Şimdi Ara

İlk arabamı alıcam yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba.ilk aracımı alıcam 22 yasındayım.Lada samara sport bi araç begendim fiyatta anlastık ama aracın ocak ayından beri vize ve sigortası yok.

1- Vize sigorta masraflar ne kadar tutar?
    2- Aracı baska bır sehırden alıp istanbula getiricem plakanın degişmesi ne kadar tutar?
    3- Plakayı degiştirmeden kullansam cezası var mı?
    4- Notere ne kadar para vericem?
    5- aracın borcu varken satıs yapılmadıgını duydum,muayenesi ve sigortası yok bunu nasıl halledicem.
    6- Parayı adama ne zaman nasıl vericem?

Şimdidem teşekkür ederim.

• Henüz cevap veren olmamış ben bildiklerimi yazayım

3- Plakayı değiştirmeden kullanabilirsin, cezası yok hatta küçük bir şehirse sigortası daha az tutar.
    4- 86 Lira alım satım masrafı var

Diğer sorularına kesin cevap veremiyorum, bilgisi olanlar yazsın.

Fazladan para versen vizesini falan yapıp teslim etse?
  • Muayenesiz bir araçla trafikte yakalandığınızda 62 TL lik cezanız kesiliyor ve muayanenizi tamamlamanız için size 7 günlük süre veriliyor. Eğer bu süre zarfında yine muayenenizi yaptırmazsanız tekrar yakalandığınızda ise yine 62 TL ceza verilerek aynı zamanda aracınız trafikten men cezası alıyor.

Trafik sigortası olmadan muayene de yapılmıyor. Trafik sigortası 200 tl civarıdır. Aracın vergi borcu var mı?(ya birikmiş 3 bin tl borcu varsa) ne kadar var internet vergi dairesinden öğrenmelisin. Aracın üzerinde haciz varmı aracın dosyasının olduğu emniyet müdürlüğünden muhakkak öğren. 10 bin tl ye araba alırsın üzerinde 30 bin haciz çıkar. noter bu hacizi bilmez diye biliyorum.

!Aracın satışını noterden almadan sakın para verme!!! Kendi aranızda yapılan sözleşme araç satışında geçersizdir. Noterde satış olsun parayı sonra veya noter önünde aynı anda ver. Sonra vah tüh işe yaramaz. Sana noter olmadan satayım derse 100% arabanın bir borcu var demektir. Çünkü arabayı satmak için arabanın vergi borcu olmamalı. Sen bence tecrübeli bir akraban veya arkadaşından yardım al. Bu işler basit görünür ve işi bilirsen basittir ama çok fazla risk faktörü vardır. Ayrıyeten trafik sigortası seni koruyan bir sigortadır. Gidip orta sınıf bir araca vurdun hatta biraz üst sınıf bir araca vurdun diyelim. bugün bir kapı boyatmak 300-400 tl en az. Arabanı satarsın ama borcun bitmez. ve emin ol çarptığın aracın kasko sigortası, avutkaları ile, senden hasar miktarını çatır çatır alır. Trafik sigortan olursa 22 bin tl'ye kadar karşı tarafa verdiğin hasarı öder.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.