Şimdi Ara

İlk Kasamı Alacağım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Normalde konsol oyuncusuyum. Arkadaşla birer sistem dizmeye karar verdik. Bir haftadır araştırma yapıyoruz ve şöyle bir liste çıkardık. Donanım olayına çok hakim değilim. Aşağıdaki sistem birbiriyle uyumlu mu, eksiği fazlası var mı, değişmesi gereken parçası hangisi yardımcı olabilir misiniz? Mevcut oyunları yüksek ayarlarda oynamak istiyoruz, çıkacak oyunları da en azından iyi ayarlarda açsın istiyoruz.

-MSI MB Pro A620M-E AM5 DDR5 6000MHZ

-AMD Ryzen 5 9600X İşlemci

-Sapphire RX 7800 XT Nitro+

-Crucial 16 GB DDR5 5600 MHZ x 2

-Gamebooster Titan Rainbow 240MM Soğutucu

-MLD M500 Ultra 1 TB 7000-4700 SSD

-Gamebooster GB-F3107B 650 W 80+ Kasa

• Sıfır ikinci el olayına karar verin sonrasında ise hazır sistem tavsiye ederim rx7800xt güzel kart ben de bir amd kullanıcısıyım ama yinede sıfır alınacaksa nvdia rtx4060 rtx 4060 ti dlss sayesinde daha iyi olur.Amd fsrda çok iyi ama dlss gibi değil ve rx7900xt ye çıkmadıkça fpsler fiyatını kurtarmıyor diye düşünüyorum özellikle türkiyede yurtdışında dolar bazında amd rekabetçi ama trde tl bazında rekabetçi olamıyor

r5 7500fli veya r5 8400fli sistemlere bakabilirsiniz.geçen forumda bir arkadaş 27k civarına 8400lü rtx 4060lı bir sistem aldı sizde tek tek toplamak yerine rtx 4060 ti ve r5 7500f veya r5 8400fli bir sistemi 30k ve altı civarlarda bulursanız iyi olur.Veya bütçe biraz daha yüksekse 40 50 gibi o zaman rtx 5070 veya rtx4080 gibi bakabilirsiniz.

amd kanadında ise dip fiyata ikinci ele yönelecekseniz rx6700xtden başlar rx6900xtye kadar bakabilirsiniz veya rx9070 bekleyebilirsiniz rx 7000 serinin tl bazında avantajlı olduğunu düşünmüyorum bir amd kullanıcısı olarak.

işlemci için ise inanılmaz fiyat avantajı yoksa intele girmeye gerek yok ddr4 olsun amd olsun bile diyebilirim.İntel sadece lga1900 serisi istisna olabilir oda ultra serisi fln bütçe oralara çıkarsa ve amaç oyun değilse belki olabilir.yoksa x3d oyun için üstün.

anakartada inanılmaz paralar vermeye gerek yok şu sıralar fityatlar çok yüksek amd kanadından örnek vereceksem a b ve x serisi var mümkün mertebe adan uzak durarak b almak iyidir b serisinde fazla para verdikçe paranın karşılığını ışık ve daha güzel görüntü olarak alıyorsan yanlış yoldasın x serisine ise çoğu kullanıcı ihtiyacı olmasa bile alır. b serisi çok satan bir kart ufak bir araştırmayla bulunur.

Yani ilk karar gpudur tek tek sıfır ikinci el her türlü önce gpuya karar verin ondan ve büyük bütçeyi gpuya ayırın sonra etrafına pcyi kurarsınız.

Kalitesiz güç kaynağından fln uzak durun adı sanı belli 750w veya üstü gold marka bir psuya yatırım yapmak iyidir.,

Ram fln çok önemli değil birkaç saat araştırmayla ortalama bir chipe sahip ortalam değerlerde fp rami bulursunuz rame fazladan vereceğiniz para fps olarak dönmez

keza depolamada öyledir milletin dram diye atıp tuuttuğuna bakmayın sürekli dosya transferi yapmıyorsanız ortalama bir 3000 3000 hızlarında m2 ssd 500gb bile olabilir başlangıçta alınıp yeterlidir sonra upgreade edilebilir.

Soğutma konusunda kalitesiz sıvı soğutma yerine kaliteli bir hava soğutma çok daha iyidir sıvı soğutma üst seviye işlemciler ısınan işlemciler içindir ve alındıysa 360lık alınmalıdır yani tek kule veya çift kule bir hava soğutma işinizi fazlasıyla görecektir ve sıvı soğutma sistemi sorunlarını yaşamayacaksınız.

Kasadır kasa içi fanlar fln bunlar teferruattır estetiktir sonradan istediğiniz alınabilr başta uzay montaj bile kullanılabilir veya alacağın mesh bir kasa önü arkasından her yerinden düzgün hava alsa yeterdir.

çok sevdiğim bir youtube kanalını paylaşayım yeni kullanıcıları için mükemmel videoları var izlersen çok hızlı bir şekilde bilgilenebilirsin.

youtube
    Ara sıra kitle bilinçlendirmek adına bilgisayar rehber videoları atıyorum. Bunlar parça rehberleri veya darboğaz gibi kavramlar şeklinde olabiliyor. Videoları kendime has bir stilde editleyerek eğlence ve bilgiyi aynı anda vermeye çalışıyorum. Bunu yaparken de en optimal anlatımı tutturmayı hedefliyorum. Hiç bilmeyen birisi konuyu öğrenirken konuya hakim olanlar espriden veya editlerden zevk alabiliyor gibi. Hobi olarak yaptığımdan kazanç sağlamak gibi bir derdim yok. Ne kadar kişiyi bilgilendirirsem o kadar iyi. İyi seyirler
    https://www.youtube.com/@telefonunuckra

• n201 kullanıcısına yanıt

Cevapladığınız için öncelikle teşekkür ederim hocam. Sakıncası yoksa size birkaç soru iletmek istiyorum. Yanıtlarsanız çok mutlu olurum gerçekten.

1-İşlemciyi tray almanın tek dezavantajı stok soğutucu olmaması mı? Farklı bir eksisi var mı?

2-Ekran kartındaki nitro+ ifadesi ne manaya geliyor. Düz almakla nitro olanı almanın bir farkı var mı?

3-Sizin attığınız gibi bir sistem beklentilerimizi tam anlamıyla karşılamış olur mu yoksa bir tık daha yukarı çıkmamızı önerir misiniz?

4-Son olarak imkânınız olsa bu sistemi rx7800 ile mi yoksa rtx4060ti ile mi kurardınız?

• opelcorsa12lpg O kullanıcısına yanıt
    1-Kutusuz islemci sadece
    2- sogutma fark eder modeller arasi fan sayisi vs,tabi 3 fanli olunca alacaginiz kasaya da bakmak lazim sigmayabilir .
    3-7800xt ile ortalama boyle olmali sistem.
    4-4060ti fiyatlari sacma ve 7800xt karsiligi degil ,4070-4070super fiyatlarida 25 bin ve rtx5070 cok yakin cikmasi ilk gun 25-27 bine alinabilir denk gelirse.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Aldığım Kasa Nasıl?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.