Şimdi Ara

İlişkilerde güven problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yıllardır bu forumda bir dünya aldatılma ve benzeri olaylardan açılmış konular okudum. Yeri geldi benzer huzursuzlukları ben de sizlerle paylaştım, ister istemez insansa kalıcı bir güven sorunu oluyor. Üç yılı aşkın bir süredir ciddi ilişkim yok, zaten aramıyorum, olacak gibi olduğu durumlarda ciddi ilişki istemediğimi söylüyorum.Böyle yaptığım için bazen kötü birisi olduğumu söylüyor kızlar ancak durum öyle değil. Çünkü kimseyi kandırmayıp durumu baştan söylüyorum. Zamanla güven filan da oluşmuyor bende, sadece kızlar değil normal arkadaşlıklar da çünkü yıllar bile sürse çok büyük entrikalarla sonuçlanıyor. Bende yaklaşık iki yıl önce şöyle bir kafaya girdim, birilerine güvenmem şart olan durumlarda (proje, eğitim, bazı zorunlu paylaşımlar) aslında en kötü ihtimali düşünüp ona göre kendimi ve olası durumlarda B ve C planları hazırlıyorum. Ancak herşeye rağmen içimden bir ses "hayat bu değil" diyor. Birde malum evlilik olayı var, şu an için kafamda hç öyle birşey yok, ancak 3-4 sene sonra öyle şeyler insan ve toplum doğası gereği olmalı. Ben kimseye güvenemezken bunlar nasıl olacak bilemiyorum. Ayrıca çoğu arkadaşımın ilişkisi yamalı, hep sıkıntılar var, evliliklerde bile neler görüyor neler duyuyoruz. Güven sorunu olan ben miyim yoksa gerçekten hayat bu mu? Elinden birşey gelmemesi çok kötü. Uzun zamandır sorguluyor ama işin içerisinden çıkamıyorum. Şu sözleri de şuraya bırakıyorum.

We could lose
    We could fail

Either way
    Options change
    Chances fail
    Trains derail

• Psikolojik sıkıntıların var senin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • plaka67 P kullanıcısına yanıt
    Psikologa gitmeye başladım. Haftaya ikinci konuşmamız olacak. Ancak bana yukarıda yazdıklarım hâlâ mantıklı sebepler gibi geliyor. Değişmek istediğim için uğraşıyorum ancak ne bileyim, bir ihanet daha bir ihanet daha, bu duruma geldim zaten. Tekrarlanmayacağını düşünmek polyannacılık geliyor.

• Yav kardeşim yolda yürürken düştün diye yürümekten vazgeçilir mi. Eline diken battı diye gül koklamaktan vazgeçilir mi. Ya da bayat yemek yedin diye yemek yenmekten vazgeçilir mi. Hayır geçilmez. Sadece önüne gelen yemeğin bayat olup olmadığını anlaman gerekir. Gülü kokarken dikenli yeri tutmayan gerektiğini bilmen gerekir. Tecrübe denilen olay budur. Bak bu içinde bulunduğun durumun sana ilerde çok faydası olacak. İlerde gerçek sevgiyi bulduğunda onun kıymeti çok daha iyi bileceksin ve sımsıkı sarılacaksın. Rahat ol biraz sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: plaka67

Yav kardeşim yolda yürürken düştün diye yürümekten vazgeçilir mi. Eline diken battı diye gül koklamaktan vazgeçilir mi. Ya da bayat yemek yedin diye yemek yenmekten vazgeçilir mi. Hayır geçilmez. Sadece önüne gelen yemeğin bayat olup olmadığını anlaman gerekir. Gülü kokarken dikenli yeri tutmayan gerektiğini bilmen gerekir. Tecrübe denilen olay budur. Bak bu içinde bulunduğun durumun sana ilerde çok faydası olacak. İlerde gerçek sevgiyi bulduğunda onun kıymeti çok daha iyi bileceksin ve sımsıkı sarılacaksın. Rahat ol biraz sadece

+1

• Teşekkür ederim, güzel açıklama oldu. Bunları düşüneceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.