Şimdi Ara

[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.309
Cevap
146
Favori
465.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Selmanae

S.a. herkese 2 gündür led tvlerle ilgili hemen hemen bütün yorumları okudum Vestel 9060 Samsung 6800 lgLa660s arasında kaldım babam 3dsi hangisinin sorun çıkarmazssa ona bak dedi hangisini önerirsiniz ?
    bide 3d de önemli olan Hz Clear Motion Rate (vestelde600) deilde Auto Motion Plus önemliymiş dediler bu Auto Motion Plus lg660s de 120 hz vesteldekini bulamadım Önerileriniz neler ?
    ii forumlar

Hocam la 660s panel hızı 100 hz olması lazım yani daha aşağı model alma panel hızları 50 lerde çünkü. Bunun dışında kafa karıştırmadan söyleyim sana 3d 9060 da iyi değil vasat bir durumdaydı izlediğim kadarıyla . 3d için alınmaz bu önemli değilse fiyatına göre görüntüsü çok iyi sd kanallar vs baya iyi. 3d de 660s daha iyidir. Buna göre kararını ver. Bu arada 3d de hız önemlidir ama 100 hz yazan bir tv den iyi bir 3d bekleme ancak 800 hz yazan tv nin 3d si kötü olabilir bu iş kullanılan yazılım vs ile alakalı bu nedenle hızlara takılma izle karşılaştır derim. 3d önemli değilse 7070 al gayet iyi . hepsi burada da 1150 tl paran cebinde kalsın artan para ile ps3 alırsın:) 4k lar geliyor o zaman yeni bir tane alırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

quote:

Orijinalden alıntı: Selmanae

S.a. herkese 2 gündür led tvlerle ilgili hemen hemen bütün yorumları okudum Vestel 9060 Samsung 6800 lgLa660s arasında kaldım babam 3dsi hangisinin sorun çıkarmazssa ona bak dedi hangisini önerirsiniz ?
    bide 3d de önemli olan Hz Clear Motion Rate (vestelde600) deilde Auto Motion Plus önemliymiş dediler bu Auto Motion Plus lg660s de 120 hz vesteldekini bulamadım Önerileriniz neler ?
    ii forumlar

Hocam la 660s panel hızı 100 hz olması lazım yani daha aşağı model alma panel hızları 50 lerde çünkü. Bunun dışında kafa karıştırmadan söyleyim sana 3d 9060 da iyi değil vasat bir durumdaydı izlediğim kadarıyla . 3d için alınmaz bu önemli değilse fiyatına göre görüntüsü çok iyi sd kanallar vs baya iyi. 3d de 660s daha iyidir. Buna göre kararını ver. Bu arada 3d de hız önemlidir ama 100 hz yazan bir tv den iyi bir 3d bekleme ancak 800 hz yazan tv nin 3d si kötü olabilir bu iş kullanılan yazılım vs ile alakalı bu nedenle hızlara takılma izle karşılaştır derim. 3d önemli değilse 7070 al gayet iyi . hepsi burada da 1150 tl paran cebinde kalsın artan para ile ps3 alırsın:) 4k lar geliyor o zaman yeni bir tane alırsın.

9060da 3d kötü diyen ilk sizi gördüm. kötü derken 2d > 3d çevirmeyimi kestediyorsunuz

• Hocam vestel bayiinde demedim. Belki film kaliteli olmayabilir ona göre konuştum. Titreme coktu netlik kaybı vardı. Yanıltıcı olmayın alacak kişi izlesin . Yanılıyor olabilirim orta derece idi. Bir gün önce arkadaşın evine gittim avatar i lg 860 s de izledim gayet iyiydi ona göre karşılaştırma yaptım. Dediğim gibi film kalitesinden kaynaklanabilir kullananlar daha iyi bilir deyim tecrübelerini yazsınlar alacak kişilere yardımcı olur.

• quote:

Hocam vestel bayiinde demedim. Belki film kaliteli olmayabilir ona göre konuştum. Titreme coktu netlik kaybı vardı. Yanıltıcı olmayın alacak kişi izlesin . Yanılıyor olabilirim orta derece idi. Bir gün önce arkadaşın evine gittim avatar i lg 860 s de izledim gayet iyiydi ona göre karşılaştırma yaptım. Dediğim gibi film kalitesinden kaynaklanabilir kullananlar daha iyi bilir deyim tecrübelerini yazsınlar alacak kişilere yardımcı olur.

