Şimdi Ara

Panik Atak ve Anksiyete (Genel Kaygı Bozuklugu) Yardımlaşma Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
17
Favori
119.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu 2 rahatsızlık birbirleriyle bağlantılıdır.Genelde insanlar panik atak rahatsızlıgıyla başlar ve sonucunda anksiyeteye yakalanırlar işte en zor kısmıda budur.Doktor doktor gezersiniz bi sürü test yaptırırsınız hiç birşey çıkmaz en sonunda sizi bi pskyatriste yönlendirirler oda size 2-3 tane ilaç verir yollar verilen bu ilaçlar bi süre sizi iyi edebilir daha sonrasında etkisini kaybeder farklı ilaçlara geçiş yaparsınız.Ben ilk etapta panik atakla tanıştım yakalandıgımda boğaz köprüsünde arabamla gidiyordum.Bi anda gözlerim karardı inanılmaz bi kalp çarpıntısı baş dönmesi ve bayılma hissi o anda kalp krizi geçiriyorum sandım köprünün sağında durmak zorunda kaldım 5-10 dk içinde herşey normale döndü ama içimdeki korku geçmedi eve gittiğimde deli dana gibi odalarda dolaşıyordum yerimde duramıyordum.Çeşitli doktorlara gittim bi sürü test yaptırdım en sonunda panik atak teşhisi koydular 7-8 ayda bu rahatsızlıgı yendim.Yaklaşık 1 ay evden hiç çıkamadım çıktıgımda hemen bi çarpıntı baş dönmesi bayılma hissi dengesizlik hissi vs. bi çok belirti veriyordu sürekli midem bulanıyor ve yemek yiyemiyordum.Baya bi sıkıntılı dönemlerden geçtim daha sonrasında anksiyete dediğimiz genel kaygı bozuklugu yapıştı yakama ve o gün bugundur hala beraber yaşıyoruz tam 7 yıl oldu.Zamanla insan alışıyor bazende ne kadar alışsanızda baya zorluyor.Sosyal yaşantınızı tamamen engelliyor iş kariyerinizi olumsuz yönde etkiliyor.Sayısız belirtileri var bu rahatsızlıgın benim için panik atak nöbetleri basit şeyler keşke sadece nöbet gelseydide anksiyete olmasaydı diyorum.Anksiyete 7/24 başınızdadır ve hiç yakanızı bırakmaz.Stresli oldugunuz dönemlerde alevlenir bunun yanında mutsuz bağırsak sendromuda oluşur İBS denilen bi rahatsızılıktır buda.

Konuyu açmamdaki sebep eminim bu forumda da bi çok arkadaşımız bu rahatsızlıktan yakınıyordur.Çeşitli pmler alıyorum elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.Kendim de yıllarca yaşadıgım belirtileri aşağıda yazıcam sizde problemlerinizi belirtirseniz yardımlaşabiliriz.Unutmayın sizi ne aileniz ne doktorunuz nede arkadaşlarınız anlayacaktır.Sizi sadece bu rahatsızlıgı yaşayan insanlar anlar

Anksiyete'nin yoğun oldugu dönemlerinde yaşadığım belirtiler ;

- Baş Dönmesi Hissi ( His diyorum çünkü aslında dönme yok dönüyormus gibi hissediyorsunuz farklı bi duygu )
    - Dengesizlik Hissi ( Yolda yürürken sağa sola gidersiniz istemsizce bazen baktıgınız yol cok uzun gelir size bi anda düşecekmiş gibi olabilirsiniz )
    - Sersemlik Hissi ( Başınızda yogun bi his vardır sanki beynin içinde bişey varmış gibi uykudan uyandıgınızda sersemlik oluşur ya hani aynı o şekilde sürekli devam eder )
    - Bayılma Hissi ( Hiç bayılmazsınız ama bayılmaktan beter eder sizi olur olmadık yerde bi anda ateş basar düşüp bayılcak gibi olursunuz )
    - Mide Bulantıları ( Stresli oldugunuz dönemlerde ciddi bulantılar yaşayabilirsiniz yemek yiyemezsiniz iştahınız kaçar en sevdiğiniz yemekler bile size çekici gelmez )
    - Kalp Çarpıntıları ( Kalbinizin atışlarını hissedersiniz arada ek atımlar olabilir 3-4 defa hızlı hızlı vurur ardından normale döner yattığınızda göbeğinizin attığını hissedebilirsiniz )
    - Kas Eklem Ağrıları ( Anksiyetenin yogun yaşandıgı noktalarda beyin vucuda çeşitli sinyaller yollar ve korumaya geçer vucut kasılır bunun sonucunda kas ve eklem ağrıları oluşur )
    - Titreme ( Durup dururken içiniz titreyebilir onun dışında vucudun her noktasında da titreme hissedebilirsiniz )
    - Sallanma ( Genelde namazdayken kendinizi dinlediğinizde sallandıgınızı hissederseniz bunun sebebi kalp çarpıntısıyla ilgilidir )
    - Elektrik Çarpması Hissi ( Genelde kişiler böyle telaffuz eder sanki vucudunuzu elektrik çarpar genelde başta olur 1-2 snlik bişeydir )
    - Kaşıntılar ( Anksiyete yogunluguna bağlı olarak vucudun çeşitli noktalarında tatlı bi kaşıntı hissi oluşabilir )
    - Nefes Almada Sorun ( Nefesiniz yetmeyebilir yani size öyle gelir daha hızlı hızlı nefes alırsınız yutkunmada sorunlarınız olabilir )
    - Yerinde Duramama ( Çok yogun anksiyete durumunda gözlenir.Yemek yerken veya bi ortamda dururken oturmak istemezsiniz sizi rahatsız eder bu durum ilk zamanlar ayakta yemek yediğimi bilirim

