Şimdi Ara

[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi (180. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.309
Cevap
146
Favori
465.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BBC IPlayer de açmıştım ama modem ingiltere çıkışlı VPN olmadığı için siteye girememiştim..PC den VPN değiştirince rahatlıkla giriliyor ancak Modemlerde VPN ayarı nasıl yapılır bilmediğim için açık olduğu halde site girişinde ülke engeli ile karşılaştığımdan dolayı içeriklere ulaşamadım..Her türlü belgesel, dizi, film, müzik barındıran güzel bir site.. keşke içeriğe TV lerden de ulaşabilseydik..
  • hkn40 H kullanıcısına yanıt
    Tşk daha önce smartta vardı daha sonra kaldırıldı ondan dolayı merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mudem

quote:

Orijinalden alıntı: teraspy

Teşekkür ederim,sevgili mudem, db dosyasını indirdim,senin dosyadada Yamal401 görünüyor,acaba bu uyduyu tv üzerinde "uydu ayarları--Uydu listesi" nde görüyormusun.Ayrıca bir yere aldığın profil dosyalarını upload et,bir göz atayım bakayım.(oynamadığın, orjinal dosyalar olsun)

www.dosyaupload.com
    mb120_swprofile.bin
    http://www.dosyaupload.com/2nRG

yama401 uydu listesinde mevcut[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi

diğer iki doya burada
    www.dosyaupload.com
    Hata
    http://www.dosyaupload.com/1XRd

www.dosyaupload.com
    Hata
    http://www.dosyaupload.com/1XRe

• mudem kullanıcısına yanıt
    Wireles display açtım - pvr açılmasını zaten biliyorsun,açmıştın ama onu da açtım - istediklerinin ikiside açık yani,ama tüm sorumluluk sana aittir,belirteyim.
    yadi.sk
    Bir şey bulunamadı — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/b-08KrEX38e9bb

buradan indir,zipten çıkart,çıkan "Profile" dosyasını fat32li usb'ye kopyala,menü+4725 ve USB operations ile tv'ye gönder.tv kapatıp-aç,menüyü kontrol et bakalım,gerçi profilinde dlna görünmüyor,eksik çünkü profiller .

EK:
    Arkadaşlar,bu dosya mudem'in tv'ye aittir,başka model tv'lerde sorun çıkarabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teraspy -- 12 Ocak 2017; 20:26:13 >

• quote:

Wireles display açtım - pvr açılmasını zaten biliyorsun,açmıştın ama onu da açtım - istediklerinin ikiside açık yani,ama tüm sorumluluk sana aittir,belirteyim.
    yadi.sk
    Bir şey bulunamadı — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/b-08KrEX38e9bb

buradan indir,zipten çıkart,çıkan "Profile" dosyasını fat32li usb'ye kopyala,menü+4725 ve USB operations ile tv'ye gönder.tv kapatıp-aç,menüyü kontrol et bakalım,gerçi profilinde dlna görünmüyor,eksik çünkü profiller .

EK:
    Arkadaşlar,bu dosya mudem'in tv'ye aittir,başka model tv'lerde sorun çıkarabilir.