avatarı birde vestelde izle bayide izlediğin filmin kalitesi düşüktür bende avatarı izledim vestelde 19 gb lık görüntü harika bu boyutdaki filmi hangi tv de izlersen görüntü hemen hemen aynıdır ben denedim 9-10 aydır vestel 47pf 9060 kullanıyorum ne normal yayında nede 3d filmlerde bir titreme olmadı digitürk hd plus ve dsmart hd kullanıyorum hd yayınlar çok iyi sd yayınlar da öyle maçlarda ve haraketli sahnelerde en ufak bir bozukluk yok bende sony 42 led de var ama vestelin görüntüs sony ye göre daha canlı net ve keskin oldukçada mennunum tv den. alırken çok araştırdım samsung lg ye baktım fakat LG de yukarıda yazdığım gibi çok şikayet gördüm kayınpederimde LG almıştı geçen sene bir senede 4 kere servise gönderdi tv sini hala düzelmedi sorunu müşteri hizmetleri değişimide kabul etmiyor git mahkemeye ver diyor internette de öok araştırdım LG yi ama kullanaların çok fazla şikayetini gördükten fazla vazgeçtim o yüzden LG yi pek önermiyorum samsung sonny sharp panasonic philipps gibi markalara bakmak daha iyi bence

• quote:

hocam 42 pf8060 ve bu başlığı incelersen herkes memnun, hiçbir sıkıntısı yok tv nin, daha kafanı karıştarmaya ne gerek var , 1700 TL ye bu tv alınır kaçırma derim. bir tane bile şikayet yokken bütün kullanıcılar memnuniyetini dile getirirken hala neden kararsız kalıyorsun. birde LG 42LA640 ın başlığına bak bakalım kaç tane şikayet var. ? sıkıntısız herkesin memnun olduğu bir ürünü görüp sonra arada kaldım demek biraz marka reklamlarının etkisi altında kaldığını gösteriyor. tavsiyem kafandaki pürüzleri at bir kenara 3 yıl garantili, herhangib ir sıkıntı olduğu zaman muhatap bulabileceğin , değişim yaptırabileceğin , bahsettiğin tv den daha iyi olan türkiyenin markası bir tv yi al. git bizzat bak ve iki ürünü karşılaştır derim. vestel 9060 herşeyiyle çok çok üstün bir ürün

bende senin gibi kararsızdım gittim izledim baktım kararım değişti :) bu arada ben philips 9705 kullanıcısıyım.

bahsettiğin tvnin panelin frekans hızı 50 hz dir. bu arada :) inanmazsan sana lingikini de verebilirim.
    dün bizzat arkadtaşımda izledim LA 640 S ve LM serisini inan bana iyi tv değiller.

Lg 42la640 50 herz olduğu linki verir misiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bakın size bir bilgi

tüm dünyadaki tv ler pal 50hz, ntsc 60hz dir
    çünkü video tazeleme hızı budur

okuduğunuz. 100, 200, 400 vs...... hz kavramları şudur
    gelen 50hz görüntünün arasına ara resimler koyarak video akışının daha iyi olmasına çalışılır
    özellikle 3d tvler en az 50x2=100hz olmak zprundadır çünkü aynı anda 2 video işlenir ve ekranda yan yana verilir

ancak bu yülsek hz bazen ters teper
    özellikle maçlarda havadaki topun bir kaybolup bir görünmesinin sebebi budur
    eğer 3d izlemiyorsanız
    normal yayınlarda varsa bu özelliği kapatmanızdır

sonuç olarak sadece bu hz olayına kapılıp tercihlerinizde yanılmayınız
    50hz de iyi görüntü verir

gelelim 3d kalitesine
    gerçek 3d filmlerin en az 7gb civarında olan 6000kbps data akışına sahip olması gerekir ki
    bu bile bazen yeterli gelmeyebilir
    gerçek kaliteyi 1080p olarak 12-13000 kbps değeri olan 15gb üzeri filmlerde bulabilirsiniz

ayrıca film yönetmenininde payı vardır
    eğer filminiz sadece 3d için çekilmediyse
    yani sinemalarda 2d ve 3d olarak 2 ayrı formatta izlenebiliyorsa
    3d için gerekli bir çok sahneden vazgeçerler
    çünkü
    2d izlerken o özel sahneler seyirciye anşamsız gelir ve filmden kopar
    gerçek 3d tv de izleyeceğiniz filmleri seçerken sadece 3d olarak çekilenleri seçmelisiniz

bir çok belgesel ve animasyon bu tip 3d dir

seçimleriniz, tv nin kalitesinden bağımsız olarak izlediğinizde sizi tatmin etmeyebilir

kolay gelsin

• Arkadaşlar yoğun şekilde televizyonda harici diskten filim seyretmek istiyorum ..Philipslerde olan türkçe altyazı problemi gibi bir problem varmı acaba bu tv de.

• arkadaşlar selamlar.
    42pf9060 kullanıcısıyım, şöyle bir sıkıntım var;

Spor yayınlarında (sadece bunun için kullanıyorum), kırmızı tonu forma giyen takımların maçlarında görüntüde titremeler oluyor.
    sadece formalar üzerinde oluyor ekranın diğer kısımlarındaki görüntülerde sorun oluşmuyor. ancak izleme kalitesini ciddi oranda düşüren birşey.
    insanın gözünü aşırı dereede rahatsız ediyor.

bu sıkıntıyı yaşayan var mıdır? yoksa servis çağırmam mı gerekiyor?
    yardımcı olabilirseniz sevinirim.selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Bayazıt

arkadaşlar selamlar.
    42pf9060 kullanıcısıyım, şöyle bir sıkıntım var;

