Şimdi Ara

ilk defa kendim sistem topluyorum,kritiklerinize ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyat performans sistemi yapmaya çalışıyorum. Ama "performans" da özellikle istediğim şeyler var.İlk olarak toplayacağım kasayı solidworks,catia,ansys,unreal engine,blender gibi programlar kullanmayı hedefliyorum.Çok büyük dosyalarda çalışmam yok zaten.Bu programlardan bazıları tek çekirdekle çalışırken bazıları çok çekirdekle çalışıyor.Oyun olarak da 2k 144 fps oyun oynamayı planlıyorum.Bu doğrultuda;

İşlemci olarak ryzen 7 9700x düşünüyorum.Nedeni ise 7700 ve 7700x in fiyatlarının 9700x e yaklaşmış olması ısı değeri daha düşük olması,saat hızının daha yüksek olması,8 çekirdek olması,az da olsa oc yapılabilmesi(galiba 125 watta kadar). ryzen 9 veya 9800x3d gereksiz pahalı geliyor ve alacağım ekran kartına fazla güçlü olurlar.

Cpu cooler olarak Thermalright Peerless Assassin 120 aldım bile. işlemci 125 wattdeyken 80 derecede tutuyor,bence güzel bir değer.İş görecek en ucuz soğutma yöntemi.Bunda tavsiyeye gerek yok girdik bi yola :D

Anakart olarak MSI Pro B650M-P düşünüyorum. Ryzen 9700x i oc yapan en ucuz ekran kartı bu galiba.Bundan daha ucuzları vardı da 125 watt destekleri yoktu. mosfetleri 9700x için yeterli diye okudum.Anakarttan bi beklentim yok açıkçası.Isıya dayanıklı olsun,bozulmasın ve ucuz olsun. Wifi, bluetooth,4 ram slotu veya 2 ssd slotla ilgilenmiyorum.

Ssd olarak 1 tb kc3000 almayı planlıyorum. Gen4 ssd ve dramli ssd şart.Bunları sağlayan en ucuz opsiyonlardan biri de kc3000.Uzun ömürlü olması,iyi okuma yazma hızı,cezbetti.

Ram olarak 2x16 goodram 6000 hz ve 30 cl aldım.İyi fiyata yakaladım,aldım.Bunda tavsiyeye gerek yok girdik bi yola :D

Kasa ve psu konusunda çok kararsızım. Ve en çok yardım istediğim kısım burası. Kasadan beklentim ucuz olması ve önünün mesh olması başka kriterim yok.

Psu da ise kasa içindeki parçaların zarar görmeyeceğini sağlayacak en ucuz 750 wattlık bronz+ psu arayışındayım. Psu lu kasa ve psu suz kasalar diye ikiye ayırdım. 4k limitle halletmek istiyorum.

Psulu kasa için aklımda "BitFenix 750w 80 Apollo Apl-300-kkgxp-4f Gaming Mid-tower" var.Güzel tercih mi bilmiyorum.Psu özelliklerini buladım açıkçası.Başka psulu kasa tavsiyeniz varsa harika olur.

Psusuz kasalar için Antec AX20,Antec NX Series NX29,Antec NX360 gibi 1200-1300 lira bandındaki kasaların yanına

Psu olarak da NZXT C750 -,Corsair CX Series CX750 U,Gigabyte GP-P750GM,Thermaltake TR2 ST,DeepCool PK750D almayı düşünüyorum.Ama hangi iki combo mantıklı karar veremedim.Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.

Son olarak ekran kartını soranlarınız olacaktır. Şubat ayında çıkacak 5000 serisi ekran kartını almayı planlıyorum.O zamana kadar yaklaşık 2 ay bounca 1000 serisi ekran kartımı kullancağım sistemde.

Kendimce tasalardığım yukarıdaki sistemin(kasa hariç ve gpu ) uyumu nasıl? daha iyi parça tavsiyeniz var mı?Tavsiyede bulunacakken bazı şartlarım(dram gibi) olduğunu ve fiyatı minimumda tutmaya çalıştığımı unutmazsanız sevinirim.

• kasa+psu
    https://www.akakce.com/bilgisayar-kasasi/en-ucuz-fsp-cmt318-argb-4-fanli-750-w-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,713297606.html

o baktıgın kasalardan 2 sıne peerless assasin sıgmıyor,diğerine de 3 fanlı kart alsan sıgmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 9 Aralık 2024; 13:30:47 >
  • @n201 in tavsiyesiyle fsp kasalı sistem satın aldım. Araştırdığıma göre de gayet iyiymiş. Ben 591m 750w modelini aldım. Gpu olarak sağlam bir 5000 gpu alırsanız 850w modeliyle arasında 500lira gibi bir fark var.

• Araştırıp bileşenleri seçmişsin tebrik ettim. Güç kaynağı hariç mantıklı. Bu kadar bileşene güç sağlamakla görevli güç kaynağından kısmak mantıklı değil. Giriş seviyesi modeller yerine en az orta seviye güç kaynağı almalısın. Ayrıca kasanın hacmi, tasarımı ve üzerindeki fanlar, soğutmaya doğrudan etki ediyor.
  • n201 kullanıcısına yanıt

Çok teşşekür ederim, kasa konusunda patlayacağım tahmin etmiştim.Fps markasını duymamıştım,fiyatı da bi tık tuzlu geldi.Daha uygun bi tavsiyeniz var mı?

