Bildirim
[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi (181. sayfa)
Orret Home Dijital Mutfak Terazisi, Paslanmaz Çelik Yüzeyli Hassas Tartı, Dara İşlevi, LCD Ekran,Piller Dahil 5 Birim Dönüştürme, Otomatik Kapanma Özellikli, 5 kg Kapasite : Amazon.com.tr: Mutfak
https://www.amazon.com.tr/Orret-Home-Paslanmaz-D%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCrme-%C3%96zellikli/dp/B0D62XF3SC/ref=zg_m_mg_g_56453957031_m_sccl_2/262-9977704-9917659?psc=1
21 sa. önce paylaşıldı
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü, 2 Mobil
Giriş
-
Güle güle kullan,umarım gitmez bir daha
Artık iyice yaşlanmışım hkn40,2 kere hata yaptım ,daha doğrusu incelemeden biliyormuşum gibi davrandım halbuki freeview'i bilmem gerekiyordu
Demekki artık geri çekilmenin zamanı gelmiş
EK:
Herkeze:
Kendime bir süre "süresiz" izin veriyorum yine,yoruldum artıkın,kendinize iyi bakın bakayım
Ben kendimi uzaklaştırdım,biraz dinleneyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teraspy -- 15 Ocak 2017; 1:2:34 >
-
Vestel smart ta bulunan tivibu uygulamasiyla tek sifremi girmeme ragmen uyeliginiz aktif degil diyor. Tv ve tabletten giriyorum. Uyeligim aktif. Bu vestel smart hatasimi acaba. Tv 22fa7100 -
SEG TV de kendi yazılımı yüklü (MB95M V366y HO D8) buna VESTEL yazılımı nasıl yükleyebilirim ? Önceden VESTEL'in yazılımı vardı kırmızı temalı ancak ilk mesajdaki seri numaradan yazılım yükleme işlemini yapınca Sarı SEG yazılımına geri döndü . Elinde MB95M ye ait VESTEL yazılımı olan var mı yada daha günceli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 15 Ocak 2017; 22:43:19 > -
Arkadaşlar Vestel 40fa7100 var. Menüde anakart 96 görünüyor. Fakat profil 95 olarak görülüyor.
Netflix bir türlü ekleyemedim.
Çözüm bulan yada başına gelen var mı? -
-
quote:
Orijinalden alıntı: sur0658
https://forum.donanimhaber.com/vestel-mb82-mb9x-mb100-ve-mb120-core-update-mb120-guncellendii-06-12-2016--120847911#120847911 buraya bir bak Dp
Teşekkürler 3.6.6.y ye Core Update ile günceledim. -
işte ben sırf bu yüzden birkaç gün önce sizden grafikleri değistirmek için yardım istemiştim..Menü renkleri iğrenç çoğu butonlar kocaman info tuşuna bastığimızda sinyal seviye ve kalite barı tek renk dikkat çekici değil yeni menüde ses barınıda ortalamışlar önceden ne güzel sağ alt köşedeydi..
Aslında photoshop bilgim yeterli çok güzel menü buton grafikleri oluşturabilirim ama bunları .bin uzantılı dosyanın içine gömmem lazım.Biraz uğraştım ama .bin uzantılı dosyayı açabilecek uygulama bulamadım..
Forumda az çok bilgisi olan ilgilenen yokmudur?? Aslında elele verip çokşey başrabiliriz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoTuTuRK -- 16 Ocak 2017; 2:33:00 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
merhabalar
TELEFUNKEN 48TF6020 tv aldım burada konu olarak gördüm herhangi bir yazılım yükseltme yada ayar yapmam da fayda var mı?
konu uzun olduğu için okumadım bir de neyin faydalı yada nelerin cok da gerekli olup olmadığı konusunda bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim.
