Şimdi Ara

İlk kez yurtdışına çıkcam, tecrubelerinizi esirgemeyin :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Baslıktan da anlaşılacağı gibi ağustos ayında ilk kez yurtdışına çıkıcam, Azerbaycana gidicem 1 aylığına eğitim amaçlı.
    Sizden isteğim, tavsiyeleriniz nelerdir? Uçağa da, 2 kere sadece yurt içi binmiştim onun haricinde binmedim.
    Havaalanında neler yapmam gerekir, beni biraz da korkutuyor açıkçası, çünkü tek başıma olacağım bu süreçte..
    Kaç saat önceden gitmeliyim, bu arada aktarmalı olacak. önce Ankaradan İstanbul, sonra da İstanbuldan Bakü.
    Yanıma alacağım parayı nasıl taşımalıyım? Hepsini yanımda bulundurmak sorun olur mu?
    Bunun gibi seyler :) Umarım derdimi anlatabilmişimdir, tavsiyelerinizi tecrübelerinizi bekliyorum.

• up
  • 1 saat önceden havalimanında ol kulaklığın yanında olsun telefonuna yedek batarya yada şarj istasyonu gibi bişey edin çok yardımcın olacaktır işlemlerini yaptır geç ve yurtdışından gelen yolcuların olduğu yerdeki güzel kızlara bakabilirsin
  • zaten kızım, kızlara neden bakayım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MissEliotte

zaten kızım, kızlara neden bakayım :)

o zaman kaslı erkekleri kes yabancıların tüm erkekleri ,türk erkeğinden yakışıklıdır
  • Kızsın ve Sen 2010 ' dan beri buradasın , vay be !

Yurt dışınıda abartma fazla. Cem Yılmaz haklıymış

Editendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zendo -- 22 Temmuz 2013; 19:03:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • - En az 1,5 saat önceden havaalanında ol, check-in ve bagaj işlerini hallet. Esenboğa'da iç hatlar, İstanbul'da dış hatlara gideceksin. Dış hatlarda pasaport kontrolünden önce yurtdışı çıkış harcı da ödemen gerekiyor, 15 TL idi galiba. Onu unutma.

- Azerbaycan parasını (Manat galiba) yeteceğini düşündüğün kadar Türkiye'den al derim. Euro veya Dolar ile gidersen fazladan al-sat komisyonu ödersin. Buradaki kredi kartını da kullanabiliyorsun yurtdışında ama ekstra faiz ödemen gerekiyor. Cüzdanda taşımıştım ben tüm paramı, dikkatli olduğun sürece sorun olmaz.

- Cep telefonunun yurtdışı dolaşıma açık olduğundan emin ol. Ben kapalı olduğunu Prag'da fark etmiştim. Allah'tan Prag havaalanında Vodafone bayisi vardı da yardımcı olmuşlardı sağolsunlar. Akıllı telefon kullanıyorsan internet çok pahalı oluyor, Türkiye'deki tarifen geçerli değil. Hem konuşma hem internet için uygun bir paket araştırmanı öneririm, dönüşte yüklü bir fatura ödemiştim, sen ödeme. Türkiye ile konuşma için Skype işini görecektir.

- Ben ilk Almanya'ya uçtuğumda saat farkını hiç aklıma getirmediğimden, kolumdaki saate göre aktarma uçuşunu kaçırmıştım. Dolayısıyla cep telefonundan saate bakmak lazım, ya da gideceğin ülke ile Türkiye arasında kaç saat fark var buna bak derim. Saat konusunda yanılgıya düşme.

- Aklıma bunlar geldi. Keyfini çıkar, korkacak birşey yok, havaalanları da uçak seyahatleri de çok keyiflidir. Dönüşte freeshop'tan çikolata almayı unutma :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 21 Temmuz 2013; 22:22:24 >

• bak bu iyi fikir
  • Zendo kullanıcısına yanıt
    dediklerinizden pek bir şey anlamadım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

- En az 1,5 saat önceden havaalanında ol, check-in ve bagaj işlerini hallet. Esenboğa'da iç hatlar, İstanbul'da dış hatlara gideceksin. Dış hatlarda pasaport kontrolünden önce yurtdışı çıkış harcı da ödemen gerekiyor, 15 TL idi galiba. Onu unutma.

- Azerbaycan parasını (Manat galiba) yeteceğini düşündüğün kadar Türkiye'den al derim. Euro veya Dolar ile gidersen fazladan al-sat komisyonu ödersin. Buradaki kredi kartını da kullanabiliyorsun yurtdışında ama ekstra faiz ödemen gerekiyor. Cüzdanda taşımıştım ben tüm paramı, dikkatli olduğun sürece sorun olmaz.

- Cep telefonunun yurtdışı dolaşıma açık olduğundan emin ol. Ben kapalı olduğunu Prag'da fark etmiştim. Allah'tan Prag havaalanında Vodafone bayisi vardı da yardımcı olmuşlardı sağolsunlar. Akıllı telefon kullanıyorsan internet çok pahalı oluyor, Türkiye'deki tarifen geçerli değil. Hem konuşma hem internet için uygun bir paket araştırmanı öneririm, dönüşte yüklü bir fatura ödemiştim, sen ödeme. Türkiye ile konuşma için Skype işini görecektir.

- Ben ilk Almanya'ya uçtuğumda saat farkını hiç aklıma getirmediğimden, kolumdaki saate göre aktarma uçuşunu kaçırmıştım. Dolayısıyla cep telefonundan saate bakmak lazım, ya da gideceğin ülke ile Türkiye arasında kaç saat fark var buna bak derim. Saat konusunda yanılgıya düşme.

- Aklıma bunlar geldi. Keyfini çıkar, korkacak birşey yok, havaalanları da uçak seyahatleri de çok keyiflidir. Dönüşte freeshop'tan çikolata almayı unutma :)

Tesekkurler hocam, bu bilgiler işime iyi yaradı

• bide pasaportunda damga vurmaya yer var mı onu kontrol ettir bazı ülkeler kılçık yapıyor pasaportun süresini kontrol ettir valizini sıkı kapat üstüne adın kocaman kocaman yaz bazı salaklar inadına inadına orda yanlış valizleri alabiliyor bu benim valizim diye şarj konusuna ayrıca dikkat et bak arkadaş çok doğru sölemiş saat farkına dikkat et ya cam kenarından aldıysan çok zevkli olur izlemesi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.