Şuanda aklıma gelen yaşadıgım belirtiler bunlar ama anksiyete ve panik atağın o kadar çok belirtisi var ki sayfayı tamamen kaplamasını istemediğim için eklemedim.Bu belirtiler genelde başka hastalıklara yorumlanır ama durum hep pskolojik çıkar.Umarım açtıgım bu konu hepimiz adına yararlı olur.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Panik Atak ve Anksiyete (Genel Kaygı Bozukluğu) Yardımlaşma Konusu

Anksiyete ve panik ataklar yaygın ruh sağlığı sorunlarıdır ve birçok kişiyi etkiler. Bu durumlarla mücadele edenler, destek ve bilgi arayışına girebilirler. Bu yazıda, bu konularda yardımlaşmaya yönelik bir rehber sunuyoruz.

Anksiyete Bozukluğu Olanların Yorumları

Anksiyete bozukluğu yaşayanlar, deneyimlerini paylaşarak başkalarına yardımcı olabilirler. Birçok kişi, yaşadıkları belirtileri, başa çıkma mekanizmalarını ve tedavileri tartışan çevrimiçi forumlarda yer almaktadır. Yorumları okumak, yalnız olmadığınızı hissetmenize ve başkalarının deneyimlerinden öğrenmenize yardımcı olabilir.

Anafranil Mucizesi

Anafranil, anksiyete ve panik bozukluklarını tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Bazı kişiler, bu ilacı kullanarak semptomlarında önemli bir iyileşme yaşadıklarını bildirmişlerdir. Ancak, herhangi bir ilaç kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmanız gerektiğini unutmayın.

Hipnogojik Halüsinasyon Anksiyete

Hipnogojik halüsinasyonlar, uykuya dalarken veya uyanırken görülen görsel veya işitsel halüsinasyonlardır. Bunlar anksiyete veya strese bağlı olabilir. Böyle bir sorun yaşıyorsanız, bir sağlık uzmanına başvurmak önemlidir.

Secita Kullananlar Yorumları

Secita, anksiyete tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Kullanıcı yorumları, bu ilacın bazı kişilerde anksiyete semptomlarını azaltmaya yardımcı olduğunu göstermektedir. Yine de, herhangi bir ilaç kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmanız gerektiğini vurgulamalıyız.

Anksiyete Karın Atması

Anksiyete, mide-bağırsak sisteminiz de dahil olmak üzere vücudunuzdaki çeşitli sistemleri etkileyebilir. Karın atması, anksiyete ile ilişkili yaygın bir semptomdur. Baş etme mekanizmaları ve yaşam tarzı değişiklikleri, bu semptomu yönetmeye yardımcı olabilir.

Anksiyete Yaşayanların Yorumları

Anksiyete yaşayanlar, başkalarıyla bağlantı kurmanın ve destek almanın önemini vurgularlar. Destek grupları, çevrimiçi forumlar ve sosyal medya platformları, diğer kişilerle bağlantı kurmak ve deneyimleri paylaşmak için fırsatlar sunar.