şimdiden teşekkürler. -
sen ado hocamla görüş bence hocam anlamıyorum vesteli git bul genç yetenekli arkadaşları zevkli insanları takmışlar bir carbon menü gold menü sanki 2000 li yılların başındayız gibi adamlar tasarım olarak 2002 de kalmışlar ben bir sonraki tv olarak arçelik beko grubu düşünüyorum görsellik olarak adamlar aşmış kendisini özellik olarak ise yeni serilerinde pip pap için çift lnb girişi gelişmiş pvr , gelişmiş ses özellikleri , yakala paylaş gibi başka hiç bir markada olmayan özellikler var ki adamlar power ışığı parlaklık ayarı bile koymuşlar bizim 47pf9090 na ise adam şu çakmaklardaki neon ledlerddn koymuş gece odada uyutmuyordu mecbur elektrik bandı ile kapatmıştım.
lafın kısası 5. aldığım vestel tv den ve evdeki vestel beyaz eşyalardan sonra yani sıkı bir vestelci olmamdan sonra artık arçelik beko grundige yöneldim artık eş dosttada bunları tavsiye edecem.tabii tv lerinde vestel deki gibi bulutlanma ışık sızması varsa bilemem araştırmak lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kesinlikle katılıyorum hocam..Bu gold menüyü görünce ruhum bunalıyor.Aynen dediğiniz gibi genç bir kadro ile çalışılsa böyle olmazdı.En azından müşterilerin ne istediğini bilen yada çağa ayak uyduran bir kadroları olurdu.Yaşını başını almış mühendisler yada yazılımcılar, üzerinde pek durmuyorlar ve işin kolayına kaçıyorlar kısacası uğraşmaktan acizler.
Diğer konuda da şunu söyleyeyim arçelik kuzenim muhendis olarak çalışmasına rağmen bu markanın hiçbir ürününü saglamlık açısından önermiyor.Bende vestelin ürünlerini kullanan biriyim ancak birdahaki tv seçiminde marka olarak lg yada samsungtan şaşmam.
Öneriniz için teşekkür ederim ado adlı kullanıcıya p.m atacam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
SEG 55' 9600 4k widi yi aktif eden oldumu arkadaşlardan yardım bekliyorum -
Arkadaşlar bunun Vestel mühendislerinin yaşıyla başıyla alakası yok.. O zaman Vestel Ar-ge departmanında çalışanların yaşını da sorgulamak lazım değil mi..?.. Orada da mı yaşlılar çalışıyor..?.. İşin aslı bu bir maliyet meselesidir.. Yazılımlar maliyet gerektirir...1500 TL lik televizyondan 5000 TL lik performans ve yazılım beklemek biraz saflık olur.. Vestel de yazılımı basar ama maliyet de yükselir.. 55 inç TV yi öyle 1200 - 1300 e alamazsın.. o zaman gider LG - Samsung alırsın.. kaldı ki şikayet var com'a bakınca o her iki markadan da bir ton şikayet okursun.. hem o kadar parayı bas hem de memnun kalma... e neye yaradı..?.. Vestel yine hafiften maliyet kısarak en azından herkes ve herkesimin gayet rahatlıkla ulaşabileceği TV ler üretiyor.. Ha memnun olursun ya da olmazsın o ayrı konu ama Vesteller o kadar da yere vurulacak TV değil... en azından servis durumunda bile karşısında bir muhatap bulabiliyorsun.... saygılarımla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkn40 -- 17 Ocak 2017; 12:34:22 > -
hocam yazılım da görsellik olarak daha modern renkler kullanmak ile maliyetin ne alakası var acaba?
tutupta 3d efekt koysun demiyoruz zamana uygun modern renkler kullansın kullanıcı dostu arayüz olsun istiyoruz.
yıllardır aynı arayüz aynı çizgi taa ilk lcd tvlerindeki arayüzü değiştirip değiştirip kullanıyorlar. giriş seviyesi televizyonlara kimsenin lafı yok ancak kimse kusura bakmasın adam vermiş 2900 lira 4k tv giriş seviyesi tv ile aynı tabanda yazılım kullanılıyorsa kimse yerli falan dinlemez.Zaten vestelin hiç bir smart tv sinde böyle internette gezeyim dizi video izleyim olayı yok tamamen var mı var olayı.
pvr olayı bile elin dandik uydu alıcı firması 49 liralık uydu alıcısına pvr koymuş sen 2900 liralık 4k televizyona koymuyorsun . sorsan lisansı yok derler.
lafın kısası vestel tv ve yazılım arge satış pazarlama bölümü çalışanları basma kalıp gidiyorlar nasılsa satıyoruz diye.Zaten tercih edenlerde fiyat performastan tercih ediyor memnun oluyorlar bizim gibi ise üst segment tv alanlar ise pişman oluyor . vestel in televizyonları kötü değil zamanında bir arkadaş forumda yazmıştı vestelden üst segment tv alınmaz diye :)
-
-
Aslında fabrikada çok genç arkadaşlarımız çalışıyor ilgili bölümlerde, yaşları 26 - 40 arası değişiyor elbette bu konuda dizili boncuk gibi değildir hiç bir kurum. Bana kalsa sistemi biraz daha geliştirip arayüz görselleri için seçenek, renk için seçenek, tema için seçenek olsa iyi olur, bunlar da elbette ekstra alan, ekstra yazılım, ekstra taban demek vs ki yazılıma gönl verenler alt yapıyı daha iyi bilirler.