denicem hocam ilgine teşekkür

yolladığın profile dosya içinde tek bu var .böylece tek mi atıyım yoksa yanına diğer ikisinide ekleyim mi
    olladığın profile dosya içinde tek bu var mb120_swprofile .böylece tek mi atıyım yoksa yanına diğer ikisinide ekleyim mi
    Tek atacaksın,sadece Profile klasörünü atacaksın yani,tek derken ,diğerleri dediğin,biri lang diğeri hw ,şimdilik onlarla işimiz yok
  • 366y yazılımını (9090) iyice inceledim denilebilir bu kez,açıkçası menüyü beğenmedik ailecek,yani menü gold olmuş,uydu değişiminde (DiseqC) reset attı,aynı uydudaki kanalları gezerken de attı,sık yapmıyor ama atıyor,ilginç olan filbox'ta şimdiye kadar modülle alakalı sorun olmadı,profilde CI+ default(seçili) ayarında,tabii bu durumda sadece HDD kayıt izni yok.
    Tv pat diye kapanıyor diyebilirim,kumandadan off basınca ,küt gidiyor(acaba bize mi öyle geliyor dedik ama gelmiyormuş),kanaldan kanala geçiş uzamış gibi,renkler acaip canlı olmuş,ama ;Ekran --> Gelişmiş ayarlar --> RGB kazancı menüsü hoşuma gitmedi,ayarlar direk (+) pozisyonunda, eskiden seçim daha iyiydi (- 15 +) ,ayarlanması zor,ayarlanacak rengi bulana kadar çaydanlığı ocağa koyar,su kaynatır,kendinize kahve yaparsınız,ilgili resim aşağıdadır
    (İ) tuşu barındaki sarı içinde beyaz dlna'yı okuyabilene helal olsun diyorum,ses menüsünde bizim DTS olan SRS tamamen gitti,orjinal "Surround ses" geldi,ben oynamadım,yazılım atınca oldu,profil dosyalarını almak istedim,sadece hw ve sw geldi,eskiden lang da geliyordu ,şimdi 2 dosya geliyor,zaten bize lazım olan da bu iki dosya
    Smart içindeki "Opera Tv Store" maalesef çalışmadı,Türkçesi "Üzgünüz ama bu tv desteklenmemektedir" dedi,belki baktığım zamanda serverde sorun da olabilir,ama canım sıkıldı.Tarayıcı eskisinden daha iyi görünüyor,ama donanım haber zor açıldı
    Menü resimleri berbat,sanki ekran standartı yok gibi görünüyor,47 inç içinde kocaman görünümü var resimlerin,hani dersiniz ki "bu resimler 80 inç tv için yapılmış",yani o kadar sırıtıyor ekranda
    Uydu listesinde değişiklik yok,aynı uydularAzerSpace yine yok listede,elle ekliyoruz (iyiki clone dosyam var,attım tv'ye hiç uğraşmadım uydularla,kanallarla),Kanal listesindeki "Favori"kısmı bu kez aktif,kanalı seçip-çıkartabiliyoruz,bu çok hoşuma gitti ama taşıma işi yine 10 kanalla sınırlı maalesef.
    Medya tarayıcıda değişiklik yok,altyazı karakter boyutu yine 51 pt, altyazı renk seçimi yine yok.
    Türkçe çeviriler biraz daha iyi olmuş.

[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi

[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi

EK1:

meeb için kötü haberi vereyim,CI+ kutucuğu boşaltılırsa tv filbox kanalında açıldığında yine karanlıkta kalıyor,ancak şifresiz kanalda açıldıktan sonra filbox kanalı geliyor,tabii kutucuk orjinal halinde kaldığında da filbox kanallarında kayıt izni vermiyor.
    Bu arada nasıl oluyor da,core yazılım olduğu halde ses profili(SRS) ve bunu düzenlediğimiz hw profil sıfırlanır anlamadım,ayrıca biz SRS seçtiğimiz halde nasıl oluyor da menüde DTS görünüyor hiç anlamadım iyimi,ayrıca ne sw'de ne de hw'de DTS diye bir şey yok ama menüde var,şeytan diyor yazılımı full yap,at tv'ye dene, ama bu sefer uymayacağım
    Bu arada hw içinde, SRS için "TIGgrup3" görünüyor fakat,dosya içinde böyle bir grup yok,"TIGroup907'den TIGroup920 'ye kadar ön ayarlı grup var(öyle diyeyim),hani diyoruz ya "SRS ses bozuldu" diye,işte yani biz SRS seçtiğimizde,onun öntanımlı ayarı "TIGroup3" olduğundan bunu arıyor ve bulamayınca patlak bir ses elde ediyor ve bize veriyor.Bunu ancak bu şekilde açıklayabiliyorum,ayrıca bu öntanımlı ayarlar tv modeline göre de değişiyor,bunu da "SpeakerSize = 3" yazan yerden anlıyoruz,çünkü bazı grupta bu sayı 4.
    quote:

