Şimdi Ara

İlk Defa uzun yol yapacagim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ehliyetimi alali 1.5 ay oldu hicbir sorunum yoktur arac kullaniminda sehir ici 200 250 km yol yaptim aracim yoktu simdi arac aldim 2 gun once nissan juke 3 gun sonra antalyadan ankaraya gidicem aanirim 580 570 arasi bi km si var onerileriniz nelerdir araba manuel sorarsaniz ve 130 u gecmeyi dusunmuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle hayırlı yolculuklar. Allah kaza bela vermesin. Benim önerilerim şunlar;

* Uzun yol dikkat dağıtır. Dikkatinizin dağılmaması için müzik dinleyin. Genel olarak hareketli parçalar olsun.

* Yorulduğunuzu, ayağınızın hafif de olsa uyuşmaya başladığını hissettiğiniz an çekin kenara 5 dk temiz hava alın.

* Gözlerde gram yorgunluk dahi olsa çekin bir benzinliğe 1 saat uyuyun. Ardından bir şekersiz bir kahve için.

* Yollarda sizinle kapışmak isteyenlere aldırış etmeyin.

* Sakin, dikkatli bir şekilde kullanın.

* En önemlisi 1 2 saat geç gidin ama sağ salim gidin.

• Oncelikle tessekurler fakat 3 gun sonra yazmisim arkadasim yarin sabah cik dedi bende yarin sabah cikmaya karar verdim fakat yarin sabah saganak yagmur var yagmurda fazla araba surmedim ama lastikler kis lastigidir yagmurda kacla gitmem gerekli veya fren ayari

• Ehliyeti yeni almışsınız, uzun yola çıkmayın.

Saygılar...
  • Öncelikle biraz daha tecrübe kazanmanız gerektiğini düşünüyorum, ya da yanınıza deneyimli birisi oldun. 130 km gerçekten yüksek bir hız.
    Aklınızdan çıkmasın aniden asfalt şartları değişebilir mıcıra girebilir ya da aniden bir araç çıkabilir.
    Ben bile şu yaşımda arasıra bunuda gördük diyorum.
    Örneğin yol eğimli yada düz, sağda kamyon yada uzun büyük bir araç, siz solda onun yada onların yanında, ve ileride sağda bir akaryakıt istasyonu olabilir, ve akaryakıt istasyonuna sağdan girilip en sağdan çıkılır. Akaryakıt istasyonundan en sağdan çıkan araç sizi göremeye bilir, sizde onu, o ağır araçları görür, ve onlar gelene kadar ben yola çıkarım en sola geçerim onlar sağda nasıl olsa der ve hızlı bir şekilde yola çıkabilir, unutmayın siz onu o sizi görmedi ve siz soldasınız ve o araçtan daha hızlı.
    bu ve bunlar gibi bir sürü nedenden dolayı yavaş ve çok çok dikkatli olun.

• Staj yapiyorum elektrik elektronik muhendisi olarak yallasik 6 ay oldu ozel bi sirkette ayda 2.100 tl aliyorum 6 ay sadece 100 lirayi kullanarak gecindim babam vasitasiyla kredi cektim tanjdigim bi abim vardir ordan orjinal nissan bayisi ordan indirim yaparak guc bela aldim gercekten kaza masi yilar beni ustelik 2 ay sonra staj biticek cidden kotu bir durum olur ben cikicam.mecburen siz onerilerinizi yazin kacla gitmeliyim en cok nelere dikkat etmeliyim

• Sabah ezani bittikden sonra cikmayi dusunuyoeum saganak yagmur bekleniyor onuda belirteyim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence çıkma hocam çok erken daha...
  • Uzun yol deneyimi daha iyidir alismak icin. Benimde ilk deneyimim bursa canakkale bursa arasinda asiri saganak yagmurlu bir gunde olmustu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk uzun yol deneyiminizde kesinlikle süratli kullanmayın 90 100 km hızla sakin gidin.. çünkü hız ne kadar düşük olursa karşılaşabileceğiniz bir tehlike yada zor durumla daha rahat başa çıkarsınız.. 4 saatten fazla direksiyon başında kalmayın mola verin.. trafik işaret ve işaretçilerine dikkat edin.. uzun yolda hertürlü sürprizle karşılaşabilirsiniz..kaza anına, yol çalışmasına, yola hayvan yada cisim fırlamasına, tehlike teşkil edebilecek bir maddenin yol üzerinde bulunmasına felan denk gelebilirsiniz.. Bozuk yada mıcırlı yol zeminine denk gelebilirsiniz, heleki mıcıra denk gelirseniz sakın frene ve gaza basmayın aracı akışına bırakın..kısaca uzun yolda cin gibi olmalısınız.. uygun lastik hava basınçları çok önemlidir kontrol edin.. mümkünse bakımları yapılmış araçla yola çıkın..

