aracımın yıllık bakımını 3 gün önce yaptırdım. 3 gündür sabahlar ilk çalıştırmada mavi duman çıktı. ilk gün çok yoğun sonraki gün biraz daha az bugün ise çok az duman çıkıp ortadan kayboldu. fazla yağ konulmuş onu atıyordur diyorlar.
Doğrumudur acaba? fazla yağı nereden nasıl atıyor ki?
araçta herhangi bir çekiş ya da yakıt sorun yok. araç 1.6 benzinli motor.
Başınıza geldi mi böyle birşey?
Mavimsi duman aracınızın sekmanlarının eskimesi sonucu yag yaktıgının bir göstergesidir.
hadi ya..ama bakım öncesi bişey yoktu...nereden çıktı bu sorun? duman giderek azalıyor. bakayim yarında olacakmı.
bakım yapmasaydık daha iyidi o zaman:((
quote:
Orijinalden alıntı: Michael Wittmann
hadi ya..ama bakım öncesi bişey yoktu...nereden çıktı bu sorun? duman giderek azalıyor. bakayim yarında olacakmı.
Hocam parça değişikliği falan oldu mu ? belki yeni parçalar yüzünden oluyordur .
quote:
Orijinalden alıntı: xrebelliousx
quote:
Orijinalden alıntı: Michael Wittmann
Hocam parça değişikliği falan oldu mu ? belki yeni parçalar yüzünden oluyordur .
yok hiç parça değişmedi. bildiğniz rutin bakım oldu. yani yağ, hava ve polen filtresi değişti.
arkadaşım fazla yağı atıyordur diyor. inşallah böyledir. çünkü bugün çok az duman çıktı. yarın bakayim ne kadar çıkacak.
bir de bakım öncesi böyle bir sorun yoktu.
ya eğer sorun fazla yağdan ise şu yağ işini bana öğretin ben değiştirecem bundan sonra. offff:(((nedir bu ustalardan çektiğimiz..
belki de fazla yağ konuldu. inşallah düzelir düzelmezse segmanlar değişir herhalde