Şimdi Ara

ilk defa araba alıyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sayın tecrübeli arkadaşlarım ilk arabamı alacam hayatım boyunca etrafımda araba alabilecek herhangibir yakınım olmadığı için bu dalgaları bilmiyorum.
    sorum şu: ben alacağım modelde karar kıldım param hazır ama araba almaktan tırsıyorum anlamadığımı anlayıp bana olmadık bi araba kösecekler diye tedirginim. tek başıma galerileri yada sahibinden arabalara bakmak istiyom ama bkarken hangi konularda uyarırsınız

• olmadık araba kosemek nedir onu anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

olmadık araba kosemek nedir onu anlamadım

kötü ,kazalı araba satacaklar anlamında
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx

quote:

hııköserler o zaman dikkatli olsun
  • Galeriyi salla.Araba pazarına erkenden git temiz gördüğün arabayı direk çevir galericilerden fırsat bulursan alabilirsin belki.Onun dışında begendiğin arbayı önce expertize götür adamın dedikleri dışında sorun varmı ona baktır.Ardından sanayiye de götürebilirsin heryerine baktır sorun yoksa al.Prt kaydı cart curt varmı onu da almadan önce mutlaka ögren.Sms gönderiyosun arkadaşlar detaylı bilgi verir ben bilmiyorum kaça gönderildiğini
  • fatih arkadaşın dediği gibi ancak arabayı hemen beğenip alma biraz araştır expertizi de unutma
  • Sigorta acentesi ile tanış. arkadaş ol. araba alacağım ama kararsızım. araç alınca sigorta+kasko filan sizden yaptıracağım. ama almadan önce pert kaydı filan var mı ona bakabilir miyiz dersin. aklına yatan bir aracı expertiz+varsa lpg kontrolü + sanayide bi kaç yere göster. sonra sigortacıdan arabanın eziğini büzüğünü ögren.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok saolun kafamda bişeyler oluştu
    bu arada kösmek=kakalamak=kazıklamak bilmeyen arkadaş
    her neyse kasko olayı pahalıya patlar mı
    expertiz olayı nedir uzman falan mı
    galerilere neden güven olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sn0807

çok saolun kafamda bişeyler oluştu

Buradan en az 10 sayfa çıkar

Neyse ben ilkini cevaplayayım. Kasko alacağın arabanın değerine göre belirlenir. Aracın modeline göre, kaskoyu yaptırdığın sigorta şirkerine (yapılan poliçeye göre de) göre de değişir. Yıllık olarak 700 TL gibi fiyatlardan yukarılara doğru çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Neyse ben ilkini cevaplayayım. Kasko alacağın arabanın değerine göre belirlenir. Aracın modeline göre, kaskoyu yaptırdığın sigorta şirkerine (yapılan poliçeye göre de) göre de değişir. Yıllık olarak 700 TL gibi fiyatlardan yukarılara doğru çıkar.

bende 2 yi cevaplıyim elbirliği ile arkadaşı kalkındıralım expertiz araba konusunda uzman kişi yada kişiler demek.kaportacı,boyacı,motorcu bu sınıftaki kişilere örnektir.alacağın aracı bu kişiler uzman oldukları branşta inceleyip sana aracın durumunu söylerler.araç alacağın zaman bu kişilere göstermeden araç almamalısın,bu arada boyacı ile kaportacı aynı anlama gelmez.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

bende 2 yi cevaplıyim elbirliği ile arkadaşı kalkındıralım expertiz araba konusunda uzman kişi yada kişiler demek.kaportacı,boyacı,motorcu bu sınıftaki kişilere örnektir.alacağın aracı bu kişiler uzman oldukları branşta inceleyip sana aracın durumunu söylerler.araç alacağın zaman bu kişilere göstermeden araç almamalısın,bu arada boyacı ile kaportacı aynı anlama gelmez.

Sıra geldi 3'e Çok tehlikeli soru

Şunu belirteyim, galericiler bu işin ticaretini yapan insanlar oldukları için, her ticaret erbablarında olduğu gibi bu sektörde de dolandırıcılık çok fazla sayıda olmaktadır. Bu yüzden helal yoldan kazanç sağlamaya çalışan galerici bulmak çok zordur günümüzde. Bunun içindir ki, galerilere güven kalmadığından aracı ruhsat sahibinden almak daha avantajlı görünmektedir. En basit ve sıkça karşılaşılan bir örnek olarak, galericilerden alınan araçların birçoğunun kilometresi değiştirilmiş olur.

• expertiz ortalama kaça patlar hepsi bi serviste bi arada mı duruyor kaportacı boyacı oto elektrikçi falan yani bu expertiz işini yapmak için bu şahısların bir araya gelip oluşturduğu servisler mi var
    galericilerin bu olayını bilmiyodum öğrendiğim iyi oldu
  • quote:

expertiz ortalama kaça patlar hepsi bi serviste bi arada mı duruyor kaportacı boyacı oto elektrikçi falan yani bu expertiz işini yapmak için bu şahısların bir araya gelip oluşturduğu servisler mi var
    galericilerin bu olayını bilmiyodum öğrendiğim iyi oldu

bu arkadaşları bir markanın servis çatısının altında bir arada denk getirebilirsin.hepsi ordadır.örneğin toyota aldın bunları toyota servisindedir.renault aldın renault servisindedir.ayrıntılı expertiz istersen her servisin farklı ücretleri olmakla birlikte ortalama 150 den başlar yukarı doğru çıkar
  • araba almayı bırak almaya çalışmak bile ücretli demek 150 bile bu iş için fazla geliyor o kadar parayı arabaya bayılınca
    bi arabanın bişeylerini öğrenmek için biyerlere msj atıyomuşuz anında cevap geliyomuş nedir o biliyomusun dostum
  • Yukarıda bahsedilen ''aracı almadan önce yapılması gerekenler'' , olur ya galeriden de araç alırken mutlaka yapılması gerekenlerdir. Galeri'den alıyorum, bir sorun olursa gider bulurum, zaten yeri yurdu belli diye düşünme sakın, arabayı sattıktan sonra değil seni babasını bile tanımayan tipler var.
  • bu kadar sözden sonra heralde galeriye bulaşmam yarın 2. el pazarındayım inş.
  • quote:

araba almayı bırak almaya çalışmak bile ücretli demek 150 bile bu iş için fazla geliyor o kadar parayı arabaya bayılınca
    bi arabanın bişeylerini öğrenmek için biyerlere msj atıyomuşuz anında cevap geliyomuş nedir o biliyomusun dostum

1.http://linkcim.net/3k9it
    2.http://linkcim.net/8f5jh

• Hadi hayırlısı bakalım ne düşünüyorsunuz
  • quote:

quote:

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: airbrq_23

quote:

quote:

quote:

hocam arkadaşa kösememeleri için elimizden gelen yardımı yapıyoz ama otomobil piyasasında köselenmemek mümkün değil

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.