26 yaşında ilk defa mesaili bir işte çalışıyorum. daha önce freelance yazılım ve sosyal medya yönetimi işleri yapıyordum ama evdeydim rahattım. ilk defa hergün işe gidiyorum haftada 6 gün günde 9 saat mesai bu ne böle hergün işe mi gidicez çok saçma < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ilk defa çalısıyorum
-
-
9 ssat 6 gün çok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
evet gidiceksin hem de ömür boyu, eğer bi şekilde sistemi kırmazsan. ben de hala kırmaya çalışıyorum
-
malesef..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
nasıl hocam
Hocam davulcu adamsın boşver sistemi davulculuk yap.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
evde yatarak veya oturarak çalışmak yerine, hareketli ve koşuşturmalı bir işte çalışmayı tercih ederim. Bu vücut sürekli oturup yatmak için yaratılmadı. Buna kaslar bile dayanmaz...
-
işte bitcoin yazılım bir punduna getir paraya vur demek istiyor da o işlerle uğraşanları da gördüm ben. işin hayırlı olsun önemli olan başlangıç. en zor kısmını atlatmışsın bundan sonra daha iyi işlere geçeceksin çünkü iş çalışırken daha iyi bulunur evde oturan adam iş bulamaz kolay kolay. hani derler ya devlete kapağı at diye aslında alakası yok bir işe başlayın da ya da kapağı at de istersen sonra daha iyisi gelir yani daha kötüsü olamaz böyle düşün. tecrübe edindikçe daha değerli personel olacaksın. 9 saat 8 saate 6 gün 5 güne düşecek maaşı da artacak. yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışma derler ya ilk başta zorluğunu çekeceksin sonrası daha güzel olacak yeter ki çalışmaya devam et boşver kısa yolları o kadar emeğin boşa gitmesin. sistem demiş arkadaş da kendi elinle tek tek taş koyup yaptığın kaleye diyelim sistem denmez. herkes de yapamaz yani çalışmaya başlayıp dikiş tutturmak daha ileriye gitmek azim ister. benim çok eskiden ilk işine bir otelde başlayıp ki çok rahat işi devam ettirmedi turizm mezunu kuzen ve asla çalışmadı. şimdi 5 6 kedi bakıyormuş. o da yapıyor iddaa bitcoin falan fıstık belki benden zengindir ama emekli olamadı bu gidişle de daha olamayacak 49 yaşında. bir de çalışan insana saygı farklıdır ben memurum mesela mali müşavirlik bırakıp girdim sağlık sebeplerinden daha az parası olmasına rağmen. sevilen ve tırsılan bir simayım sülalede. sağlık derken bipolarım baktım dövecem herkesi dedim ya boşver değmez. yani ilk işi bu olup da bırakan olmaz hiç duymamışsındır. bu belgeyi bugün almak imkansız gibi bir şey ben 2003'te aldım o zaman bile çok zordu. para da değildi benim derdim boş oturmak istemedim işte 7 senedir memurum meb'de. aynı şey mi diyeceksin işte onu demek istiyorum zaten ben 26 yaşında başladım çalışmaya şimdi 47 yaşındayım birden olmadı yani. ha ben özelde hiç iş aramadım zorluk çekmedim zaten bir iki başka yok. o kadarı da benim başarım olsun ama bu kadar yani yoksa 26 yaşında büro açtım diye yağmur gibi gelmedi herkes bi 6 ay boş oturdum sabah gittim akşam geldim onu bile takdirle karşıladı herkes. ilk işte zorluk olur hiç kafana takma dikiş tuttur gerisini boşver. anlayan anlar anlamayan anlamaz. anlamayana da anlatmaya çalışma gitsin o da bir çalışsın bakalım bir de onu dinleyelim?
-
İş hayatına çok geç atılmışsın. Zorlanman normal. Modern köleliğe hoş geldin.
