Şimdi Ara

ilk kalkış

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1998 model aracım ilk kalkışlarda titreme olmakta, gazı biraz fazla verdimmi? kalkıyor ama bana titremesi biraz normal değil gibi geldi. sizce bu bir arızamı acaba, yoksa benmi araca alışamadım. kalktıktan sonra problem yok.

Yeni bir opel kullanıcısı olarak yardımlarınızı bekliyorum.

• aracın modeli ne acaba?
  • araç kaç km de ve hiç baskı balata değişmişmi. baskı balatadan olabilir kalkarken titremesi. baskı balatanın ne alemde olduğunu herhangi bir ustaya baktırarak öğrenebilirsin.
    dikkat etmen gereken diğer husus şu:
    aracı çalıştırdığında devir saatindeki ibre inip çıkıyor mu? arabayı çalıştır debriyaja bas sonuna kadar ve vitesi 1 e al. sonra ayağını debriyajdan çekmeden gaza basarak devir saatini 1 e getir ve çok az ayağını debriyajdan çek araba hafiften kalkarken ibre 0 a doğru düşüyormu. eğer düşerse normal olarak titreyecektir. yok düşmediği halde titriyorsa baskı balata olma ihtimali çok yüksek. eğer devir düşüyorsa kötü yakıttan kaynaklanıyor sanırım. gaz kelebeğini (boğaz kelebeğide deniyor) temizlettirmen lazım, rolanti regülatörünü temizletmen lazım, egr valfini temizletmen lazım. bunları yapınca araç kendine gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogretmen82 -- 29 Mayıs 2007; 20:45:09 >
  • Araç 1998 model Astra GL km. 179.000'de
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.