Şimdi Ara

[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi (183. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.309
Cevap
146
Favori
465.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dönmez diye biliyorum hatta profil ayarları bile dönmüyordu .yine de modele göre değişiklik olabileceğinden bir deneyin derim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • klavikula76 kullanıcısına yanıt
    MB120 lerde vestel profile reader çalışmıyor.

giray ın programı kullanmak gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler cevap için.
  • Giray bey ile teraspy neden gitti acaba bilen arkadaslar varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar seg 48snb6240 tv kullanıyorum, tv nin son sürüm yazılımı yükleme niyetiyle flash belleği taktım, daha herhangi bir işleme bile başlamamıştım, ki malesef televizyon bozuldu, öncesinde birazda servis menüsünde gezindim Ama bilmediğim hiçbir şeye dokunmadım.

Oluşan arıza şu şekilde; Prize takınca tv nin led bildirim ışığı yanmıyor, lakin usb'lerinden telefon vs. Şarj alıyor..

Sorum şu : yukarıdaki anlattığım durumda arıza, benim müdahalemdenmi? yoksa kendiliğindenmi oluşmuştur ne dersiniz?

İkincisi bu arıza yazılımsal mı? Yoksa anakart vs. mi bozuldu sizce?..

Yani yazılım komple çökmüş olsa bile en azından LED ışığı yanması gerekmiyor mu? Yani yazılımı çökerten arkadaşlar nasıl bir sonuçla karşılaşmışlardı onu merak ediyorum..

bilen arkadaşlar yorumları esirgemesin rica ediyorum.. Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fetihtime -- 30 Ocak 2017; 8:14:43 >
  • fetihtime F kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen yazılım kaynaklı bir sorundur.

Full Yazılım yükleyerek sorunun giderilebileceğini düşünüyorum.

Tvnizin seri numarası ile

http://www.tv.vesteldriver.com/

dan yazılım sorgulatarak yazılım indirip yüklemeyi deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: rfve

Muhtemelen yazılım kaynaklı bir sorundur.

Full Yazılım yükleyerek sorunun giderilebileceğini düşünüyorum.

Tvnizin seri numarası ile

http://www.tv.vesteldriver.com/

dan yazılım sorgulatarak yazılım indirip yüklemeyi deneyin.

aynen dediğinizi yaptım, tv nin arkasında SN ile başlayan kodu girerek siteden yazılımı indirdim, zipten çıkardım, fat32 biçimlendirilmiş karta attım, Sadece üç tane dosya vardı, yani indirdiğim dosyalar, ama yine hiçbir tepki alamıyorum.

Acaba ben mi yanlış yapıyorum, veya flash bellek uyumsuzluğu gibi bir şeyler olabilir mi? Açmadan önce kumandadan ok tuşuna basılı tutuyorum, acaba Eksik bir şey var mı yapmadığım ? Bu arada ilgin için çok teşekkür ederim kardeşim..

işlemler doğru .

3 adet dosya olmalı ve fat32 formatlı flaş belleğin içinde hiçbir klasör vs olmadan dosyalar direkt belleğin içine atılmalı.

yükleme adımları da doğru fişe takmadan kumandayı TV ye yöneltip kumandanın OK Tuşuna basın fişi takın Tuşu bırakmayın 30 sn 1 dk gibi süre sonrasında

mavi ışık yanıp sönmeye başlayınca TV yazılımı yüklüyor demektir.

USB nin içindeki dosyalarda ana yazılım dosyasının ektra sıkıştırılmış dosya olup olmadığını kontrol edin.

VESTEL hangi akla hizmet ise kimi full yazılımlarda rar ın içindeki ana yazılım dosyasını da .bin.gz gibi bir uzantı ile sıkıştırılmış halde

göndermiş olabiliyor. sizin yazılımda da böyle ise o nedenle yüklenmiyor olabilir.

• [ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi

Hocam dosyalarının görünümü bu şekilde şu anda telefondan ekran görüntüsü aldım gönderdim ama flash belleği atmadan önce dosyaları bilgisayardaki WinRaR programıyla çıkarıp atıyorum flaş belleğe

dosyalar da sorun gözükmüyor.