Anksiyete İçin Citolest Kullananlar

Citolest, anksiyete tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Bazı kullanıcılar, bu ilacı kullanarak anksiyete düzeylerini düşürmeyi başardıklarını bildirmişlerdir. Ancak, tüm ilaçlarda olduğu gibi, Citolest kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Suanda anksiyete bozuklugu yasiyorum sanirim . Uyusturucu kullanimi sonrasi cok cok agir bir bad trip yasadim , yaklasik 7-8 saat suren bir panik halindeydim . Ertesi gun hicbirsey yoktu fakat olayin ustunden 3 gun gecince panik atakla tanistim . Bir anda gelen gogus sikismasi sabit durdugumda nabzimi kontrol edemedigimi , yeterli nefes alip almadigimi sorgulamaya basladim . Pesinde gelen bogaz dugumlenmesi ve artik nefes alamayacak duruma geldigimde yuzumu yikamaya kalktim suratim uyusmaya baslamisti artik ben vefat ettim dedim heralde , uzun surmedi 10 sn falan ama o andan sonra acile gitmeden uyumam imkansizdi . Bu 3 ay once olmustu ve o gunden sonra bazen uykusuzluk problemi yasiyordum fakat geciyordu . 3 gun once tekrar atak gecirdim ve bu sefer gunduz bile kendimi kotu hissediyorum elim hep boynumda kalbimde . Anksiyete olmali
  • SkörtılReyiz kullanıcısına yanıt
    Panik atak krizleri ve anksiyete krizleri olur genelde panik atak krizleri 15 dk civari surer anksiyete krizleri daha kisa surer ama o huzursuzluk hissi tum gun devam eder.Uyku kacirir istah kacirir uyusma karincalanma bi cok sey yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: VioLee

Panik atak krizleri ve anksiyete krizleri olur genelde panik atak krizleri 15 dk civari surer anksiyete krizleri daha kisa surer ama o huzursuzluk hissi tum gun devam eder.Uyku kacirir istah kacirir uyusma karincalanma bi cok sey yapar

Bundan oncekinde cok cok agir gogus daralmasi yasiyordum , yeni semptomu damar sertligi hissetmem . Sanki kolumdaki damarlari etten ayri icerde bir boruymuscasina hissedebiliyorum . Bir yere dayandigimda dirseklerimi bir yere yasladigimda aninda uyusma basliyor . Boynum asiri sertlesiyor . Her sekilde nabzimi hissedebiliyorum ayaklarimda bileklerimde baldirimda bazen sirtimda bile . Boyle olunca surekli bu nabiza ve kaslardaki segirmelere odaklaniyorum . Yatak dusmanim oldu gercekten artik uyuyamayacagimi bile bile icine giriyorum .
  • Bunların tedavisi ilaç değildir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orusburus

Bunların tedavisi ilaç değildir

Nedir hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkörtılReyiz

quote:

Orijinalden alıntı: Orusburus

Bunların tedavisi ilaç değildir

Nedir hocam

Bu evrende yalnız değiliz. Bu kadar. Inanan inanır inanmayan inanmaz.

Bende panik ataktım

Kalp nefes sorunları yaşadım. Ne günlerdi be. suan hiç birisi yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şuan hala göğsümde bir öküz var sanki ve tam uykuya dalacakken sarsilarak uyaniyorum . Boyle nefes almayi unutuyormusumda biri beni durtuyormus gibi nefes al diye .
  • quote:

Şuan hala göğsümde bir öküz var sanki ve tam uykuya dalacakken sarsilarak uyaniyorum . Boyle nefes almayi unutuyormusumda biri beni durtuyormus gibi nefes al diye .
    Çözüm psikolojik değil bence ... bende de aynı sorun var...müşteri en ufak bağırmasında elim ayağıma dolaşıyor...kalbim dışarıdan sesi duyulacak şekilde çarpıyor korkuyorum ve hemen oradan uzaklaşıyorum ...

geçenlerde ellerimdeki kaşıntı dolayısı ile doktora gittim cildiyeye orası bana kan tahlili yaptırdı değer ölçümü için .
    Tahlillerde Tiroid değerlerim yüksek çıktı 1 olması lazım gelen değer 10 çıktı ve ilaç tedavisine başlandı.
    yan destek olarak DİDERAL verdiler günde 3 adet çarpıntıyı kessin diye..

ARKADAŞ O NEDİR ÖYLE YAHUUUU....

DÜNYAM DEĞİŞTİ RESMEN ELBETTE DOKTORSUZ KULLANMAYIN ...

fakat şunu dedim direkt

'' Vay bee demek normal insanlar böyle durumlarda hiç kaygı ve korku yaşamıyorlar ''

• Kaşınma bende ayaklarımda var ellerimde ise bas parmagin bogumu kasiniyor . Acaba kas segirmesi var miydi sizde ?
  • quote:

Kaşınma bende ayaklarımda var ellerimde ise bas parmagin bogumu kasiniyor . Acaba kas segirmesi var miydi sizde ?

kas seğirmesi var bende ama epilepsiden dolayı olabilir bendeki bilemiyorum
  • Kasintilar genelde gece baslar ve ciddi rahatsiz eder ayrica doktor kontrolsuz dideral kullanmanizi tavsiye etmiyorum.Carpinti ve heyecani aliyor fakat kalp ritminide yavaslatiyor zamaninda cok kullandim
  • "TELKİN" yöntemini deneyin.İşinize yarayacak telkinler ücretsiz nette mevcut.

