Şimdi Ara

İlim Yayma Cemiyetine kayıt oldum// (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
7.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam bu yurda göre değişiyor bildiğim kadarıyla.

Benim kaldığım yurdun mülkiyeti Üniversitede, bu sene hiçbir zorunlu etkinlik olmadı. Olan seminerlere, etkinliklere isteyenler katıldı.

Şunu belirtmek lazım, konudaki 2 cemiyetin yurtları benzer bir çok yurda aksi olarak etkinliklere katılım konusunda darlamaması açısından iyidir. Daha rahattır bildiğim kadarıyla.
  • sizi kabul ettilerde zaten

tügva ilim yayma diyanet vakıf yurtları referansla alır

elini kolunu sallayarak gidip kaydolamassın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8643D86AA -- 13 Eylül 2018; 19:44:46 >
  • Eve çık. İnternette biraz dolaş evlere fiyatlarına bak, okulun gruplarına girip görüş mutlaka ev arayanlar vardır.

Üstüne para verseler gene de o yurtlarda kalmam. Yok kapısının önünden geçmemişlermiş yok fiyatları düşükmüş bilmem ne. Ha cemaat ha dini vakıf arkadaşım ne farkı var ? Ucuz diye öğrencilik hayatınızı zehir etmek istiyorsanız gidin kalın.
  • Babasınaotostopçekenadam kullanıcısına yanıt
    welkam tu Ekşi sözlük
  • hocam hangi bölümsübüz ? adli yargı sınavlarında kalınan yurttan kağıt istiyorlarmış. hukuktaiseniz uzak durun derim
  • Size acıyorum tügvada kalıcagına sokakta yatarmış eksi 10 derecede yalnız rüzgar sesini duyduğun gözünün insan görmediği ve biryandanda bedeninin herbir bölümünün senden sıcak biryer istediği atmosferde rte gelse gel klozetim büyük orda kal oraya bile koşarsınız anlıyorumki bazı şeyleri yaşamamış ve toysunuz ama büyük konuşmayında başınız yanmasın
  • İlim yaymada mülakat denen şey sadece müdürle görüşmek. Herhangi dini bir soru veya ne okuyosun hangi partiye oy veriyosun falan sormuyorlar. Evet kendilerinin hangi partiyi desteklediği belli ama bunun seni etkileyen bir yanı yok zorunlu etkinlik yok zorunlu denir ama gitmeyen gitmez kimse de niye gelmedin demez. Son giriş saatinden sonra gelirsen sana nerdesin diyemezler sadece veline yoklamaya katılmadı diye mesaj atıyorlar ailen zaten senin hayatını biliyorsa mesaj atsalar da bir sorun yok bence daha doğrusu ben hiç sorun yaşamadım. Yukarıda yazan olmuş namaz falan hiç soran eden yok herkes kendi dalgasında naparsan yap yani
  • Babasınaotostopçekenadam kullanıcısına yanıt
    Türkçe olimpiyatlarının yapıldığı dönemde fetönün terörist bir oluşum olduğu açığa çıkacak, bunların kurumlarına gidenler pişman olacak deseler kim inanırdı?

