Şimdi Ara

İlk Defa Linux Kullanmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows'un yanına Linux kurmayı düşünüyorum merak ettiğim için denemek amacıyla kurcam, belki severim sürekli kullanırım Aklımda Ubuntu kurmak var ama fazla araitırmadım. Ubuntu Tr sitesi olduğu için sorun olursa daha rahat çözerim diye düşünüyorum ve gözüme ilk Ubuntu çarptı. Dediğim gibi Windows un yanına kuracağım. Sizce başlangıç için nasıl olur veya önerdiğiniz başka bir sürüm varsa önerilere de açığım. Forumda geçen xfcd masaüstü gibi şeyleri anlamadım. Ben direk Ubuntu TR den indirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle linux mint

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://websetnet.com/tr/7-desktop-environments-linux/

https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Temel_Linux_komutlar%C4%B1

Öncelikle bunları inceleyin. Donanımız iyiyse ubuntunun normal sürümünü (unityli) olanı kurabilirsiniz. Donanımınız kötüyse ubuntu mateyi kurun.

Linux minti önermem. Önerenler windowsa benzediği için öneriyor ama windowsa benzedikten sonra kullanmanın manası ne ? Stabil falan deniyor imzamdaki sistemde bile laglar oluyordu.Üstelik ubuntu 17.04 çıktı ama linux mintin yenisi hala çıkmadı güncel değil yani.

Ubuntuyla biraz alıştıktan sonra Antergos kurmanızı tavsiye ederim oldukça stabil,hızlı ve paket yöneticisinde her türlü program bulunuyor.

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    2 yılı aşkın süredir Mint kullanıyorum , daha öncesinde Ubuntu kullanıyordum. Ubuntu'dan çok daha stabil , Ubuntu tabanını kullanmasına rağmen. Ha gerçi Ubuntu'nun temel sorunu da Unity kaynaklıydı , şimdi onu bırakıp Gnome'a geçiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

2 yılı aşkın süredir Mint kullanıyorum , daha öncesinde Ubuntu kullanıyordum. Ubuntu'dan çok daha stabil , Ubuntu tabanını kullanmasına rağmen. Ha gerçi Ubuntu'nun temel sorunu da Unity kaynaklıydı , şimdi onu bırakıp Gnome'a geçiyorlar

2sinide kullandım bir süre ama cinnamonda en az unity kadar ram yiyor. Cinnamonunda , Unityninde bir çok kez takıldığına şahit oldum. Mate,xfce,gnome daha kullanılabilir bu 2 masaüstü ortamından. Yani düşük sistemlere hep cinnamon öneriliyor abartılıyor yok çok stabil yok rami az yiyor falan hiçte öyle değil. Ubuntunun temel sorunu bence Unity değildi. Gnomeye geçilecek ama Ubuntu Gnomede o kadar stabil değil. Arch Linuxta kde bile oldukça stabilken ubuntu değil. Ubuntunun sorunu rolling-release olmaması bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 29 Nisan 2017; 15:48:41 >

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    Valla biz düşük sistemlere Cinnamon yerine Mate veya XFCE öneriyoruz. Bu ortamlar daha hafif , hatta iyice hafif isteyene de sonradan LXDE kurmasını söylüyoruz.

Cinnamon kullanıyorum , Unity'de yaşadığım yavaşlığın binde birini yaşamadım. Ha evde başka bir mütevazı donanımlı laptop var , direkt Mate kurdum geçtim.

Unity'de Cinnamon'da ağır ve düşük sisteme önermem ama Cinnamon taş gibi stabil. Unity ise emanet çalışıyor resmen
  • Windows 10'un yanına Linux Mint 18.1 cinnamon kurdum. Sorunsuz her ikisinide kullanıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ubuntu Tr sitesinde sadece bir link verilmiş unity vs diye ayırmamış. Nereden bulabilirim unity vs şeklinde
  • Ridooo kullanıcısına yanıt
    O Unity zaten. Default hali Unity , sonraki Lts de Gnome olacak.

• İlk Defa Linux Kullanmak

Arkadaşlar 2 haftadır ubuntu kullanıyorum. açılış ve kapanışta bu hataları alıyorum. ayrıca uygulama yüklerken yüklenemdi mesajı çıkıyor fakat yükleniyor ve de çalışıyorlar. bunlarla ilgili ne yapmalıyım.
  • Doğrudan Ubuntu ile başlamak yerine Ubuntu temelli dağıtımlara bakabilirsin. Kuracağın dağıtımın Xfce arayüzü kullanmasına dikkat et. Xfce pişman etmez. Bunun yanında şahsi önerim xubuntu 16.04 sürümü. Uzun süredir kullanıyorum ve herhangi sorun çıkarmadı.

• Benim sorum bu hatalar sorun çıkarır mı? Çıkarırsa ne yapmalıyım? Yoksa gayet düzgün çalışıyor ve uygulamaları da yüklüyor ve calisiyorlar. Ama sorun var diyor

• ASYAK A kullanıcısına yanıt
    Bence o verdigi hatayi bir yerlere not al ve ara internette.

• internette baya aradım ama bir yanıt bulamadım. güncelleme sonrası düzeldi.
    kernel komut satırına "pci=noaer" eklemeyi deneyebilirsin diycektim zaten hallolmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 6 Ağustos 2017; 21:1:26 >
  • tekrarlarsa denerim. teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetdagli1

kernel komut satırına "pci=noaer" eklemeyi deneyebilirsin diycektim zaten hallolmuş

tekrarladı ve önerdiğin yöntemle çözdüm. teşekkürler
    wow çok iyi ya. işe yaradığına sevindim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 11 Ağustos 2017; 21:57:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.