Bir de şu var ki ben geçenlerde bir arkadaşımın evinde LG marka televizyonda ricası üzerine kanal taşıyayım dedim, İtiraf ediyorum 12 13 denemeden sonra bıraktım zira bana çok çok garip ve anlamsız derecede uzun geldi. Sonra internete bakıp öğrendim nasıl olduğunu. Hatta inanın bir ara bizim foruma konu açıp emrahsnr arkadaşı vs etiketleyecektim sormak için ki youtube da bir videodan öğrendim de gerek kalmadı.
Diyeceğim o ki bana hem kullanımı basit, hem bizim forum gibi alışılagelmiş ve artık kanıksanmış bir düzeni var Vestel Tv menülerinde. Çok eski sohbetlerden birisinde yazmıştım, Bizim ilk smart televizyonumuz olan 17MB51 anakart üzerinde öyle bir görsel menü vardı ki katman katman ileriyordu, sanmıyorum ki forumda hatırlayan olsun :) uzay mekiği kontrol paneli gibi olmuştu ben çok beğenmiştim ama müşteri hizmetlerine bu menü için şikayet yağması üzerine sonraki aşama olan anakartlarda hemen hemen eskiye dönüldü sadece belli başlı renk veya tonlama değişiklikleri yapılıyor sürekli.
Yine belirtiyorum ki bana kalsa ses barının yeri dahi değiştirilebilmeli, neden illa ki altta çıksın ben ki FX kanalında sürekli BONES izleyen biriyim ve neden altyazımın önü kapatılsın vs diye elbette sitem ediyorum. Meeb hocamın dediği gibi 30 40 TL lik makinelerde olan özellikler neden olmasın bu tv lerde diye elbette ben de düşünüyorum da, ben bu sitemlri 2006 lı yıllardan da hatılrıyorum mesela goldmaster uydu alıcılarının çözdüğü şifreleri yerli markalar çözemezdi, tüketici de yerli ürünlerin yetersiz olduğunu düşünürdü ama kazın ayağı öyle değildi vs. Lisans, bandrol bedeli, adres belirliliği, muhatap olma olmama gibi bir dünya yasal mevzuat da söz konusu maalesef. Tamam PVR - FLASH gibi unsurlarda bu maazeret kabul edilse de görsele dayanan konularda çok su götürür bir gerekçe değil.
Asıl gerekçeye örnek ise şuradan verebilirim size. Bizler azınlık durumundayız arkadaşlar. bakınız bu forumda ses barı ile ilgili serzenişleri okuyunca bir konu açtım ve dedim ki ''hadi buyurun, sizler buraya sitemlerinizi yazın, ben de bu güç ile konuyu üst birime aktarayım'' gidin lütfen bakın konuya kaç kiçi yazmış toplamda. Yanılmıyorsam Esan26 diye bir arkadaşımız vardı çok üstünde durmuştu konunun ama onun haricinde 1 elin 5 parmağını geçmedi diye hatırlıyorum.
2007 yılında 17MB51 anakartta bir kere değişiklik yaptı neredeyse bir tek dayak yemedikleri kaldı arkadaşların
Bu nedenle çok çok büyük talepler gelmedikçe sanmıyorum ki çok köklü bir değişikliğe gitsinler
Bu nedenle ''değişken olsun, seçenek sunulsun'' fikri bence daha güzel, isteyen karbon yapsın isteyen kırmızı. (Aslında bunu da kısmen çekirdek yazılımlar ile sağlıyorlar zaten)
Aynen çekirdek yazılım uygulaması gibi USB den yüklenecek değişik görsel seçenekler de sunulabilmeli mesela
-
hocam sözlerine aynen katılıyorum.. şu ses barı olayı düzeltilirse sanırım büyük bir sorun ortadan kalkmış olur.. tabi ki Vestel gelen şikayetlerin orantısal manada büyük oranda olması ile ilgilidir, umarım ses barı şikayetlerini değerlendiriler ( tabi ki bu sayfaları okuyorlarsa..:).. -
Biliyorlar hocam burayı, faaliyetlerimi de biliyorlar zaten :)
Her mesajı okuyabilmeleri mümkün olmadığından ben devreye giriyorum işte böyle durumlarda :) -
hocam dediklerine ben de aynen katılıyorum . özellikle kanal taşıma uydu ekleme kanal ekleme olayında dayımın philips tv yi balkondan aşağı atasım gelmişti :)
bahsettiğiniz menü sanırsam dashboard menü halen yazılımın içinde gizli olması gerek teraspy hocamla açıp denemiştik ancak pek kullanışlı gelmemişti ama görsellik olarak çok iyiydi.