Bende de aynı sorun var değişmek istiyorsun olmuyor ve okuldaki arkiler sizin için ön yargılar yapıyor bilmiyolar ne yaşadığımızı artık hiç bir şey düşünmeden iş yapıyorum direk söylüyorum kalp kırılır felan umrumda değil tabi söylerken yüzüm kızarıyor titreme oluşuyor ama yapacak bır şey yok hayat böyle sürmez el atmamız lazım.Telkinleri denedim iyi işe yarıyor bir sey kaybetmezsiniz sabırla dinleyin.

• VioLee kullanıcısına yanıt
    Kafayi yedirtiyor insana ya , acaba damarlarim mi tikandi , damar sertligi mi var diye dusunmekten kendimi alamiyorum . Sarsilarak uyanma mevzusu iyice moralimi bozmaya basladi uyumaya korkar oldum .
    O kadar lanet bisey ki disarda dal kipirdasa panik oldugum zamanlar bile olmustur abartmiyorum.Telkinler bi nebze ise yariyor bi kac kez nuks ettiginde ise yaramiyor hergun farkli bi takinti yakalar 3 4 gundur vucudumu kontrol ediyorum sol ve sag gogus kafesinin hizasinda asagi dogru elimi indirdigimde sagda cikintilar hissediyorum ve dolayisiyla korkuyorum bisey cikacak diye gerci doktora gittim bununla ilgili adam akilli bi cevap vermiyolar herhangi biseyde cikmiyor testlerden
  • VioLee kullanıcısına yanıt
    O kadar garip geliyorum ki artik kendime sanki yabancilastim artik . 1 saat once disardayken arkadasimla bankta oturuyorduk , bir anda zaman algim yavasladi sanki herkes yavas hareket etmeye basladi bayilacak gibi oldum ama topladim son anda . Eve attim kendimi direk dus falan aldim , suan oturuyorum ama aklim hep hastalikta .
  • quote:

O kadar garip geliyorum ki artik kendime sanki yabancilastim artik . 1 saat once disardayken arkadasimla bankta oturuyorduk , bir anda zaman algim yavasladi sanki herkes yavas hareket etmeye basladi bayilacak gibi oldum ama topladim son anda . Eve attim kendimi direk dus falan aldim , suan oturuyorum ama aklim hep hastalikta .

Dostum o yabancilasma hissi cok kotudur ustunde fazla durma.2 cesittir bi etrafindaki nesnelere yabancilasirsin birde kendine yabancilasirsin ellerine baktiginda mesela kendi elin degilmis gibi gelir sana o an korkuyla vucudun adrenalin salgilar bayilcagini sanarsin ama o adrenalin ölüyü canlandirir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: VioLee

quote:

Dostum o yabancilasma hissi cok kotudur ustunde fazla durma.2 cesittir bi etrafindaki nesnelere yabancilasirsin birde kendine yabancilasirsin ellerine baktiginda mesela kendi elin degilmis gibi gelir sana o an korkuyla vucudun adrenalin salgilar bayilcagini sanarsin ama o adrenalin ölüyü canlandirir :)

Yesil recete ilaclardan korkuyorum acikcasi . Cogu serotonin hormonuna etki ederek islev goruyor sanirsam , zaten uyusturudan patlak verdi bu hastalik ilaclarin daha kotu yapma sansi var mi acaba ?

• Ve bazen şeyi yaşıyorum , yaptığım konuştuğum şeyler saçmasapan geliyor , uykuya dalmadan önce gördüklerimi uykuyla uyanıklık arasında yorumlayabiliyorum , o kadar absürt geliyor ki gördüklerim alakasız şeylere atlıyorum yada bir görüntüden yaşantıdan aldığım sahneyi bir , diyalogu başka bir sahneye farklı pozisyonlara ekliyorum falan . Ve uyuklar gibiyken diyorum ki 'neden bu kadar saçmalıyor zihnim ' ve sonra sarsılarak uyanma geliyor .
    Ilaclar daha kotu yapmaz birakirken biraz eksikligini hissedersin biraz yan etki yapar o kadar.Yesil recete ilaclari bende hic kullanmadim xanax,rivotril gibi ilaclar aninda rahatlatiyor ama bagimlilik olayi yuksek
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.