USB belleği değiştirerek yüklemeyi deneyin.

birde USB yi taktığınız TV deki slotu değiştirerek yüklemeyi deneyin.

en nihayetinde yine olmazsa @ado nickli abimizden varsa TV nizin başka bir yazılımını talep edebilirsiniz.

• Çok teşekkürler kardeşim ilgin için, son tavsiyelerini de yapar olumlu olumsuz, sonuç ne olursa yine yazarım..

• Arkadaslar ikide bir yaziyorum bagislayin. Mb97 kartlardan full profil indirmeyi basaran biri varmi.

• mb120 dede profile eksik geliyor widi o yüzden aktif olmuyor yada ben beceremedim
  • Giray bey merhaba

Siteye giriyormusunuz bilmiyorum ama size bir sorundan bahsedecegim. 22fa7100 mb97 kartli vestel tv aldim. Profilleri indirdim degistirecektimki teraspy ustad profiller eksik iniyor mb97 kartlarda dedi. Tam olarak indirmenin bir yontemi varmi acaba...tesekkurler.

• Profil almak isteyen arkadaşlar önce cihazları resetleyerek almayı denesin ya da değişik USB portları deneyerek profil almayı deneyin.. belki olabilir... ben de bir süre önce divX açmıştım daha sonra kapatmıştım, denemelerime rağmen tekrar açamamıştım... USB port değiştirerek yükleme yaptığımda divX tekrar açılmıştı.. ancak vestel TV ile divx company arasında anlaşma olmadığı için cihaz kaydı (DivX device registration) olayı gerçekleşmedi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkn40 -- 2 Şubat 2017; 22:51:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sur0658

Giray bey merhaba

Siteye giriyormusunuz bilmiyorum ama size bir sorundan bahsedecegim. 22fa7100 mb97 kartli vestel tv aldim. Profilleri indirdim degistirecektimki teraspy ustad profiller eksik iniyor mb97 kartlarda dedi. Tam olarak indirmenin bir yontemi varmi acaba...tesekkurler.

Eksik iniyor dan kasıt profil bin dosyasının son kısmında parametre isimlerinin yer almayışı ise eksik iniyor demek mümkün değil, TV deki mb97profile.bin dosyasını telnet üzerinden aldığınızdada linux dosya sisteminde yer alan orjinal dosya da aynı bu şekilde eksik. Tahminimce parametre isimlerinden hex leri bulamayalım diye yaptıkları bir çeşit akıllarınca koruma önlemi bu. Ama onu aştık ve neredeyse bütün parametrelerin isimlerini (ençok lazım olanlarını) tespit ettik. Dolayısı ile profil dosyası içinde parametre isimlerini bulamıyorsanız benim uygulama ile editlemenizde herhangi bir sıkıntı olmayacaktır, elle hex editor ile isimler elinizde yok ise lokasyonlarını tespit etmeniz mümkün değil çünkü. Benim uygulama tespit ettiğimiz isimlerin hex karşılıklarını dosya içerisinde arıyor ve bulduklarının parametrelerini düzenlemenize izin veriyor. Bir süredir forumda yazmıyorum ama sık sık foruma giriyorum, herhangi bir ihtiyacınız olur ise yardım etmeye gayret ederim.

Yazdığım uygulamanın linkini ilk mesaja taşımıştı yöneticimiz, oradan alabilirsiniz.

• Ustad yani flasla indirdigimiz ve eksik dedigimiz profili gonul rahatligiyla sizin yazilimla editleyip tekrar tvye attigimizda olur diyorsunuz. Eksiklik onemli degil yani. Dogru degilmi.

• Ustad verdiginiz bilgiler ve emeginiz icin tsk.ler. saygilar...

• Herkese tekrardan selamlar. 1 ay kadar önce televizyonumla ilgili netflix açılabilir mi diye sormuştum, siz de özelliklerine bakınca açılır demiştiniz. Ben ilk mesaja baktım ancak pek bir şey anlayamadım açıkçası. Yardım etme imkanınız var mı? Nasıl açacağım netflixi televizyonumda? Teşekkürler.
  • Mb97 kartlarda hangi ozellikleri acabiliriz. Bu arada tv 22fa7100 smart tv star wars. Hbb tv pvr yi biliyorum ama netflix yada baska hangileri uygun.

• 
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.