Şimdi Ara

İlk 6 ayda en çok satılan markalar: Yerli üretimde Fiat, ithalde Volkswagen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Otomotiv Distribütörleri Derneği'nden (ODD) derlenen verilere göre yılın ilk 6 ayında Türkiye otomotiv pazarında en fazla otomobil satan markalar sıralamasında, ilk 5'te 4 yerli üretici şirket yer aldı.
    6 aylık dönemde en fazla yerli araç satışını Fiat, en fazla ithal araç satışını ise Volkswagen yaptı.
    2022 yılının ilk yarısında otomobil ve hafif ticari araç satışları yüzde 9,3 azalışla 357 bin 904 adede geriledi.
    Söz konusu dönemde otomobil satışları yüzde 10,3 azalarak 278 bin 282 adet, hafif ticari araç pazarı da yüzde 5,6 daralarak 79 bin 622 adet olarak gerçekleşti.

İlk 6 ayda en çok satılan markalar: Yerli üretimde Fiat, ithalde Volkswagen

Bu yılın ilk yarısında toplam 357 bin 904 adetlik pazarda, Fiat, Renault, Ford, Toyota, Hyundai, Karsan ve Isuzu markalarının öncülüğünde yerli üretim araç satışı 155 bin 481 oldu. İthal araç satışı ise 202 bin 423 olarak belirlendi.

Yerli üretim araçların toplam satıştaki payı 2021'in ilk 6 ayında yüzde 42,84 iken, bu oran bu yılın aynı döneminde yüzde 43,44'e yükseldi.

Söz konusu dönemde ithal otomobillerin toplam satıştaki payı ise yüzde 57,15'ten yüzde 56,55'e geriledi.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarında bu yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği 62 bin 154 adetlik satışın 61 bin 426'sını Türkiye'de üretilen araçların oluşturduğu Fiat, adet bazında yerli satış sıralamasında ilk sırada yer aldı.

Fiat'ı, 49 bin 330 toplam satışın 33 bin 971'i yerli üretim olan Renault ve 32 bin 386 toplam satışın 27 bin 730'u yerli üretim olan Ford takip etti. Toyota 17 bin 443 yerli satışla dördüncü, Hyundai 14 bin 560 adetlik satışla beşinci sırada yer aldı.

Ayrıca toplam satışlarda ithal araçlarının payı daha fazla olmasına karşın, genel toplamda ilk altı aylık dönemde yerli üretim yapan markalar zirvedeki ilk 5 markanın ilk 4'ünü oluşturdu. Sıralama Fiat, Renault, Ford, Volkswagen ve Hyundai şeklinde oldu.

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen, Türkiye otomobil pazarında ocak-haziran döneminde gerçekleştirdiği 29 bin 83 adetlik satışla ithal otomobil satışı listesinin ilk sırasında yer aldı.

Volkswagen'i, 17 bin 919 adetlik satışla Dacia,16 bin 845 satışla Opel, 15 bin 148 satışla Peugeot ve 13 bin 8 satışla Citroen izledi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SigortaTower -- 21 Temmuz 2022; 23:42:9 >

• Ortalık Volkswagen kaynıyor. Millet 500’ü corolloya vereceğime daha kaliteli Polo’ya veririm diyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • daswagen kullanıcısına yanıt
    Corolladan poloya geçen adam depresyona girer

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PSA grubu iyi satmış trafikte de anlaşılıyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Güldürmeye devam ama belli süre sonra sıkıyo komedi dikkat et trajikomik oluyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 18 Temmuz 2022; 12:19:42 >

Sonra dost dediklerin bile sana hassssss'la başlayan şeyler söyleyince bozuluyorsun.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Aa ne ilginç ya !

Defiant’ın alıntıladığı yukarıda ki mesajı bildirimlerde görünüyor fakat senin ki görünmüyor.

Neyse seninde keyif alacağını umduğum çok geniş bir corollo-civic kıyaslama-inceleme konusu açacağım yakında.

Hangisine neden teneke deniliyor ?

Niçin ilk etapta japon taksicilerine yönelik çıkış yaptı ?

Nasıl bu kadar düşük maliyetle üretiliyorlar ?

İlk güvenlik zaafiyeti nerede ortaya çıktı ?

Geri çağırmaları kim yapıyor ?

gibi soruların cevaplarının olacağı inşallah güzel bir inceleme yazısı olacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Konudan daha önemli olan şey konunun sahibi. Çok kaale alınacağını sanmıyorum. Boşuna zahmet etme.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Commandx beni negatife boğuyorsun şu an..

Neyse konuyu okuyunca hafifleyeceğini umuyorum otomobil konusunda ki cehaletin kalkacak.

• konu güncellendi.

• Benim bı komşum var hiç arabaya binmez ayda 1 gün calistiri sadece ve her 3 yılda bir satıp sıfır vw Passat alır. İkinci elde değeri kaybetmiyor diye alıyorlar kafa gidik bildiğin. Ben hayatta Euro kurundan dolayı pahalı alman araçları almam. Almanya'da bu arabalar yerli diye bol taksit düşük kredi vs satılıyor ona rağmen Almanya da bile psa olsun Hyundai Kia olsun güzel satış rakamları yakaladılar bir vw den kaliteliler. Heleki tamirhane vb YouTube kanallarinda vw nin standartlara uymadığı ve çok büyük masraflar açtığı gösterildi bkz TSI motor

Eczacı tanıdığım da var oda her hakkı geldiğinde yeni kasa çıkınca gollfun yeni kasasını alır gider gösterir vergiden düşer kapalı otoparka koyar aracını. Yani otodan anlayanlar vw almıyor sadece ikinci elde yüksek fiyattan satabiliyoruz diye aliyorlar. Arabada binmiyorlar fazla sorun yok yani onlar için .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.