• hm12 H kullanıcısına yanıt

Şimdi 850 wattlık modeline baktım fiyatı 6k yı geçmiş. 5070 ti almayı hedefliyorum(daha para ortada yok gerçi :D ) sızıntılara göre güç tüketim değeri 300 watt gibi bişeymiş(4080 superden az). 4080 superi 750 wattla kullanılabildiği için bana da 750 watt yeterli diye düşündüm açıkçası.

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Tek atımlık kurşunum olduğu için son 7 8 gündür parçaları araştırıyorum. ama kasa ve psu karar vermek zor açıkçası. Hem fazla bütçe kalmıyove performansa direkt katkısı yok hem de dediğinizi gibi bu kadar bileşene güç sağlıyo bu bakımdan da önemli ama.İnsan arada kalıyor açıkçası.

• space_dye_vest kullanıcısına yanıt
    az bile daha bide tuzlu mu geldı,
    o zaman rampage,gamepower,powerboost falan bakacaksın psu ve kasa

O tür markaları da seçmemeye çalışıyorum açıkçası.Benim postta paylaştığım kasalardan gpu ve peerless assassin sığacak bi tane bile kasa yok mu? 5 6 kasa araştırıp hepsininde patlamam büyük başarı :D

• Oc dusunuyorsan x670e anakart bakabilirsin. Msi tomahawk aldim indirim beklemen gerekiyor ama.
    nx290a 29 cmyi geçmeyen kart bulursan olur.
    5070ti düşünüyorum demişsin 900 lira mı çok geldi
    yukarda bitfenix apollo atmıssın ona sıgar 34 cm kart ,peerless assasinde sıgar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 9 Aralık 2024; 19:1:37 >
  • Methotrexate kullanıcısına yanıt

açıkçası bütçe kısıtlı olduğu için x serisi ankartları almayı düşünmüyorum.Anakarta maksimum 5000 tl ayırabilirim. MSI Pro B650M-P 125 watta kadar desteği var galiba(emin değilim, chatgpt ye sordum) benim işlemcim ve soğutucumunda limiti 125 watt gibi. açıkçası uyumlu olacaklarını düşünüyorum.Eğer MSI Pro B650M-P 125 125 waata kadar desteklemiyosa başka tercihlere de bakarım tabi.

Elime yeni yeni para geldiği için şuan bütçe kısıtlı açıkçası.2 3 aya rahatlıcam. kasa ölçülerini bahsetmeniz harika olmuş, 4000 serisinin ekran kartları bile zar zor sığıyor.5000 serisinin nasıl olacakğı belli değil.Ben en iyisi sizin tavsiye ettiğinizi almaya çalışayım.Cevaplarınız için ok teşekkür ederim buarada. son olarak Tavsiye ettiğiz FSP CMT318 kasanın desteklediği uzunluk ne kadar acaba? tekrardan ellerize sağlık.

425 mm demiş sitesinde

Kusura bakma seni de sorularla boğdum.Ne kadar teşekkür etsem azdır,kralsın.

Eski tip sadece ön alta fan takılabilen kasayla chipset sıcaklığı boşta 61°C iken ön panele 3x140mm fan takılı gelen kasayla stres testinde benzer sıcaklığa çıktı. İşlemci ve ekran kartı üzerindeki kendi soğutmaları ile performans olarak hissedilir kayıp olmaz ama hava akışının iyi olduğu bir kasada aynı performansı daha sessiz bir şekilde elde edersin.

Güç kaynağı konusunda ise orta seviye olanlar genelde 80+ gold enerji verimliliğinde olduğu için elektrik faturasına yansır. Güç kaynağı ve kasa uzun hizmet ömrü olduğu için aradaki fiyat farkına değiyor. Ayrıca olurda elektrik kesilir, elektriksel bir sorun çıkar işte o zaman güç kaynağı bütün sistemi koruyabilir. Şebekeden çektiği elektriği stabil olarak iletmesi, sistemin çalıştığı her saniye güvende olmanı sağlar.

@n201 dediklerinde aradığın ürünleri bulabilirsin. Yine sorunsuz kullanabilirsin ama olurda bi kere ihtiyaç olursa artık şansına  

Ayrıca @n201 net ve etkili mesaj yazmışsın 

Msi b650m-p Package power limited to 135W.

B650-p alırsan kısıtlama yok. M olan micro-atx kartta kısıtlama var.

Düzenleme: sıcaklıklara buradan bakabilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=pUUVW7wgR3s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 9 Aralık 2024; 19:52:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TimFoster

Msi b650m-p Package power limited to 135W.

B650-p alırsan kısıtlama yok. M olan micro-atx kartta kısıtlama var.

Düzenleme: sıcaklıklara buradan bakabilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=pUUVW7wgR3s

Ben de zaten 125 watta kadar overlclok yapmayı planlıyorudum. Msi b650m-p almamda bi mahsur yok o zaman? Atıığınız link harikaymış ama sıcaklıklar korkuttu beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi space_dye_vest -- 9 Aralık 2024; 19:56:37 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.