Tabii biz burada niçin bu kadar sitem ediyor kızıyoruz vesteli sevdiğimizden . istiyoruz ki vestel kendini aşsın diğer markalara dişli bir rakip olsun . ancak vestelin fasonculuk serüvenine kapılmış olması bunu engelliyor belgeselde görevli bir arkadaş yılda gardırobunuzu 1000 defa yenilediğinizi düşünün demişti. işte bu kadar marka adına ürün üretmek maalesef sıradanlığı alışa gelmişliği doğuruyor belki de vestel kendini bundan en azından yazılım için konuşuyorum yenilemiyor.
tabii dediğiniz gibi seçenek sunulması , insanlara seçme şansı sunulması bunun bir engel olmadığını gösteriyor.Aslında en çok kızdığım konu müşteri dönüşlerinin ciddiye alınmadığının tüketici tarafında böyle bir algı bırakması.
En azından hocam belki burada yazılanları satış pazarlama arge departmanına bir gösterme şansınız olursa milli gururumuz Vestelin daha iyi konumlara geldiğini hep birlikte görürüz inş .
-
quote:
Orijinalden alıntı: meeb
hocam dediklerine ben de aynen katılıyorum . özellikle kanal taşıma uydu ekleme kanal ekleme olayında dayımın philips tv yi balkondan aşağı atasım gelmişti :)
bahsettiğiniz menü sanırsam dashboard menü halen yazılımın içinde gizli olması gerek teraspy hocamla açıp denemiştik ancak pek kullanışlı gelmemişti ama görsellik olarak çok iyiydi.
Tabii biz burada niçin bu kadar sitem ediyor kızıyoruz vesteli sevdiğimizden . istiyoruz ki vestel kendini aşsın diğer markalara dişli bir rakip olsun . ancak vestelin fasonculuk serüvenine kapılmış olması bunu engelliyor belgeselde görevli bir arkadaş yılda gardırobunuzu 1000 defa yenilediğinizi düşünün demişti. işte bu kadar marka adına ürün üretmek maalesef sıradanlığı alışa gelmişliği doğuruyor belki de vestel kendini bundan en azından yazılım için konuşuyorum yenilemiyor.
tabii dediğiniz gibi seçenek sunulması , insanlara seçme şansı sunulması bunun bir engel olmadığını gösteriyor.Aslında en çok kızdığım konu müşteri dönüşlerinin ciddiye alınmadığının tüketici tarafında böyle bir algı bırakması.
En azından hocam belki burada yazılanları satış pazarlama arge departmanına bir gösterme şansınız olursa milli gururumuz Vestelin daha iyi konumlara geldiğini hep birlikte görürüz inş .
Sayın Hocam;
Çok değerli bir müdürüm var (şimdi isimini deşifre etmeyeyim) Kendisinin de bir müdürü var ki, hele bu iki ismin aldığı kurum içi radikal kararları benim gördüğüm gibi görmenizi çok arzu ederdim.
Aslında kendilerine nezaket sınırları çerçevesinde baskı uyguluyorum Donanım haber üyelerine VESTEL kanadında ÖZEL bir kanal açılması için lakin pek başarılı olamadım şu zamana kadar. Her ne kadar resmi bir kanal açılmasını sağlayamasam da buradaki bir çok ciddi ve yapıcı eleştiriyi zaman zaman uzuuuuuun ( ) raporlar ile kendilerine sunuyorum
Forumun alt yapısı gereği direkt İsmen bir muhatap olmayışı, Forum ortamının şikayetvar sitesine dönme düşünceleri nedeniyle tabi temkinli yaklaşılıyor bu gibi durumlara. E buna ticari kaygılar ile alınan rakip firmaların fake hesapları ile burada takınılacak tavırları da düşünürseniz varın siz çıkın işin içinden artık
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X