[0x6d10] TIGroup920 = 0 [0x0] - [0x81cba5bc][0x1][0x6]
    [0x6d24] DefinitionControl = 8 [0x8] - [0xe7078f45][0x5][0x4]
    [0x6d38] FocusControl = 5 [0x5] - [0x4b8a0380][0x5][0x4]
    [0x6d4c] InputGain = 7 [0x7] - [0x2c7173bc][0x5][0x4]
    [0x6d60] SpeakerSize = 3 [0x3] - [0xefcef38e][0x5][0x4]
    [0x6d74] SurroundLevel = 2 [0x2] - [0x9f0174][0x5][0x4]
    [0x6d88] TruBassControl = 8 [0x8] - [0xb34c06c6][0x5][0x4]
    [0x6d9c] SRSGroup = "TIGroup3" - [0x383ef9f3][0x3][0x9]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teraspy -- 13 Ocak 2017; 2:53:39 >

• teraspy kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam .napalım bende bir denicem artık.
  • quote:

Tek atacaksın,sadece Profile klasörünü atacaksın yani,tek derken ,diğerleri dediğin,biri lang diğeri hw ,şimdilik onlarla işimiz yok

Widi gene aktif olmadı
    Üstad, Opera store düne kadar bende çalışıyordu ama bu sabah denediğimde seninkiyle aynı hatayı aldım.. Bu yılda en azından kendi TV'm için konuşacak olursam fazlaca bir sorun yok.. Bizim TV' ye geçen sene sonuna doğru yeni yazılım geldi update yoktu..Direkt olarak sitesinden yazılım geldi ve yükledim ve hiçbir sorun olmadı.. önceki yazılım V.3.7.5x idi ve çok nadir olarak smart bölümünde google browser' da takıldığında ya da bazen hızlı kanal geçişlerinde reset atıyordu.. V.3.7.6.f yazılımıyla reset sorunu neredeyse tamamiyle ortadan kalktı ve cihaz daha bir stabil hale geldi.. Carbon arayüzde bir değişiklik olmadı 3.7.5x ile aynı.. Ancak anlayamadığım bir konu var..Neden bu TV' çoğu zaman smart bölümündeki apps' larda server hatası veriyor.. Bazı smart apps' lar açıldığı halde stabil olarak çalışmıyor ve TV' ye reset attırmak zorunda bırakıyor.. Sanırım Flash Player eksikliği ile tek çekirdek işlemcinin dezavantajları .. Bazı arkadaşlar ne kadar ekmek o kadar köfte diye düşünebilir ama verilen paraların karşılığının da alınması gerekir diye düşünüyorum.. ya da bu TV' ler smart TV diye satılmasın.. Widi (yüksek teknoloji intel işlemcili PC lerin TV ye bağlanması) ya da Miracast/DLNA ekran yansıtma hatası alan arkadaşların ekran yansıtma konusunda ellerindeki PC ya da smart phone' ların yazılımlarını da kontrol etmesi gerekiyor.. Büyük ihtimal bağlanamama sorunu bundan kaynaklanıyor olabilir..Ben geçen sene Samsung galaxy mega ile sorunsuz bir şekilde TV'ye ekran yansıtırken, Samsung'a gelen son yazılımla nerdeyse hiç bağlanamıyorum, cihazlar bir türlü eşleşmiyor.. Ancak Asus tabletin "play to" seçeneğiyle gayet rahatlıkla bağlanabiliyorum.. Windows 10 kullanan arkadaşların Edge browser üzerinden TV ye yansıtmak suretiyle [browser sağ üst köşede bulunan cihaza medya ata (Cast media to device) seçeneğine basmalısınız..) ] film, dizi izleyip, youtube'a sorunsuz bir şekilde ulaşabilecekleri, keza, google chrome ile youtube TV'yi eşleştirerek aynı şekilde youtube izleyecekleri konusunu hatırlatmak isterim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkn40 -- 13 Ocak 2017; 16:31:19 >

• source listesinde wireles display görnmüyor ,zaten baştan beri derdim o . wifi adaptör desteği var , wifi adaptör ile smart tv ye giriyorum maalesef yeni profile ile de olmadı.
    Hımm,o zaman üzgünüm sevgili mudem,resimde anlattığım gibi sorundan dolayı olmuyor,çünkü ilgili diğer seçimleri yapamıyoruz,veya ben beceremedim
    Ben de bir "server" hatası diye düşündüm önce ama öyle bir hata olsa "Üzgünüz ama bu tv desteklenmemektedir" demezdi diye düşündüm,çünkü bağlanıyor ama destek olmadığı içinde bu uyarı çıkıyor,demekki opera desteğini çekti vestelden