Bu kurumlar için söylemiyorum. Örgütlü olan, bir ideolojisi olan tarzda yerler için böyle riskler olabiliyor ne yazık ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matterdome -- 13 Eylül 2018; 23:02:51 >
  • Ankaradayım 41.yedeğim ve 10 gün önce tügva yurduna kaydoldum yani mecburiyetten felan değil beklesem 15 güne kalmaz çıkar yurt mülakatta senin onlara sıkıntı çıkarıp çıkarmayacağını anlamaya çalışırlar yani bundan kastım şu siyasi olarak değil ama sabah namazı cemaatle kılınıyor ve buna inmeni istiyorlar ayrıca haftada bir gün akademik veya ne biliyim önemli bir günse o günle ilgili programlar olur birisi gelir 1 saat konuşur sende dinlersin buna katılmanı istiyorlar mülakattada bunları söyleyip tavrını veya katılım durumunu öğreniyorlar kötü alışkanlıklarını soruyorlar sigaraya bir şey demiyorlar ama diğerlerini kabul etmezler zaten neticede safı belli bir kurum.son giriş 23.00 bu saat durumuna göre esnetilebiliyor yurtları gayet konforlu,sabah akşam olmak üzere yemekleri var fiyata dahil.Ha siyasi olarak keskin bi biçimde adamlara zıt olmazsan,kötü alışkanlıkların sigara dışında yoksa son giriş saatini öyle sürekli geçirmezsen bide idareyle uyumlu olursan çok rahat kalabilirsin.Öyle herkes bişey yazmış saçmalamayın sahip olmanız gereken ahlaki değerlere sahip olduktan sonra kimse sizi dışlamaz bu tür kurumlarda.Kayıtlarda bitmedi diye biliyorum kyk sonuçlarını bekleyenler olduğu için kayıtlar hala devam ediyor ama elini çabuk tut bugün yarın dolar yurtlar.Geçen sene de ilim yaymada kaldım orası biraz daha ağır gelebilir şartları ama ben yemekler hariç memnundum dediğim gibi orası dini olarak biraz daha ağır olabilir katlanırım dersen bi görüşmeni tavsiye ederim oranın avantajı da şu fiyatı çok uygun 170 gibi birşey aylık yemek dahil yine.Tügvayı tavsiye ederim kesinlikle konforlu ve rahatça kalırsın ama tabiki adamların siyasi duruşu belli onlarla çok ters düşersen kalman zorlaşır

• BALASAGUN29 kullanıcısına yanıt
    tügva nın mülakatına gittim geçen hafta. Adamlar resmen kyk düşmanı olmuşlar. KYK ları bi kötülüyorlar var ya görmen lazım. Adam 2 defa üst üste sordu kyk çıkarsa gider misin? diye. Eğer gidersen bunun cezaları olur sana falan dedi. Yani öyle bana kyk çıktı hadi eyvallah diyip çıkamıyorsunuz o yurttan.
  • jevole kullanıcısına yanıt
    hocam o yurtta kalmak sinavi gecmeni bile saglayabilir eger sivrilirsen ne sorun cikarmasi.100 kisi aliniyorsa 100u de torpilli zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: imparator081

Bu mesaj silindi.
    Hocam bu tür yerlere yabancı değilim az çok bilirim bu kurumları geçen senede ilim yaymada kaldım zaten bir kere zorunlu bir yere bir öğrenci götürülmedi.Haberi yapan siteye baktığınızda haberin gerçeklik değerini anlayabiliyorsunuz.Öyle akşamın yedisinde çocukmu bu zorla alıp otobüsle eyleme götürüyorlarmış yapmazlar böyle bişey ha tügva siyasi bir oluşum dersiniz eyvallah doğru derim ama ilim yayma bu iktidar döneminde kurulan bişey değil siyasi bir oluşum değil muhafazakar kesimin içinden çıkan bi cemiyet bugünkü iktidarda bu cemiyetin içinde büyümüş yetişmiş kişiler zaten.İlerisi için birşey diyemeyiz tabiki ama 2023’te iktidar bugünkiyle zıt olacak şekilde değişirse ki bu kısa vadede zordur ben dahil olmak üzere sıkıntı çekeriz net

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbugrass -- 13 Eylül 2018; 23:35:27 >

• Hocam karar sizin ben dediğim gibi olacağını zannetmiyorum ama bana sene başında anlatılan şey haftada bir gün bir saat sohbet ötesinde hiçbirşeye katılmam ve 11 den öncede kimse beni sokamaz yurda zorla kimsede bir yere götüremez.Ha bir kere böyle birşey olur bende daha da durmam nefret ederim böyle şeylerden ama geçen sene bu tür bişey yaşamadım bu senede olmaz diye düşünüyorum
  • Geçen yıl çıkan arkadaşlar vardı ilk aylarda demekki yurtlar boş kalınca karar degistirdiler.
  • Geçen sene Ankara 3600 den yaklaşık 1 ay içerisinde yurt çıkmıştı hocam beklersen çıkabilir
  • Detective W. kullanıcısına yanıt
    Hocam kayıt oldum. Tüm yurtları karşılaştırdım da en serbest ve rahat olanı bu idi. Ayrıca en eski olanı da buydu 1951 yılında kurulmuş o gün bugündür hizmetine devam ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.