Spor yayınlarında (sadece bunun için kullanıyorum), kırmızı tonu forma giyen takımların maçlarında görüntüde titremeler oluyor.
    sadece formalar üzerinde oluyor ekranın diğer kısımlarındaki görüntülerde sorun oluşmuyor. ancak izleme kalitesini ciddi oranda düşüren birşey.
    insanın gözünü aşırı dereede rahatsız ediyor.

bu sıkıntıyı yaşayan var mıdır? yoksa servis çağırmam mı gerekiyor?
    yardımcı olabilirseniz sevinirim.selamlar.

bende 47pf9060 kullanıcısıyım bende çok maç izliyorum ama dediğin gibi kırmızı fonda bir titreme olmuyor bende gayet net bence bir servise göster
  • arkadaşlar tv menüsünde aktif edebileceğimiz motion plus tarzı veya movie sense gibi bir seçenek var mı?
  • Öncelikle bu başlığı açan ve yorumlarını yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Geçtiğimiz hafta televizyonum arızalınca yeni uygun fiyatlı iyi bir Led Tv almak için araştırma yaparken bu başlığı gördüm. Yorumları inceledikten sonra cuma günü Vatan ve Mediamarkete giderek Tv' leri inceledim. Fiyatına ve özelliklerine göre piyasadaki en iyi modelin Vestel 3D SMART 42pf9060 olduğuna karar verdim. Yan yana duran Vestel, LG ve Samsung 2 arkadaşımla birlikte izledikten sonra en iyi görüntü Vestel'de olduğuna karar verdik. Cuma akşamı Televizyonum geldikten sonra yoğun olarak dizi ve film izlediğim Harici Hard diskimden sorunsuz tüm formatları başarılı olarak açtı. Digitürk Hd kutu ile HD yayınlar çok net. Nat Geo 3D izledim ve çok beğendim. Bugün maç izledim hiçbir sorun yok. Normal kanallar gayet başarılı. Smart internet çok inceleyemedim fakat Youtube sorunsuz çalışıyor. İpad indirdiğim uygulama ile Tv'ye erişim sağlayabiliyorum. Ayrıca çerçevesi ve ayaklığı çok şık.

• ejderooo E kullanıcısına yanıt
    Film modu var. Otomatik yada kapalı olarak seçebiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi depechemode06 -- 25 Kasım 2013; 23:51:29 >
  • murat8361 kullanıcısına yanıt
    Türkçe altyazılarda hiçbir sıkıntı yok. Ek bilgi. 1080p filmler sorunsuz çalışıyor. Dün The Wolverine 1080p izledim.
  • depechemode06 D kullanıcısına yanıt
    vestelin servisi hızlı diyorlar doğrumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: depechemode06

Öncelikle bu başlığı açan ve yorumlarını yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Geçtiğimiz hafta televizyonum arızalınca yeni uygun fiyatlı iyi bir Led Tv almak için araştırma yaparken bu başlığı gördüm. Yorumları inceledikten sonra cuma günü Vatan ve Mediamarkete giderek Tv' leri inceledim. Fiyatına ve özelliklerine göre piyasadaki en iyi modelin Vestel 3D SMART 42pf9060 olduğuna karar verdim. Yan yana duran Vestel, LG ve Samsung 2 arkadaşımla birlikte izledikten sonra en iyi görüntü Vestel'de olduğuna karar verdik. Cuma akşamı Televizyonum geldikten sonra yoğun olarak dizi ve film izlediğim Harici Hard diskimden sorunsuz tüm formatları başarılı olarak açtı. Digitürk Hd kutu ile HD yayınlar çok net. Nat Geo 3D izledim ve çok beğendim. Bugün maç izledim hiçbir sorun yok. Normal kanallar gayet başarılı. Smart internet çok inceleyemedim fakat Youtube sorunsuz çalışıyor. İpad indirdiğim uygulama ile Tv'ye erişim sağlayabiliyorum. Ayrıca çerçevesi ve ayaklığı çok şık.

Hocam hangi mağazadan aldınız vestel mağazasındanmi? Ve ne kadara geldi

• furkan_dikili kullanıcısına yanıt
    Saat 17:00'da aldım 19:30' da kurulum yaptılar. 1699.TL aldım. 12 taksit 2 ay erteleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi depechemode06 -- 26 Kasım 2013; 0:46:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: depechemode06

Saat 17:00'da aldım 19:30' da kurulum yaptılar. 1699.TL aldım. 12 taksit 2 ay erteleme.

Vestel mağazasındanmi acaba?
    Her karta peşin fiyatına taksit yapiliyormu?

• depechemode06 D kullanıcısına yanıt
    film modu var fakat motion plus gibi olmuyor..
  • furkan_dikili kullanıcısına yanıt
    Bana yaptılar. Bence pazarlık edersen alırsın.

• ejderooo E kullanıcısına yanıt
    Ben dün The Wolverine 1080p izledim. Bugün 2 ayrı maç izledim. Hiç sorun yok. Zaten 600hz bu model.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.