Herkese;
    Reset atma işini sanırım 362h ile çözdüm gibi,şimdiye kadar atmadı reset ama açılınca VESTEL yazısının üzerinde iki adet çizgi oluştu,hanım "ben kurcalarım tv'yi ,bakalım ne yapacak,sana söylerim" dedi
    Birde anlaşılması açısından aynı uzaklıktan resim aldım,sanki "sarı" renk gözümüzü aldatıyor gibi geldi bana,yani önceki yazdığımdaki "resimler büyük" demiştim ya,sanki aynı gibi
    Bu arada 362h ile clone dosyasını tv "flash yok"diyerek yüklemedi göründü,hiç birşey yapmadan,yani kanallar olmadan(yüklenmedi ya) üzerine 366y core yükledim,tv kapandı ,açılınca star kanalında açıldı,şaşırdım, "hani yüklememişti" dedim,uydu ayarına baktığımda yüklenmiş olduğunu gördüm,ayarlarım bile yüklenmişti,ilginç

Hocam yabancı forumlarda Opera'nın bazen bakıma girdiği yazılmış..(bu bakımlar da anlaşıldığı kadarıyla neredeyse 1 seneyi bulmuş..).. Ama ben de şüphelendim Vestel ile Opera'nın anlaşması sona erdi korkarım.. Umarım öyle değildir.. Çünkü dişe dokunur bir iki apps'dan en iyisiydi.. Opera'nın resmi sitesinde vestel desteği olduğu görülüyor..
    https://publish.tvstore.opera.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkn40 -- 13 Ocak 2017; 16:0:15 >
  • Aşağıdaki Alman forumda Telnet - Putty vs işleri ile daha çok ilgileniyorlar.

ilgini çeken noktalar olabilir düşüncesindeyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• rfve kullanıcısına yanıt
    Biliyorum sevgili rfve, ama benim amacım herkesin yapamayacağı "kablo" yöntemiyle değil de,daha basit olan çok bilmeyenin bile halledeceği "usb" ile birşeyler yapabilmek,tek derdim alınan yazılımların tümünün çözülememesi.
    Ayrıca sanırım biz bu durumda onlardan bir adım öndeyiz,kablo olmadan yani.
    Bu arada sevgili burak'ın kulakları çınlasın.
    Mesajın kaybolmuş sevgili hkn40,sildin sanırım,bizim tv'lerdeki program rehberinde sadece "freeview" yazmıyor,gerisi aynı,ben geçenlerde htmlyi açmıştım ,sanki o daha güzeldi,en azından sol köşede tv izleniyordu,fakat kumandadan ilgili tuşa basıldığında "sıklıkla" tv reset atmaya başlayınca kaldırdım.
    Sendeki ve bizdeki bu biliyorsun:

Html epg de bu,belki bakmışındır:

Ayrıca,operatv vestel desteği evet görünüyor,bende umarım ki desteğini çekmez veya çektirilmez bence de en iyilerden birisi,hatta en iyisi.

Hocam mesajı silmemin nedeni öğleden sonra TV' nin otomatikman yine aynı EPG stiline geri dönmesi oldu..Freeview kullanımı son derece kolay ve rahattı.. Kanal üzerindeyken istediğimiz zamanda o kanalı programlama ve kayıt etme şansımız daha bir kolay oluyordu.. keza, zamanlama açısından çok büyük rahatlıktı.. Örneğin eski EPG sisteminde bir kanalın zamanlama olarak (uydu zamanlaması) tüm olarak gösterilirken, kayıt boyutu büyük olduğu için flash bellek yetersiz uyarısı alınıyordu.. halbuki freeview EPG sisteminde hangi programı istiyorsak o an o programı ya da başka bir kanalda bulunan diğer programı hafızaya alıp zamanlayabiliyorduk... ne yazık ki sevincimiz kısa sürdü.. hatlar karıştı galiba, yanlışlıkla freeview devreye girdi sanırım.. çünkü ben ilk kurulumda TV' yi ülke seçeneği olarak ingiltere tercihli set yapmıştım.. Freeview ücretli bir uygulama olabilir.. Ancak nasıl oldu da benim TV 'de kısa bir süre boyunca görüldü orası da ayrı bir muamma..

[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkn40 -- 14 Ocak 2017; 21:37:19 >

• 
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.