 liradan başlarken adam Tügva'da veya İlim Yayma'da kalmasın mı? Beni zorla o yerleri savunmaya zorluyorsunuz. Ayrıca Tügva'nın başvuruları bitti. İlim Yayma hakkında bir bilgim yok. Yani istesen de kalamazsın dostum. Sadece şunu demek istiyorum hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil. Tügva'da kalmadan hakkında ahkam kesmek gidecek insanların önünü kesip onları daha pahalı yerlere yönlendirmek akıl karı değildir. Tügva'da kalan arkadaşlarım var. Çoğu hem sigara hem de alkol kullanıyor. Bunu yurt yönetimi bilmesine rağmen ses çıkarmıyor. Gelmişsiniz ahkam kesiyorsunuz. Yarın bir gün AKP iktidardan düştüğünde yerine geçen iktidar sırf o insanlar Tügva'da kaldı diye onları fişleyecekse ta ben onların onuruna da şerefine de tüküreyim. O zaman o adamlara da oy vermeyelim arkadaşlar.

Not: Tügva'da ya da İlim Yayma'da kalmayan birinin söylemi.
    Not2: Eski Muharremincespor
    Size acıyorum tügvada kalıcagına sokakta yatarmış eksi 10 derecede yalnız rüzgar sesini duyduğun gözünün insan görmediği ve biryandanda bedeninin herbir bölümünün senden sıcak biryer istediği atmosferde rte gelse gel klozetim büyük orda kal oraya bile koşarsınız anlıyorumki bazı şeyleri yaşamamış ve toysunuz ama büyük konuşmayında başınız yanmasın
  • Cemaat-cemiyet yurtları insanı biraz bunaltıyor ayrıca ileride başına ne geleceğini bilemiyorsun.TÜGVA'nın siyasi bir oluşum olduğu ortada,bu senin için sorun yaratmıyorsa fiyatına göre iyi duruyor yurtları.Mülakatlarda ne sorarlar bilemem 15 Temmuz'a falan çalış :D
  • uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle ilim yayma cemiyetinde kalacağım etkinlik vs. da var. Hepsine katılmak zorunlu değilmiş de zorunlu etkinliklerde oluyormuş. Mülakat için bugün çalışacağım biraz kitaplara filan bakayım ne de olsa hangi kitapları okuyorsun diye soracaklar :D
  • Cemaat, siyasi vb. olusumlarin yerine gidin eve cikin daha iyi. En azindan sizi fislemezler normal bir evde.
  • git hocam buradakileri dinleme empati yapmak nedir bilmiyorlar özel yurt fiyatının yarısına bu yurtlarda en fazla 1 sene kalınır sonra kyk ya geçersin
  • Dışarda kalırım gene o siyasi oluşum yurtlarında kalmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Togolu00 T kullanıcısına yanıt
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tügvaya gitmeni öneririm kyk çıkınca ayrılabiliyosun diye biliyorum.Ayrılmaktan kastım özel yurtların çoğunda yıllık sözleşmenin tümünü ödemek zorunda kalıyorsun tügvada kaldığın ay kadar ödüyosun.

• Hocam kalma aman diyim bulaşma öyle yerlere.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca burdakiler gitme falan diyoda yıllık 8 10 bin tl özel yurtlar.Tügva ilim yayma falan 4bin civarı.Herkesin maddi durumu aynı değil bunu düşünerek yorum yapın.

• a haber tarzi bir hayat sürmeyi kabul ederseniz( 5 vakit namaz falan) gidin kalin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kalacak yer bulamamanın ne kadar kötü olduğunu bilmiyorsanız "sokakta kalırım burda kalmam" gibi şeyler yazmayın.İstanbul'da 1000 liradan aşağı özel yurt yok.Öğretmenevleri,orduevleri,konukevleri en az 1 ay dolu şu an.Memur çocuğu nasıl 1200-1400 lira versin Avrupa yakasındaki bir yurda?Kaldı ki her özel yurt yıllık taahhüt yapıyor,ev buldum ben çıkıyorum deme şansınız yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 13 Eylül 2018; 14:29:14 >
  • Bilim yayma cemiyeti yok mu

• BALASAGUN29 kullanıcısına yanıt
    Yok öyle bir şey dostum kalan ayların yüzde 30'unu ödüyorsun.
  • Bilmeyen adamlar doluşmuş ahkam kesiyorlar. Adamın kalacak yeri yoksa ne yapsın kalmasın mı? İstanbul'da yurt ücretlerinden haberiniz var mı? 8 kişilik odalarda yemeksiz yurtlar bile 550 liradan başlarken adam Tügva'da veya İlim Yayma'da kalmasın mı? Beni zorla o yerleri savunmaya zorluyorsunuz. Ayrıca Tügva'nın başvuruları bitti. İlim Yayma hakkında bir bilgim yok. Yani istesen de kalamazsın dostum. Sadece şunu demek istiyorum hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil. Tügva'da kalmadan hakkında ahkam kesmek gidecek insanların önünü kesip onları daha pahalı yerlere yönlendirmek akıl karı değildir. Tügva'da kalan arkadaşlarım var. Çoğu hem sigara hem de alkol kullanıyor. Bunu yurt yönetimi bilmesine rağmen ses çıkarmıyor. Gelmişsiniz ahkam kesiyorsunuz. Yarın bir gün AKP iktidardan düştüğünde yerine geçen iktidar sırf o insanlar Tügva'da kaldı diye onları fişleyecekse ta ben onların onuruna da şerefine de tüküreyim. O zaman o adamlara da oy vermeyelim arkadaşlar.

Not: Tügva'da ya da İlim Yayma'da kalmayan birinin söylemi.
    Not2: Eski Muharremincespor

• Eve çıkana kadar en azından yıllık sözleşmesi olmayan bir yerde kal. 3-4 kişi bulduğun zaman da rahatlıkla eve çıkabilirsin diye düşünüyorum yine o kadar para gidecek çünkü, en azından ev rahatlığını yaşarsın.
  • Öncelikle bunlar cemaat yurtları falan değiller. Forumda da bu yurtlarda kalan kişilerle görüşmen en sağlıklısı.

Hayatında bu tür cemiyetlerin kapısımın önünden geçmemiş bilgisiz, önyargılı kişiler konuya doluşmuş hemen.

• Disenchantment kullanıcısına yanıt
    Katılımı zorunlu olan etkinlikler cok oluyor mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seni bilmem lakin ben olsam asla ama asla gitmezdim, yaşanmışlıklarım da var. Rezalet.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.