• Namazimi kildim simdi iyi bi uyku cekicrm 11.30 da araci yetkili servise goturup muayne lastiklerini kontrol edicem zaten yeniler kazasiz belasiz gidicem insallah

• quote:

Orijinalden alıntı: KeremMMA

Namazimi kildim simdi iyi bi uyku cekicrm 11.30 da araci yetkili servise goturup muayne lastiklerini kontrol edicem zaten yeniler kazasiz belasiz gidicem insallah

Allah kabul etsinn Hocam uykunuzu tam almadan cıkmayın yola.

• Ben götüreyim seni ankaraya, böbreklerin sağlam mı

• 1- 100km/h geçme.
    2- Yolda diğer arabalarla ilgilenme.
    3- Yolda bir şeye kafayi takip dalip gitme.
    4- 1 saatte bir bi benzincide duracak bi bahane bul. Birinden dondurma al birinden su al ne biliyim birinde tuvalete gir. Bu seni o kadar zinde tutacakki hic uzun yol yapmamis gibi olacaksin.

• Vay be bende ilk uzun yol deneyimimi ankara antalya arasi yapmistim araba kullanmaya baslayali 2 hafta oluyordu gecen ramazan bayramiydi otobusle gideyim diye cok dusundum ama bi cesaret yola ciktim. Yanimda usta sofor vardi ama uykuya dalinca bana faydasi olmadi

• - çok yavaş gitme,hızlı da gitme, hızın yol ve hava şartlarına göre değişebilir elbette ama 90-110 arasında olsun

- uykusuz araba kullanma
  • 130 la gidersen radar cezası yersin 100-110 bandında git...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • UYKUYA-UYKUSUZLUĞA DİKKKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!
    uykulu araba sürmek en sinsi ve en tehlikeli durumdur.
    ikinci uzun yolculuğumda uyumuş, yoldan çıkmıştım,
    kaza yapmadan yola girdim, çok çok tehlikeliydi.
    nevşehirden antalyaya giden arkadaşımı sıkı sıkı uyardım,
    ona rağmen uyumuş,
    bir gürültü ile uyanmış, bakmış karşışeride geçmiş.
    hemmen toplamış, şeridine geçmiş.
    yolculuk bittiğinde ön tamponda göçük olmuş, bir şeye çarpmış ama neye çarptığını bile bilmiyor.
    uykunu al yola çık,
    her saat başı arabanın 4 camını aç, içerisini havalandır, kirli havayı dışarı at.
    her 2-3 saatte mola ver, arabanın etrafında yürü, gerinme egzersizleri yap.
    7-8 saatden fazla araba kullanma, gerekirse 1 gece konakla.
    ve ne yaparsan yap, uykun gelirse sakın uykulu araba kullanma.
    yol kenarına yada benzinliğe çek uyu.
    uykulu araç kullanma, uyursan ölürsün.
    istatistiklere göre kazaların çoğu yolculuğun son 30 dk sında ve az km kala olduğu görülmüş.
    yolculuğun bitmesine 5 km kalsa bile uykun gelirse kenara çek uyu.
    (ben erzurumdan yola çıkmıştım, ankara elmadağına 5 km kala virajlı yollarda uyuya kalmışım düşünün artık)
    UYURSAN ÖLÜRSÜN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derememo -- 7 Ekim 2014; 9:42:47 >

• yakınmıs yahu uzun yollarda şehir içine girince dikkat et sadece.. Sen Antalya Mersin Hatay git de uzun yolu gör:))
  • Iyi geceler beyler yola cikiyorum hadi allaha emanet

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.