-
doğru hocam haklısınız cv im bomboştu en azından bir yerden başlamış oldum
hah bak özetle ne demek istediğimi anlamışsın bir çizik attın artık kağıda bundan sonra nereye imkan bulursan başvur. sana bakışları evde oturan adam değil çalışan adam olacak para pul da değil mevzu. ben o kadar uğraşmışım büro açmışım sopranos gibi sülale ama iş olmadığını bildiğim halde sabah gidip akşam geliyordum 6 ay yani ilk işimde bile memur mantığı gibiydim normalde mali müşaviler böyle çalışmaz paso gezer. işine bağlı olunca yani dikiş tutturmak dediğim oydu dediler bu adam iyi. atıyorum o zamanlar 20 liraya defter tutan bizim sınıftan diğer mali müşavir arkadaşlar ben birden 100 liralık defterler tutmaya başlayınca şaşırmışlardı. bir de ben turizm bırakıp işletme kazandım puanım kesilmesine rağmen ve 2 sene mali müşavirlik stajı vardı şimdi 3 sene. staj başlatma sınavı var başarı oranı diye bir şey yok %5'ti en son. yıllarca sırf bu sınava giriyor insanlar yani kim 26'dan önce mali müşavir olabilmiş görmek isterim geç falan değil 26 işine göre değişir. sen önce evden para kazanmışsın ama ne dedim parayı ondan bundan da kazanırsın iş başka bir şey. parayı yine kazan başka işlerden ya da aileden zengin ol paraya ihtiyacın olmasın ama evde boş oturanları görmüyor musun çevrende? onlara ne gözle bakılıyor sana nasıl bakılacak bak biraz çalış ne demek istediğimi anlayacaksın.
-
kesinlikle öyle. zaten bir şekilde geçiniliyor freelance işlerde fakat evden çalışmanın bu gibi durumlarda sürdürülebilir bir yanı yok ve psikolojik zorluk yaşatıyor. dediğiniz gibi toplumda işsiz olarak fişlenmek + sosyal olarak izole olmak + mesai olmadığı için bir disiplinsizlik söz konusu. mesela remote çalışsam bu kadar zorlanmam. yine bir işim olmuş olur ama evden mesai yaparım. ama freelance de yeri geliyor haftalarca bir şey yapamıyorum bir düzenim olmuyor. hem de cv me de bir katkısı olmuyor. mesai kültürüne alışmakta zorlanıyorum ama bunu başarıcam başka çarem yok hocam haklısınız
söylediklerinde samimi olduğunu düşünüyorum ve bu şekilde devam edersen ilerde iyi yerlere geleceğine inanıyorum. iyi yer demek 2 villa 3 araba o değil. ikinci el 5-10 senelik olabilir ama sen almışsındır ya da kendine göre düzgün bir eş bulmuş ve kötü bir çevren olmamıştır? iyi yer demek benim gözümde mutlu olmaktır. çalışan adamın elinde kartlar seçenekler olur mesela bende bir aşağılık duygusu yok memurum diye ama ola ki oldu basarım istifayı tekrar mali müşavir olabilirim çünkü o belgeyi kazandım ben ve her sene aidat ödeyip sakladım. bu benim bir kazanımımdı. sen de çalışarak kazanım yapacaksın ve hiçbir zaman çaresiz hissetmeyeceksin. Allah yolunu açık etsin. kafan bozar bunalırsan bana her zaman yazabilirsin çünkü ben çalışan adamın her zaman yanındayım.
-
İşim olmadığı halde cumartesi günleri de yanıma termos dolusu çayımı alıp iş yerine gider, bütün gün vakit geçirirdim.
İş huzur verir...
-
Hayatsız bir insan için hızlı internet, klimalı ortam falan varsa iş yerine gitmek bir çözüm olabilir. Anahtar durum HAYATSIZ olmaktır.
-
Çok çalışırsanız para kazanmak için zamanınız kalmaz.
-
Geçen ay izinde olduğum halde yol üzerinde deyip çocukları anamla beraber iş yerine götürdüm.
Onlar anam ve çocuklarla ilgilenirken oturup masama biriktirilmiş olan dosya yığınlarının işlemini yapıp masayı temizledim.
Hatta bir arkadaş "Abi izinde bile çalışıyor musun !??" demişti.
Geçenlerde bir başka arkadaş anlatmıştı:
Patron benimle ilgili konuşurken "Bir iş veriyorum normalde yarım günde biter, bu herif yarım saat sonra bitmiş halde önüme koyuyor, geçenlerde senelik izinde olduğu halde gelip dosyaların işlemlerini yapmış" demiş...
-
Herkeş işten kaytarmak, evinde yan gelip yatmak ve senelik izin için aylardır gün sayarken, senin izinde bile çalışıp masanı temizlemen, süzme bir işkolik olduğunu gösteriyor.. Sakın ama sakın bir daha bu forumda izin yapmanın ve işten kaytarmanın hayallerini zikretme ve işinden de şikayet etme bir daha .. Çünkü heç ama heç inandırıcı olmayacak ve forumdaki herkeş seni yalancılıkla suçlayacaktır...
-
Sağ olun hocam teşekkürler
biyomedikal alanında mı buldun hocam? Ne tarz bir iş?
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
evet gidiceksin hem de ömür boyu, eğer bi şekilde sistemi kırmazsan. ben de hala kırmaya çalışıyorum |
9 ssat 6 gün çok
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X